kelderluik passiefhuis

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Dag,

We zitten momenteel in onze ontwerpfase van ons passiefhuis. Wij zijn momenteel aan het nagaan of het financieel mogelijk is om een kelder te plaatsen of niet.

De kelder willen we uiteraard buiten onze passieve schil houden. We hebben echter niet de mogelijkheid/plaats om een extra "hokje" buiten deze schil te voorzien waarin we een trap naar de kelder kunnen voorzien.
De mogelijkheid die ik nu in gedachten was, is een kelderluik door de vloerplaat in onze berging. Dit kelderluik zou dan een soort van passiefhuisdeur moeten zijn. Ik weet echter waar ik dit zou kunnen vinden.
Heeft er iemand al ervaring met dergelijke luiken? Of andere tips om toch een kelder te kunnen integreren?

Alvast bedankt!!

Reacties

Ik neem de mijne op in het passiefhuis. Kosten van een kelder zijn toch echt wel veel te hoog om er dan enkel een berging van te maken. Maar goed dat is wat ik vind. Dergelijk luik nooit van gehoord. Bedoel je zelfde principe als een zolderluik ? Misschien is informeren bij fabrikanten passief schrijnwerk. Hoewel ik denk dat luchtdichting wel eens het probleem zou kunnen zijn.

 

Ik vind de kosten van een kelder vooral te duur als je die dure ruimte dan moeilijk toegankelijk gaat maken, al dat gedoe met een luik, + de berging onbruikbaar als je in de kelder wil ?

Eventueel een kelderingang vanuit de tuin met een trap buiten ?

Ik heb de keldertrap vanuit de garage, die ik niet bij beschermd volume reken, ik heb de trap extra breed gemaakt en heb me dat nog niet beklaagd.

Als je door uw schrijnwerker gewoon het systeem van een open draaiend raam met dubbele dichting laat plaatsen.

(zonder glas natuurlijk, maar met een isolerend paneel) .

voorbeeld opbouw paneel : langs onder 2cm slag van het raam dan triplex-dan  4cm resol isolatiepaneel- 1.5cm multiplex (voor stevigheid)gelijk met bovenkant raamkader. alles tussen kader en multiplex afgekit met silicone, kom je aan de 8 cm wat een standaard LEW raamdikte is.

Dan gaat dat toch ook perfect luchtdicht zijn en gaat dat niet meer dan een raam kosten.(kosten glas word dan vervangen door kosten isolatiepaneel.

passiefhuisdeur is altijd véél duurder dan een passiefhuisraam