elco klockner atmon V

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wij hebben een gasketel van elco klockner.Nog niets anders als problemen mee gehad. De ketel valt steeds uit,de veiligheidsrelais valt uit.De mecaniekers van elco zijn vorig jaar 2 maal per maand langs geweest en hebben zowat alles vervangen,maar kunnen de fout niet vinden.De installateur schuift de fout naar elco,elco schuift de fout naar de installateur en wij zitten in de kou.Heeft er nog iemand dit probleem of oplossing,laat maar weten.

Reacties

Heeft men de blauwe  relais al vervangen en was het ne zeker michel die langs is gekomen franstalig.Geef het bouwjaar van de ketel en zit er nog garantie.

 

Hallo,

Heb hetzelfde probleem.

Waar zit die blauwe relais? Is dat bij die rode knop?

Goeie avond

Gooi die rommel buiten zo moeten de mensen ervaren in plaats een betere merk te nemen en een goede installateur die werken met betere materialen laat een Buderus ketel plaatsen nu dat je nog van premie kan genieten

Het blauwe veiligheidsrelais is 2 maal vervangen,een regel ag is vervangen,de ioisatiepen een paar keer,de module z1en logon M (computer) en nog een gasblok sit 830.De gasleverancier is een nieuwe gasdrukregelaar komen plaatsen.Er zijn verschillende techniekers geweest,de laatste 6 of 7 keer was het hoofdtechnieker Meurisse.Garantie is er waarschijnlijk niet meer,de ketel is geplaatst op 12/09/03.

Binnenin het ventilatiesysteem waar de twee slangen aan gekoppeld worden was een L-stukje losgekomen (revetten).

Daardoor was het drukverschil weggevallen en viel de prestostaat uit. Stukje terug eraan gerevetteert en terug in orde.

Hopelijk heb ik iemand hiermee geholpen.

 Bijn mijn dochter hebben we ook problemen met de ATMON-V op aardgas.

Na afsluiten van water om te werken in de badkamer stond achteraf de ketel in alarm.

Na resetten werkt hij dus terug, maar niet meer normaal.

Ofwel geen warm water, ofwel geen chauffage. Beiden gaat moeilijk.

Wat we ook opgemerkt hebben is dat de ventilator blijft draaien.

De brander slaat aan en na een paar minuten weer af, en zo verder.

Hij warmt dus niet meer op in één keer. We hebben info gevraagd bij elco, maar nog geen antwoord.

Iemand meer uitleg of tip voor dit toestel? Het zou zeer welkom zijn.

Bedankt bij voorbaat.

Ik heb ook net het zelfde toestel en ben erg ontgoocheld . Gasblok en printplaat en module moeten vervangen. Net wanneer het in de koudste periode liet dit machine ons in de steek. 

 

Om uiteindelijk eken technieker te vinden heb ik er maar  1 gevonden in Oost - Vlaanderen die zeer bekwaam is en de nodige materiaal heeft. 

 

Grten, 

Jim