Waspoeder en wasverzachter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Welke waspoeders en wasverzachters gebruiken jullie??

Reacties

Ecover

 Ecover waspoeder (soms een ander merk met beperkte milieubelasting).  Voor was die niet echt vuil is gebruik ik ook wel wasnoten.  Weliswaar hebben die maar een beperkte waskracht, maar vaak is kleding ook  niet echt vuil (geen vlekken).

 

Wasverzachter gebruik ik zelden, als ik het gebruik (misschien 1 liter/jaar), dan is het eveneens Ecover.

Alles Ecover, wasverzachter zeer beperkt, en alles op 30°.

 

 

Hier altijd Ecover, nooit wasverzachter.

Bijna altijd 30° of 40°, uitzonderlijk eens 60° of 70°. Maar misschien dat het inderdaad net zo goed altijd op 30° kan. Ik ga het eens proberen.

Altijd alles op 30°, witte was heb ik niet. Tot nu toe merk ik geen problemen om mijn kleren proper te krijgen bij lage temperatuur.

wasnoten, waar haal je die en wat is het effect ervan ?

Wassen met Ecover (vloeibare versie).

Soms was ik ondergoed of handdoeken ook met sodakristallen + een scheutje afwasdetergent of shampoo (op basis van lauryloliesulfonaat, afgekort: "LES").

Als wasverzachter gebruik ik altijd: gewone witte huishoudazijn, soms met enkele druppels lavandelolie erbij (dan heb je een heerlijke nageur).

 

 

 Volg deze link voor interessante info rond wasnoten (http://www.ecoconso.be/spip.php?article331) (in het Frans)