Solart Systems

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Heb een offerte ontvangen van de firma SOLART SYSTEMS uit LEUVEN. 4,60 Euro per Wp, zonder btw. Heeft iemand reeds met deze firma samengewerkt?

Reacties

ik ben ook van plan om morgen een aangetekende ingebrekenstelling te versturen, maar wat zou dat kunnen opbrengen?

Een goed initiatief dat je een specifiek forum opstart :

zonnenpanelen.12forum.be/

Moderator : gewist.

 

Individuele reacties kunnen op het specifieke forum geplaatst worden, dit is er speciaal voor gemaakt.

 --> zonnenpanelen.12forum.be/

 

 

 

"uit de lucht gegrepen insinuaties"????

het was een opsomming van feiten (28/12 22:29)

google eens en dan weet je het verschil

 alle acounts zijn geactiveerd tot nu toe ben er mee bezig om dit uit te schakelen Groetjes 

Moderator :  Individuele berichten niet

Deze staat trouwens ook op zonnenpanelen.12forum.be

 

Ik heb inderdaad maandagavond laat je feitelijk individueel verhaal ook inhoudelijk gewist, mijn excuses voor dat misverstand in mijn reactie.  Je hebt dat een klein halfuur na mijn vraag/mededeling van maandagavond nog geplaatst.

 

Dat je dinsdagvoormiddag ettelijke keren een bericht met manifeste en uit de lucht gegrepen insinuaties t.o.v. mij herpost is de aanleiding voor mijn reactie.   Daar moet je nu echt niet doen of je uit de lucht valt.

 

Verder ga ik hier niet meer over in debat.

 

 

Hoe kan je je op het ander forum registreren?

eerst registreren en daarna krijg je een bevestiging dat je kan inloggen

Moderator : Individuele bericht gewist

Ja, maar ik zie de registratie button nergens

Moderator : individuele reactie gewist

Maar mag ik vragen iedereen te gaan naar 

http://zonnenpanelen.12forum.be

Daar kunnen we elkaar op de hoogte houden en worden geen reakties gewist! 

 

Moderator: met dank snoopy.

wil heel graag reageren op het nieuwe forum maar ik kan me niet registreren.....Kan dit?

bij mij lukt het ook niet misterjo, kan me niet registreren

mijn bijdrage was mijns inziens geen lastercampagne noch haatoproepend en handelde wel degelijk over het onderwerp.

Mag ik vragen waarom mijn reactie dan werd verwijderd?

Ik wil het ook nog even hebben over  de federale belastingvermindering voor zonnepanelen.  Want ik vrees ervoor dat we ook daarvoor weer geld gaan verliezen of eerder pas onze zonnepanelen bij aangifte van inkomstenjaar 2010 kunnen steken.  Op premiezoeker heb ik even de wet nagekeken, hier is de link

http://www.premiezoeker.be/premie_info?premie=8077&bid=17

Er staat "

Toekenningsvoorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de belastingvermindering, moeten alle werkzaamheden uitgevoerd"

Maar wat dan met wij die enkel een paar rails hebben op het dak, of eventueel wel panelen hebben geïnstalleerd maar geen omvormers.  Kunnen wij reeds zonnepanelen inbrengen in 2009? 

Een ander probleem is dat de meesten nog geen factuur hebben van ons voorschot, om dan eventueel bij de aangifte te doen.  Kunnen we bij wet zo'n (voorschot)factuur eisen bij Solart Systems met factuurdatum 2009?   Solart Systems maakt pas facturen wanneer 100 % betaald is, dus volgend jaar.  

 

er is een uitzonderingsmaatregel tot maart 2010.

voorwaarde is dat de panelen op het dak liggen en gekeurd zijn uiterlijk 31/12, dus morgen. de omvormer kan dan later geplaatst worden en je moet dus na plaatsing en aansluiting van het geheel opnieuw laten keuren. dat betekent een kleine meerkost van de herkeuring (+/-75€), maar dat zal voor de meesten nu te laat zijn.

de reden voor deze maatregel is dat quasi iedereen een probleem had om aan voldoende omvormers te geraken, behalve die installateurs die hun verstand hebben gebruikt, en hun voorzorgen hebben genoemen. maar in PV land zitten nu eenmaal meer cowboys dan ernstige vakmensen.

met m'n excuses voor de velen die wel behoorlijk werk leveren, want die zijn er gelukkig ook.

hans d

Moderator : individuele reactie gewist

 

Vervolg...

Solart Systems is gisteren de panelen komen installeren en deze gasten hebben schitterend werk geleverd ondanks de slechte weeromstandigheden. Toffe gasten waren het! Die mannen maken tegenwoordig nog al wat mee. Er was er zelfs één team dat onder schot werd gehouden omdat zij vorige week wouden stoppen omwille van de sneeuw, maak dat mee zeg. Als het over geld gaat dan slaat een mens toch snel door...

Na de installatie hebben wij nog wat gesproken over de situatie bij Solart, volgende items heb ik nog wat gesprokkeld:

- hun magazijn puilt uit met de omvormers momenteel

- De panelen worden in hun eigen fabriek gemaakt ergens in China

- Hun baas (M. Christus) heeft meerdere fabrieken in Belgie en China en is zeer kapitaal krachtig.

- Binnenkort wordt er een nieuwe divisie opgestart die zich gaat richten op zonneboilers

 

 

Nu terug naar mijn installatie.

Installatie ligt op mijn dak maar ik heb helaas nog geen keuringsdatum ontvangen waardoor alles uiteindelijk nog in het water dreigt te belanden. Gisteren dit onmiddelijk via mail gecommuniceerd naar Solart en vanmorgen reeds een reactie ontvangen.

 

 

 

INSTALLATIE / VISUELE KEURINGS - UPDATE

Zoals U wellicht in de pers reeds vernomen hebt zijn er aanzienlijke aanleveringproblemen geweest tijdens de laatste maanden met betrekking tot leveringen van componenten voor de gehele PV markt.

Ondanks formele toezeggingen en onze eigen aanbetalingen naar verschillende vooraanstaande leveranciers kampen we met een duidelijke overmachtsituatie.

Sommige installaties die tijdig afgewerkt waren kunnen door de keuringsinstanties geen tijdelijke visuele keuring meer krijgen gezien de keurders ook niet kunnen volgen.

Hierdoor zullen verschillende installaties niet tijdig afgewerkt kunnen worden.
Onze telefoonlijnen zijn overbelast met ongeruste mensen die vrezen voor hun GSC aan 450 € en de storm van mails krijgen we momenteel niet verwerkt op enkele dagen tijd.

We zijn momenteel niet in de mogelijkheid om aan te geven welke dossiers een tijdige visuele keuring kunnen ondergaan, omdat we geen duidelijke communicatie krijgen van de keuringsinstanties.

Pas als alle keuringsdossiers verwerkt zijn kunnen we U een correcte status geven van uw specifieke project.

We verwachten een duidelijke zicht op de situatie te kunnen geven op het einde van de volgende week.

We excuseren ons formeel voor de eventuele overlast voor deze kritische situatie.

COMPENSATIE BIJ HET NIET HALEN VAN DE 450 € GSC - REGELING

Indien er door deze situatie installaties zijn waar we het niet meer kunnen organiseren om de 450 € regeling te halen, dan bespreken we samen uw specifieke situatie in onze kantoren, door een persoonlijk gesprek met één van onze medewerkers en/of met onze zaakvoerder.

We zullen steeds tot een bevredigende oplossing komen voor alle partijen, waarin het voornaamste punt zal zijn dat U geen enkel nadeel zal ondervinden van de overgang van 450 € naar 350 €.

We bespreken dan samen, klantspecifiek een correcte compensatieregeling.

U zal de keuze hebben om een aanzienlijke korting te verkrijgen, om meer Wp op uw dak geïnstalleerd te krijgen of het verkrijgen van een gratis zonneboiler en/of warmtepomp die de waarde van uw verlies ruimschoots zal dekken.
 

 

TOT EEN VOLLEDIG TERUGBETALING VAN UW BETAALDE INVESTERING !

Meer nog dan het compensatievoordeel zullen we voor U een speciaal ambassadeurschap creëren. Dit systeem zal U zelfs de mogelijkheid geven om uw installatiekostprijs volledig terug te verdienen op enkele maanden tijd.

We berichten U weldra verder over deze unieke samenwerkingsmogelijkheid.

TOT SLOT

Vanaf het moment dat we weten welke dossiers eventueel niet zouden vallen onder de 450 € -regeling zullen vallen nemen we meteen persoonlijk contact op.

We verwachten dat deze afspraken vanaf 08/01 zullen kunnen vastgelegd worden. We wachten nu inmiddels op de visuele keuringsverslagen.

Met vriendelijke groeten,

Het SOLART Systems - team
 

Dag Hans,

Bedankt voor de snelle reactie.  Als ik het goed begrijp wil je dus zeggen dat een factuur met een datum in 2010 voor maart, dus OK is voor bij de personenbelasting van inkomstenjaar 2009 te steken?  Dit onder de voorwaarden die je hierboven schrijft natuurlijk .    Ik geloof je zeker hoor , maar kan je me ook zeggen op welke website je dit hebt gelezen?      

 

Heb je een idee of die mannen spraken over SMA of ATEN omvormers?

Geen idee, hebben ze niet vernoemd.

 

het moment van betaling van de factuur bepaald de aftrekbaarheid, dat is altijd zo geweest, en dat is niet gewijzigd. als jij een deel in 2009 hebt betaald, kan je dat deel inbrengen bij je inkomsten 2009, heb je betaald in 2010, telt dat voor je inkomsten 2010. dus niet de datum van de factuur, maar die van de betaling is doorslaggevend voor de belastingsaftrek.

voor je GSC is het zoals ik aangaf, als je uiterlijk vandaag een voorlopige keuring hebt voor je panelen, en de definitieve keuring uiterlijk in maart (of voor 1 maart, zou de tekst even moeten opzoeken) kom je nog in aanmerking voor de GSC aan 450 €/ MWh

hans d

 

over Aten natuurlijk....

er zijn geen eigen fabrieken hoor....Solart bestaat nog maar amper een jaar

Over de herkomst van de panelen is altijd al wat onduidelijkheid geweest. Een 2 tal maand terug kwamen ze uit UK...?

De regeling ziet er in elk geval veelbelovend uit. Hopelijk doen ze ook wat ze schrijven.

De verkoper heeft mij altijd bevestigd dat hun panelen niet uit China komen maar uit GB. Zelf toen ik hem sprak over het adres van Dhr Christis in China bleef hij dit beweren. Dit was al heel onlogisch natuurlijk, hiermee wil ik niet gezegd hebben dat het slechte panelen zijn maar dan is hun prijs normaal. Andere firma's verkopen ook Chinese panelen aan die prijzen.

 

Hij kan dan misschien wel kapitaalkrachtig zijn maar alle bedrijven zullen zeker niet even succesvol zijn geweest anders zouden er niet zoveel in faling zijn gegaan zeker. Ik vind het belangrijkste in zaken doen de eerlijkheid en die is bij hen ver te zoeken blijkbaar, de installateurs zullen toch wel weten wat ze leggen zeker. Waarom op dergelijke manier klanten voor de gek houden ?

 

Wat betreft de compensaties hebben ze precies wat veel naar Solar Total gekeken, ik hoop dat alle klanten er het maximum uit halen en dat ze zich kunnen verzoenen met de regeling. Ik zou in ieder geval geen vertrouwen meer hebben in dergelijke firma.

echt verzoenen kan ik niet,wie geloofd nu dat ze ons geld gaan terugstorten ten bedrage van de verloren premie's

we vallen onder andere isolatienormen,de panelen worden stukken goedkoper,en wat ben je met een warmte pomp of warm water boiler als je cv installatie niet voldoet om met deze te werken ?

mijn panelen liggen erop,ze waren nu toch vergeten om de keuring aan te vragen,al was er 14 dagen geleden volgens hen al een afspraak gemaakt,dit was het antwoord dat ik daarnet kreeg van solart.

hoe moeten we ons nu voelen?

Verzoenen kunnen we ons ook niet met hun voorstellen.

Hun zonneboiler of warmtepomp hoef ik niet, evenmin als hun "fikse" korting (gaan ze een korting geven van 12000 euro dan???).

En, ik vind het straf dat wij naar hun kantoren moeten gaan, het minste wat ze kunnen doen is zelf komen. Zij zijn in fout, wij niet. 

Ik wil mijn geld terug, en de intrest die ik verloren ben . Voor de rest kunnen ze me met niks omkopen.

Er stond in mijn contract dat de panelen er moesten liggen én gekeurd zijn VOOR 31/12/09.

 

Geef ik u wel gelijk in. Misschien moet ge zelfs nog nen dag congé pakken om er naartoe te gaan.

Een zonneboiler en/of warmtepomp best een goeie deal. Haagt er natuurlijk vanaf wat/hoe/hoeveel. En als het niet zou uitkomen met de bestaande cv: da's hun probleem om het aan te passen.

Maar geen goeie deal om 12.000euro te compenseren. Ik betaalde 4.300euro voor 10m² heatpipes,500l vat en een 11kw warmtepomp :-)

Goed uitrekenen zou ik zeggen......

Wij kregen deze middag doodleuk een mail dat ze maandag 4 januari de panelen komen plaatsen. (te laat dus)

Toch, wij zouden graag eerst weten hoe het zit met de compensatie? Ik denk dat dit toch normaal is? Maar daar piepen ze niet over.....

ZIjn er nog mensen die dergelijke mail met datum van plaatsing ontvangen hebben?

 

hebben jullie een ingebrekestelling aangetekend verstuurd ten laatste op 31 december ?

stond er op de offerte dat er een gegarandeerde plaatsing /keuring ging zijn tegen eind 2009?

zoniet denk ik dat je er niet veel aan zal kunnen doen en of je al recht zult hebben op een schadevergoeding.

ik heb op aanraden van onze vroegere advocaat (hebben zelf zelfstandige zaak gehad,maar door ziekte van mijn man deze stopgezet in 2008)een ingebrekestelling aangetekend verstuurd op 31/12/2009 met antwoordkaart.

In mijn offerte staat gegarandeerde werkende installatie tegen eind december 2009.

mijn panelen liggen erop van 30 december,maar men heeft de keuring vergeten aanvragen,kreeg ik dondernamiddag

op 31 december als antwoord toen ik belde om exacte uur van keuring te krijgen.

nochthans werd 14 dagen geleden bij hoog en laag beweerd dat keuring was afgesproken en vastgelegt

voor 31 december.had zelfs naam van de firma en de keurder door gekregen die ging langskomen.

men heeft beloofd om tegen eind volgende week contact met de gedupeerden op te nemen,om verdere afhandeling

en schadeclaim te bespreken.

we zijn benieuwd,naar et schijnt zijn er opnieuw onderhandelingen met de vregg bezig om extra uitstel te krijgen

maar of ze daar in gaan toestemmen is nog de vraag.

De Vreg onderhandeld met BELPV dat is de beroepsorganisatie en niet met solartsystems, BELPV heeft uitstel gevraagt tot 1-03-2010 omdat er voor de omvormers de leveringstermijn in oktober  15 weken  was en de serieuze aannemers na oktober geen plaatsing in 2009 meer aanvaard hebben en nu zelf klanten verloren hebben door de cowboy's uit de sector die zelf geen lid zijn van de organisatie die het uitstel bij de Vl. Reg gepleit heeft.

Aan de slachtoffers is het mischien aan te raden na solart in gebreken te hebben gesteld hun dossier met  klachten over te maken aan BELPV ook al is solart er geen lid van toch kan de beroepsfederatie meer druk uitoefenen dan iedereen individueel.

rik54213

Dan kunnen ze misschien de firma's die geen lid zijn van de beroepsorganisatie uitsluiten, ze hebben er al genoeg voordeel uitgehaald. België is volgens mij nog altijd geen land voor cowboys.......

waarschijnlijk zit jij niet met dat probleem

sorry,maar wij wisten ook niet dat die firma zo was

dat wij de dupe zijn geworden van hun hebzucht,ik hoop dat jou zoiets je nooit overkomt,

maar dat zal waarschijnlijk wel niet,jij bent superieur in die dingen.

 Het is altijd goed om je te informeren of een firma deel uitmaakt van een beroepsfederatie.

Wanneer heb jij je installatie besteld?

Ik heb zeker te doen met al hun klanten. De vertegenwoordiger is bij mij ook langsgeweest maar ik heb snel beslist dat ik met dergelijke firma geen zaken wou doen. Ze goochelen met prijzen en dan zijn er natuurlijk veel die direct toehappen zonder dat ze meer weten van die firma. Ze bestaan pas vanaf mei 2009 dus referenties van klanten kon ik niet hebben en dat is voor mij belangrijk. Een tevreden klant is de beste reclame.......

Zij er nu al/nog reacties van tevreden klanten? Wat hier de laatste weken is geschreven was niet echt bemoedigend.

Je mag al blij zijn dat je niet met hen in zee bent gegaan? Ik ben erg benieuwd naar hoe men al deze mensen gaat compenseren en of ze ooit het vertrouwen kunnen terug winnen.

Wie zeer snel wil lopen, kan makkelijk over zijn eigen voeten vallen.

Panelen komen plaatsen doen ze deze week niet , door het slechte weer, daar kan ik begrip voor opbrengen.  Maar echter weten ze je ook nog niet de minste indicatie te geven van de periode dat ze wel gaan komen en dan hebben ze naar het schijnt 47 ploegen om panelen te zetten!  Heeft er iemand al een datum bevestigd gekregen waarop de komende weken panelen worden geïnstalleerd  ?  Ben gewoon nieuwschierig of het bij één van jullie toch nog een beetje vooruit gaat, bij mij in ieder geval niet.  

hier ook nog totaal geen datum, onze panelen zijn zelfs nog niet in voorraad!

maar ik wacht af, wil eerst weten wat hun "compensatie" is voor het verlies van € 10 000 aan groene stroomcertificaten!

iemand hier al een voorstel van gehad? 

Ik heb een bericht gekregen dat ze op donderdag 14 januari komen installeren.

Dat is natuurlijk onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

rigolef, komen instaleren, maar weet je al iets van de compensatie?

ik zou dit graag weten voor ze instaleren!

de 14e, dat is dan morgen, van wanneer weet je dit? 

Als ze geinstalleerd zijn zal je niet meer veel compensatie geregeld krijgen zeker, maar als je 90% betaald heb ook niet dus veel verschil zal dit niet maken vrees ik. Om geld terug te krijgen is het altijd een stuk lastiger dan te betalen.....

We werden maandag via e-mail geïnformeerd over de installatie.

Ik weet nog niets van de compensatie maar ik laat ze de pannelen gewoon installeren (de rails liggen toch al op ons dak en de kabels liggen al klaar).

Ze hebben u dus eigenlijk goed zitten want geen groenestroomcertificaten van € 450 en wel betalen hiervoor. Ik hoop dat je een deftige compensatie krijgt hiervoor, ik veronderstel hoogstens 10% omdat deze nog moet betaald worden. Zo komen ze er goed vanaf..........

Dat is het nadeel van het betalen van grote voorschotten. Je kan geen kant meer uit.

Als je zo'n zaak juridisch wil beslechten komt het alleen maar op de lange baan, terwijl het bedrijf in kwestie wel met jou centen kan spelen en hun eigen (dure) advokaten kan betalen. In de algemene voorwaarden hebben zij meestal alle mogelijke excuses en rechten maar nauwelijks plichten. Als klant trek je bij voorbaat aan het korste eind.

Daar bovenop bieden ze dan ook nog een onbekende "eigen merk" omvormer aan ipv de beloofde en betrouwbare SMA. En wie neemt de garantie voor zijn rekening? Wat als zo'n bedrijf het na enkele jaren voor bekeken houd en met iets anders begint onder een andere naam?

Alleen met collectieve klachten kan je hiertegen iets beginnen. individueel ben je een vogel voor de kat en kan je enkel hopen op goodwill. Daarom ook dat alle klanten indiviueel benaderd worden. Ik ben ervan overtuigd dat op dit moment alles juridisch tot in de puntjes wordt voorbereid.

Ik ben benieuwd hoeveel tevreden klanten er in maart zullen zijn.

Heeft testaankoop zo geen geschillencommissie??

Die hebben mij ooit ongelooflijk goed geholpen met een geschil met een  reisorganisator.

Wees gerust, onze beste vrienden lezen hier dagelijks mee... daar hebben ze blijkbaar de tijd voor.

Mijn beste vrienden zullen het nooit worden maar da's ook niet nodig. Ik ben heel gelukkig dat ik er niet besteld heb maar ik sta helemaal niet achter de manier van werken van deze firma. Ik hoop dat de mensen er hun conclussies uit trekken en dat ze 2 keer nadenken voor iets te tekenen.

Einde december was het al een puinhoop maar einde februari nadert ook en voor de klanten waar de panelen al gelegd waren is dat ook een heel belangrijke datum. De klanten hebben gewoon geen keuze want de meeste hebben hun voorschot betaald ( waarschijnlijk 90% ). Ik zou maar enkele kaarsjes laten branden op een goeie afloop.

 

Achteraf is het gemakkellijk natuurlijk, 2x nadenken.

Iedereen neemt een risico: de meesten zijn leek op het gebied van zonnepanelen.

Laat staan dat je een bepaalde firma goed zou kennen.

Ik heb ook dat risico genomen, bij mij is het wel goed afgelopen, maar dat is eerder toevallig.

Ik heb wel maar 10% voorschot moeten betalen, en had een schriftelijke verklaring voor de compensatie, mocht de installatie niet klaar zijn voor dec. 2009.

 

 

leeg