lijmen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Een jaar geleden heb ik tegen de muur achter mijn kachel, tegels geplaatst (met tegellijm op pleisterwerk). Zeer mooi, maar waar de schoorsteen loopt word het natuurlijk warm, en nu zijn er 3 tegels los gekomen.
Met welk produkt kan ik deze best weer vast zetten (dat tegen deze temp. kan natuurlijk)?

Bedankt

Reacties

Wij moeten  ook nog tegels tegen onze muur zetten, waar de finoven staat.

Tegen  ons zeiden ze dat we flexlijm moetsen gebruiken .

Ik hoop dat dit lukt, want mijn kachelbuis staat op 10 cm van de muur.

Heb je meer info over deze lijm??

Is het merk flexlijm??

 

Flexlijm is een type van lijm, geen merk.

Flexibele  tegellijm, bestaat van verschillende merken, daar zal ook nog kwaliteitverschil tussen zijn.

Voor temperaturen tot circa 130 graden Celcius, of hoger, (lees de info op de verpakking van het merk dat je koopt!) kan je die tegels er terug tegen kleven met siliconenmastiek.

In Belgie heb je twee gerenomeerde fabricanten: DL chemicals NV uit Waregem (Parasilico) en Soudal NV uit Turnhout die geschikte siliconenkit op de markt brengen.

Met PU-mastiek (poly-urethaan-mastiek) kan dat ook. Goede kwaliteit "PU" kan kan continue temperaturen tot 120 graden Celcius doorstaan (piek-temperaturen zelfs tot 150°C). Van voornoemde merken zijn dan de merknamen respectievelijk Detaflex en Soudaflex.

Van buitenlandse fabricanten ken ik geen gegevens.

 

 

 

Fix-all of zijn  tegenhanger (kan nu nt op de naam komen) voldoen dus niet?

Wees nu eens voor 1 maal chauvinistisch en koop één van de gekende Vlaams merken, (zoek via Google de websites op van de merken die ik in vorige repliek vernoemde).

Die twee Vlaamse merken hebben beiden een aanzienlijke omzet, kunnen zich geen kwaliteitsproblemen permiteren, en maken en leveren daarom enkel topkwaliteit!

Producten waarmee zij geen problemen mee hebben en jij als gebruiker tevreden van zal zijn.

(Verdomme: Straks gaan ze mij nog tot ombudsman van de Vlaamse industrie promoveren).

 

Chauvinistisch: ik woon op minder dan 30 km van de fabriek van Soudal in Turnhout. Ik zou niet weten waar hier een verdeler zit van hun producten.

Ligt echt niet aan mij!

Kijk eens rond in de streek bij DHZ bedrijven, houthandels of in bij de DHZ-ketens.

"Chauvinistisch"... is geen verwijt hé, ik wil gewoon een beetje duwen om Vlaamse of Belgische producten te kopen.

 

Fix-All is van Soudal.

Tegenhanger die je bedoelde was waarschijnlijk Tec7, is van Novatech NV uit Olen.

Limer:

Fix All en Tec 7 ken ik geen specificaties van.

Tec 7 is een MS polymeer, daar zijn vele soorten van op de markt. Omwille van de kostprijs worden die echter dikwijls versneden met andere polymeren of harsen. Voor bepaalde toepassingen is dat gunstig, voor sommige toepassingen kan men dan gaan discuteren over de kwaliteit. Daarom wil ik mij daar in dit topic over onthouden.

 

Voor de toepassing die hier gevraagd wordt (hoge en continue bestendigheid tegen temperatuur) ben je wel verzekerd van een goed kleefresultaat met:

- Een goede kwaliteit siliconen "Parasilico M of E" van DL-chemicals NV of een gelijkaardig aminozuur of azijnzuur type van Soudal NV" en nog vele andere gelijkwaardige buitenlandse merken... Deze soorten siliconen hebben een minimum temperatuurbestendigheid van 130 graden C. en sommige types tot 200° (en meer!).

Beide merken hebben ook een type geschikt voor zonnepanelen die T-bestendig tot circa  250 graden Celcius.

-Ofwel een PU-mastiek (Poly-Urethaan-mastiek) bv. "Detaflex van DL-Chemicals NV of Soudaflex van Soudal NV" en nog vele andere gelijkwaardige buitenlandse merken. Die hebben een temperatuurbestendigheid van circa 120 graden (verdragen zelfs een korte piek van 150 graden).

 

Tot zover twee gekende Vlaamse merken die voor de oorspronkele vraag van dit topic geschikt zijn.

 

Zoek eventueel via Google websites op van de fabricanten om de technische specificaties van hun producten te lezen.