Solart Systems

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Heb een offerte ontvangen van de firma SOLART SYSTEMS uit LEUVEN. 4,60 Euro per Wp, zonder btw. Heeft iemand reeds met deze firma samengewerkt?

Reacties

wij zelfs 19530 € ,bij ons staat wel degelijk op de offerte

bij niet plaatsing/keuring 2009 wordt de overeenkomst met eenzijdige toezegging nietig verklaard.

alle tot dan toe gestorte voorschotten worden integraal terugbetaald.

staat dat bij jullie ook.

Waar staat dat op de oferte?

bij "opmerkingen aangaande installatie,"

allerlaatste blad van onze offerte

 

vtm is niet te bereiken enkel tussen 10 en 12u

vrt vind ik geen telefoonnummer

Ik vind niks op mijn offerte.

Wanneer heb jij je offerte gemaakt?

offerte dateerd van 07/11/2009

Onze keuring was initieel bedoeld als eerste voorlopige keuring maar gezien de omvormer toch onverwacht werd geplaatst (pientere plaatser die de straat achter ons bezig was en die op zijn lijst zag dat wij ook nog geen omvormer hadden en ons dan liefst tussenin pakte om niet binnen enkele dagen weer terug te moeten) kon er dus defenitief gekeurd worden. Het was iemand van Technisch Bureau Verbruggen. Aan de telefoon vroeg die 'of de panelen toch zeker op het dak liggen? Want anders kon hij niets komen doen'. Geleverd zijn is volgens mij dus ook echt niet voldoende!

bij ons 15/10/2009 ik heb er alvast geen vertrouwen in dat de panelen er dit jaar nog komen, als ze zich niet eens verontschuldigen waarom ze niet komen opdagen!

We zijn 16000€ kwijt en het zal een kerstfeest in mineur zijn!

Van mij mogen ze alvast een gepepert bezoekje verwachten begin januari.

Heeft er iemand een idee van wat de waarde is van zo'n Aten omvormer?  Wij hebben immers allemaal een prijs betaald et inbegrip van een SMA omvormer, die waarschijnlijk duurder is?

Bijna geen informatie van die aten omvormer te vinden op het net ( brol ? ) Als we toch te laat zijn voor dit jaar en we maar 350€ van de vreg krijgen  volgend jaar kunnen we maar beter onze SMA omvormer eisen zoals in de verkoopsovereenkomst staat en die gratis sunnybean zul je anders ook naar kunnen fluiten

Hieronder een citaat uit de mail die wij gisteren voormiddag ontvingen van Solart naar aanleiding van het feit dat men onaangekondigd bij ons een ATEN plaatste ipv een SMA:

"Uw dossier is per post onderweg met al de documenten die u nodig heeft. We hebben onze uiterste best gedaan om onze klanten op een zo goed mogelijke manier te helpen. Resultaat hiervan is dat door de permanente leveringsproblemen bij sma en het feit dat jullie toch de 450€ willen ontvangen aan GSC wij een gelijkwaardig alternatief hebben gezocht voor de omvormers met 20 jaar garantie. Technische bijlage zend ik u hierbij al per mail. De Sunnybeam geeft inderdaad ook een leverprobleem net zoals de andere sma onderdelen. Deze zullen dan ook zo snel ze weer leverbaar zijn uitgeleverd worden aan onze klanten. Voor de ATEN omvormers is er een gelijkwaardig toestel maar is ook gezien de grote vraag pas binnen een paar maanden leverbaar.

Wij hebben gelukkig een goed alternatief voor onze klanten kunnen vinden waardoor jullie toch alles tijdig kunnen geïnstalleerd krijgen en recht blijven hebben op de 450€ groen stroom certificaten.   Wij hopen u hiermee alvast voldoende geïnformeerd te hebben."

De plaatser zei ons dat de Sunnybeam (voor ons dus waarschijnlijk het gelijkwaardig toestel) pas in april leverbaar zou zijn. Wij stellen ons ook echter de vraag wat de marktprijs van zo'n ATEN is. Wij zouden nu ons restbedrag van 10% moeten betalen maar ik weet niet goed wat ik daarmee moet doen. Wij hebben nog geen enkel officieel document in handen voor de belastingen. Wacht dus af wat de post ons brengt. Hopelijk weet ik dat maandag...

We zijn blij met de info van alerte mensen. Gisteren zijn op een correcte manier de zonnepanelen gelegd door mensen die wisten wat ze deden, efficiënt met een hoogtewerker.Nog maar enkel de panelen en de aarding. Het is nu terug wachten want iemand anders moet het nu overnemen. Spijtig dat niet iemand een dossier van begin tot einde opvolgd en dat je info moet lospeuteren. We hebben op deze site al heel wat vernomen wat we niet wisten

 

 

Tja, dat ze het druk hebben is verstaanbaar... maar er is echt geen communicatie en dat stoort mij toch. Hier sta ik (denk ik) toch al een stapje verder als sommige anderen. Panelen liggen erop en de keurder is langs geweest (visuele controle want nog geen omvormer). Hier komt ook (voorlopig) zo'n Aten omvormer, maar wanneer? Het zijn allemaal TL (transformer less) versies ==> wat gaat dit geven op m'n net zonder N?? Geen probleem volgens hen?!

De datasheets heb ik ondertussen gekregen (via één van de forumleden), maar daar staat niet veel info in.

Als er acties ondernomen worden, laat me maar iets weten! Ik ben van Westvlaanderen - Oostende.

Toch heb ik nog steeds het vertrouwen dat alles OK zal zijn, misschien  niet dit jaar maar toch zeker voor 1/03/2010 zodat ik nog kan genieten van de 450€ regeling.

Als ik toen moest geweten hebben wat ik nu weet, zou ik het niet gedaan hebben.

Veel slaaploze nachten,veel stress,... het word allemaal mooi voorgesteld maar als de plannen uitgevoerd moeten worden,laten ze u zitten. Net zoals het personeel van de planning: zij moeten toch kunnen zien wat er kan gesplaast worden in het beschikbare aantal dagen.

vertrouwen hebben wij niet echt meer,het enige pluspunt dat wij hebben

is dat als er geen werkende en gekeurde installatie is tegen eind 2009,wij ons geld terug krijgen.

staat duidelijk  in de offerte.

ik hoop dat er nog mensen zijn,die deze clausule in hun offerte hebben,

las dat dit niet bij iedereen het geval is.

hebben nog andere mensen ook die mail gehad zoals ons met titel  installatie update ?

 ik heb op 23 september getekend bij Solart Systems. Vandaag liggen enkel m'n profielen en de kabels. Heb reeds vele mails naar hen verzonden, en veel via de telefoon contact opgenomen. Kunnen nog steeds geen plaatsingdatum geven. Ik wacht nu af tot januari. Hoewel m'n vertrouwen volledig weg is, geef ik ze nog even krediet om alles in orde te krijgen. Indien ik uiteindelijk niet in orde moest zijn voor de belastingsaftrek en de 450 euro voor de VREG, dan neem ik verdere stappen, en dan ga ik heel veel reclame maken voor dit bedrijf, maar het zal geen positieve zijn. Misschien kunnen we ergens reeds alle klanten die in dit zelfde schuitje zitten reeds bundelen zodat we met z'n allen samen de nodige stappen kunnen ondernemen tegen deze praktijken. Iemand een idee hoe we dit kunnen doen?

 dus op 07/11/2009 verkopen die nog steeds de belofte om dit jaar alles in orde te krijgen, terwijl er installaties bij klanten die in september hebben getekend nog niet in orde zijn. 

heb ook dezelfde probleem ik heb getekend op 17-10-2009 en hebben ze beloofd de panelen eerste week december te plaatsen en heb een voorschot van 90% betaald 17200 euro ze hebben de eerste week van december alleen de profielen geplaatst en hebben ze gezegd dat ze de panelen een week nadien zullen plaatsen en is het niet gebeurd daarna heb ik paar keer zelf moeten bellen heb ik een afspraak gekregen dat ze de panelen de 23 december komen plaatsen en de 22 december kreeg ik een telefoon dat het niet zou doorgaan wegens weeromstandigheden ik heb toen gezegd als ik de goedkeuring voor de 450 euro niet zou krijgen voor deze jaar dan mogen ze de profielen terug afnemen en mijn voorschot terug te geven als het niet moest gebeuren dan ga ik verder zijn er nog kandidaten met mij eens die willen verdergaan

zoals eerder vermeld,is dat bij ons het geval,geen levering op 29dec,plaatsing op 30 dec en keuring 31 dec

dan eis ik met een aangetekend schrijven mijn voorschot terug.

bij sommige andere firma's kosten de panelen maar 3,7 €/ kw meer als ze ze mogen plaatsen in 2010,dus zou een prijsverschil zijn van 2567.85€ voor mijn installatie.

als ik dan geen 450 € meer krijg,maar 350 €vind ik dat voordeel toch intressant,we hebben tenslotte betaald voor een installatie in 2009,met een hogere premie,een prijsaanpassing of schadevergoeding vind ik wel moeten kunnen,nu moeten we een groene lening afbetalen voor iets wat we niet hebben.

Als we dan toch eens zouden passeren om wat uitleg te krijgen, moeten we niet al te lang wachten. Ik denk dat de meeste hier en daar wat verlof hebben tssn kerst en nieuw, dus...

 

Ongelooflijk maar waar, ook hier hetzelfde verhaaltje.

Getekend half oktober, wel duidelijk getekend met de vermelding "onder voorbehoud mits plaatsing en keuring voor 31/12/2009". Ik weet niet of dat jullie hier ook aan gedacht hebben?

Na verschillende keren hun kat gestuurd te hebben zonder enige verwittiging heb ik een aangetekend schrijven naar de firma verstuurd waarbij ik hun aansprakelijk stel voor de dagen waarvoor ik hier verlof heb opgenomen.

Profielen liggen ondertussen op mijn dak en ik heb ook een nieuwe installatiedatum ontvangen, nl. 30 december. Dit heb ik laten bevestigen via mail.

Ondertussen heb ik al eens Test-Aankoop gecontacteerd en heb ik de opdracht gekregen om alle info naar hun door te sturen zodat zij bij de firma kunnen bemiddelen.

TIP! Ik had mij snel lid gemaakt bij Test-Aankoop om hiervan te kunnen genieten. Wat maakt deze 100 euro nu nog uit, en je krijgt er nog twaalf magazines bovenop.

Indien dit niets uithaald dan zullen er gerechtelijke stappen ondernomen worden.

Ik heb voor mijzelf uitgemaakt dat ik hun deze week niet meer lastig val, zoals gevraagd in hun laatste mail "Installatie Update" en alles op zijn beloop laat. Indien het uiteindelijk toch fout zou aflopen, dan zal ik mij als een pitbull in dit dossier vast bijten. Ik vind het wel OK dat zij deze laatste mail naar buiten toe gestuurd hebben want dit kan bij een eventuele rechtstzaak als bewijslast dienen.

Gaan klagen bij het hoofdkantoor zie ik niet zitten, want dit zal toch niet veel zoden naar de dijk brengen. Mijn voorstel is dat alle gedupeerden van dit forum de krachten bundelen en ergens eerst samenkomen op een centrale locatie in het land (in één of ander lokaaltje van een café) en dat daar de gezamanlijke aktie punten worden besproken en ondernomen.

 

Hé Valentino,

Ik ben ook nog aan het wachten op mijn installatie, mondeling beloofd voor de 29ste december, eerst zien dan geloven en nu geven ze nog eens slecht weer ook voor volgende week.  Ik lees dat jij een schriftelijke bevestiging hebt gekregen van plaatsingsdatum.  Welke persoon heeft van Solart Systems heeft je dit gestuurd? Ik wil hun belofte tot plaatsing ook op papier, heb dit wel al gevraagd bij Solart maar misschien bij de foute persoon.  Bedankt.  

ik heb mijn afspraak ook op papier,plaatsing op 30 december.

maandag neem ik ook contact op met testaankoop

Ik heb ook een plaatsingsdatum op mail ontvangen maar ze hebben ook hun kat gestuurd.

Ik ben ook bereid om ergens samen te komen om een eventuele schadevergoeding te eisen!

 

hallo mensen dit kan zo niet verder gaan we moeten iets doen ik word er gek van

wie is bereid morgen met mij naar de firma naar kinrooi te rijden

sorry niet morgen (zondag) mijn bedoeling was maandag

Dag Dedapper,

Mijn offerte is van eind september, als ik dan lees van je dat uw offerte van 7/11/09, nog steeds met plaatsingsgarantie in 2009, dan stel ik me sterk de vraag met wat voor planning ze bij Solart Systems  werken.  Ik heb ook nog geen panelen liggen , het is me duidelijk dat die mannen alles behalve de werken chronologisch afwerken.  Plaatsingsdatum bij mij normaalgezien 29/12/2009.  Ik vermoed dat grote installaties voorrang krijgen.   Zijn er nog andere mensen die na 7/11/09 een offerte hebben gekregen met plaatsingsgarantie 2009 (eventueel aangevuld met opmerking dat geld kan teruggevraagd worden indien niet geplaast in 2009) ?  Indien dit zo is dan hebben we nog meer bewijs dat Solart Systems zwaar in de fout is gegaan met hun plaatsingsgarantie

 

Weet u zeker of ze maandag open zijn?

De meeste bedrijven liggen stil tussen kerst en nieuwjaar. Mij offerte is van 15/10 nu liggen er enkel profielen op mijn dak. Wij zijn van regio gent. Heb ook al gedacht om bericht te sturen naar VTM (4040). Ik denk wel dat er ook nog heel wat andere mensen met hetzelfde probleem zitten, want de telefoon is daar gedurig bezet.

ik heb een vraagje over die clausule " teniet doen contract".  Bij mij staat dat niet in het contract en daarom weet ik niet goed wat er onder verstaan wordt.  Eenzijdig opzegbaar door zowel de  klant , dit zeker.  Maar kan ook Solart Systems dan het contract annuleren?

Wij hebben eind september besteld er werd ons toen gezegd dat ze niemand meer namen voor dit jaar na 1 oktober omdat het anders teveel werd om af te werken.

Dit zegt ook weer meer dan genoeg.  Ik weet dat ze op hun homepage ook zo nog reklame maakte voor afwerking voor 2010.  Maar ik ben niet zeker meer tot wanneer dat ze hebben laten staan ik denk ergens begin november.  Iemand nog een idee hoe lang dat op hun website heeft gestaan?  Een ander woord dan bedriegelijke reklame heb ik er niet voor .  

Ik heb liefst dat Solart Systems toch nog komt, maar het bedrag als verlies aan verminderde groenestroomcertifacten in 1 keer terugbetaald.  Dat de panelen in prijs gaan zakken denk ik ook.  Maar volgens mij nooit genoeg om de minderopbrengst van groenestroomcerticiaten te compenseren.  Bovendien , wie zegt dat andere installateurs wel de gemaakte afspraken nakomen.  Ik ben al 4,5 jaar aan het verbouwen, bijna alles zelf gedaan, maar een 6  a 7 grotere werken laten doen door een vakman, slechts 1 keer is dat volledig verlopen volgens afspraak.  De andere keren kwamen ze ook niet opdagen of vele weken of maanden later.  Ik weet het, ik ben pessimistisch maar wat ik de laatste jaren heb meegemaakt, maakt me somber   Ik wil niet heel de bouwsector  over dezelfde kam scheren , er zijn ook nog echte vakmannen die in eer en geweten werken, die apprecieer ik enorm en ze bestaan zeker nog.

Beste lezers,

Voor de bestellingen die we accepteerden tijdens de maanden september / october / november kregen we schriftelijke garanties van alle componenten-leveranciers.  We zouden tijdige leveringen krijgen voor het opleveren van de installaties die vallen onder de 450 € GSC - regeling.

Laattijdige aanleveringen zorgden echter voor een kettingreactie, waardoor de materialen voor sommige installaties in verschillende keren én ook erg laattijdig aangeleverd werden.

Momenteel is het onze absolute prioriteit om gedurende de komende dagen de installaties af te werken zodat een visuele keuring kan gebeuren. Dankzij de overgangsmaatregel is er bovendien nog tijd tot einde februari om de installaties volledig af te werken.  

Voor elk dossier waar we deze einddatum (450 € GSC) niet kunnen halen zullen we individueel en klantspecifiek een correcte oplossing -in onderling overleg- creëren.   

Het is op dit moment nog te vroeg om deze oplossingen te gaan bespreken gezien we pas binnen enkele weken zullen weten welke dossiers eventueel niet aan deze 450 € - regel zullen vallen. Ons gehele team werkt momenteel dag en nacht (ja, zelfs op kerstdag) om de laat geboekte dossiers nog te kunnen afwerken.

U kan onze kantoren steeds bezoeken,  uiteraard vragen we vooraf om een korte aankondiging per mail naar info@solartsystems.be.  Zodoende kunnen onze medewerkers tijd maken om uw dossier te bespreken.

Op dinsdagmiddag 29/12 vanaf 15h kan U onze kantoren eventueel bezoeken om te spreken met onze zaakvoerder. 

We werken inmiddels met man en macht verder om onze installaties af te werken...door weer en wind...dag en nacht...zonder feestdagen én of weekendrust...

Het SOLART Systems - team

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mijn offerte is van 15/10 met mondelinge overeenkomst zeker plaatsing voor 31/12/2009 kan ik daar nog op rekenen? of zal ik een extra korting krijgen?

Beste SolartSystems,

Ik twijfel niet aan de inzet van jullie werknemers, maar stel mij toch enkele vraagtekens bij de werking van jullie bedrijf.

- Communicatie is er weinig of niet. Dit is tot nu toe bijna altijd éénrichtingsverkeer

- Gemaakte afspraken worden niet nageleefd. Ja, ook wij werken overdag en moeten hier nodeloos verlof voor inzetten. In mijn geval ondertussen al 3 dagen voor niets opgeofferd.

- Geen efficiënte planning. Bv. dmv het volgen van de weerberichten hadden jullie vorige week donderdag en vrijdag perfect in Limburg kunnen werken ipv in het besneeuwde landschap van Oost of West Vlaanderen. Oost en West Vlaanderen hadden dan perfect erna kunnen volgen.

- Er is geen controle meer op de grote groep onderaannemingen waardoor de ene fout na de andere opgestapeld wordt. Wie gaat dit allemaal rechttrekken en tegen wanneer?

Ik wens jullie alvast veel succes. 

Hopelijk kunnen jullie spoedig het vertrouwen in jullie bedrijf herstellen.

Beste Solartsystems,

Bedankt voor jullie reactie... misschien is dit voor velen een lichtpuntje!

Als ik je schrijven goed kan volgen zijn alle materialen ondertussen binnengekomen:

"waardoor de materialen voor sommige installaties in verschillende keren én ook erg laattijdig aangeleverd werden"... Betekent dit dat jullie vanaf heden de voorgestelde omvormers (SMA) kan leveren?

Alvast bedankt voor info en toch nog prettige feesten hé :-)

Beste Solartsystems,

Bedankt voor uw reactie, alle info over de acties die u neemt om toch nog tijdig alle installaties te zetten is welkom en mag u steeds op dit forum zetten.  

Ik heb wel een vraag naar u over de mail met de installatie update, daar staat vermeld:

"INDIEN UW MODULES NOG NIET AANGELEVERD ZIJN

 

Om aan de tijdelijke visuele keuring te kunnen voldoen is het vooral belangrijk dat uw modules aanwezig zijn op het installatie adres.  In principe hoeven ze zelfs niet eens gemonteerd te zijn op uw dak.  "

Hier staat dus "modules gewoon aanwezig zijn", bent u bereid dit ook nog eens op dit forum te bevestigen dat dit de huidige voorwaarde is om aan de visuele keuring te voldoen?  Dit zou mensen die de materialen liggen hebben iets of wat gerust stellen.  Echter over  uw bewering , vind ik niets terug op de website van de VREG.  Graag dus bevestiging met uw naam en functie. Merci

kunnen jullie dit bevestigen solart systems ?

Beste mensen,

Ik ben ook zeer ongerust geweest en inderdaad de communicatie loopt wat stroef. Maar iedereen wilt ze hebben dit jaar en een bestelling na oktober is wat laat. Maar toch hebben ze bij mij alles gedaan om dit in orde te krijgen. Bij familie hebben ze zelfs met KERSTDAG gekomen. Wel zal de omvormer maar volgend jaar geplaatst worden. Ik heb gesproken met de chef van de dakploegen en de prioriteit ligt nu op zoveel moglijk panelen op het dak te krijgen. Bij mij staat de omvormer er wel (sma) en de keuring is voorbij.(17december) Ik moet nog juist mijn papieren ontvangen. Maar over die omvormer van A-verter zou ik niet wakker liggen. ( ik denk dat dit dezelfde zijn: http://www.green-earth-energy.com/?q=system/files/GE%20TL%20Inverters.pdf ). Maar je zal later toch de keuze krijgen om hem te vervangen door een SMA.

Ik was ook een ongeruste klant die toch tevreden is.

ps volgens diezelfde chef zouden ze 14 dagen uitstel gekregen hebben voor eerste keuring v/d installatie.

 Ook bij ons hetzelfde probleem...

Getekend begin oktober "indien geplaatst en gekeurd in 2009".

Belofte dat het dit jaar in orde zou zijn. Begin december zijn de profielen geplaatst. Na zelf bellen geven ze datums door voor levering en plaatsten panelen; Neem verlof voor het leveren, en komt niemand.                                                       De dag nadien een mail " sorry maar uw panelen zijn nog niet binnen dus kunnen niet geleverd worden. Sinds toen verneem ik niets meer van hun. Telefoon moet je 20x proberen voordat ze antwoorden, dan krijg ik de melding dat "het plaatsingsteam" in vergadering of meeting is en zeker zullen terugbellen die dag. 2dagen na elkaar, en niemand belt terug.

Ik heb naar hun info@ en naar elke verkoper een mail gestuurd vorige week of ze me aub kunnen contacteren zodat we iets weten, maar niemand reageerd.                                                                                                                               Ik heb hun een aangetekend schrijven gestuurd met de vraag aub contact op te nemen, maar nog niets. Ze hebben wel 90 procent van hun bedrag gekregen, maar reageren nergens op!                                                                                    Ook ik had gehoord dat we de overige 10% dit jaar nog moeten betalen om het kunnen in te brengen in de belastingen, ,maar dat kunnen ze toch vergeten!

Schandalig gewoon hoe die firma hun klanten behandeld. Oke als er problemen zijn en je er zelf niets aan kunt doen , maar je kan wel  je klanten eventjes op de hoogte houden hoe de situatie zit. Nu zijn er zoveel klanten die ongerust de eindejaarsfeesten ingaan en er slapeloze nachten van hebben! Ook wij zijn reeds enkele maanden aan het betalen aan onze lening.

Ik heb het gevoel dat we nergens staan en weet niet waar te beginnen... Denk wel dat ik deze week eens tot daar rij want aan telefoon krijg je toch niemand vast!

Tot enkele weken terug vond je enkel positieve forums over deze firma, maar als je dit nu allemaal leest, amai seg!

Ik ga hier alvast volgen want mss is het makkelijker omgezamelijk stappen te ondernemen?

 

 

Beste kan je mij deze info ééns doorsturen?

scenic2@skynet.be

hoe kunnen we geloven wat je schrijft,en ben je niet iemand van solart systems zelf,die onze gemoederen probeert te sussen,tevens is er niemand die uitstel krijgt voor keuringen,keuringsdiensten weten van niets.

hebben we zelf opgebeld,keuring tegen ten laatste 31 december of je kan fluiten naar je 450 €

waar kunnen we die informatie vinden dat jij verstrekt,keuringen met 14 dagen uitstel?

graag originele site van de vregg of degelijke instantie.

Beste, ik ben niet van solart systems zelf. Ik werk bij een tfmaatschappij. Ik ben woonachtig in Wvl. De ploeg die kwam waren jonge mensen die rond het Roeselaarse woonden. Wat ik wel zeker weet is dat de 2 de keuring voor maart moet gebeuren(in geval dat de omvormer nog niet geplaatst is). Het gene van die 14 dagen uitstel zijn de woorden van die chef. Dit zou een beslissing zijn van vorige week door het slechte weer.  Ik wou dat ik u kon bevestigen van die 14 dagen maar het zijn de woorden van die chef. Ik zou ook ongerust zijn. Als het je iets kan helpen , de keurder die langs kwam was v/d firma Vanhemelen. Zij zullen het wel zeker weten.

mvg scenic2

 

 

 

 

 

 

 

heb zelf contact gehad met de firma van hemelen,heb de baas zelf aan de lijn gehad

de keuring moet gedaan worden ten laatste tegen 31 december,donderdagmiddag

rond 14u naar hem gebeld,zelfs het fabeltje met panelen moeten niet op het dak liggen om een keuring te krijgen

klopt ook niet,panelen moeten op het dak liggen of ze keuren je installatie niet.

dus het fabeltje van uitstel van 14 dagen extra voor de keuring maken ze me nu ook niet meer wijs.

donderdagmiddag rond 15u30 de vregg gebeld ze hebben zelf bevestigt geen keuring voor 1 januari 2010,krijg je de premie van 450 € niet,alsook moeten de panelen op je dak liggen.

waarom heeft de vregg dan niets gezegt dat die nieuwe regel zou zijn goedgekeurd ,om 14 dagen extra uitstel voor keuringen te hebben ,daar stel ik me grote vragen bij ?

 

Ik zat ook in  de zelfde situatie, maar dan bij een andere firma. Mijn panelen zijn vorige week gekeurd, dus ik veronderstel dat ik in orde ben voor de 450 euro regeling.

Maar mocht dat niet zo geweest zijn, dan was er een regeling van schadevergoeding, die op papier gezet is bij aankoop.

Hebben jullie die dan niet, niet aan gedacht??

Er zullen altijd mensen zijn die in jullie situatie verkeren, volgend jaar in december ook weer.

Zeer spijtig natuurlijk, zeker als je weet dat verwacht word dat de prijs van panelen na nieuwjaar gaat zaken!.

Ik betaalde trouwens 4 euro, minder dan 4,6 euro (eerste bericht), nu zullen ze wel alweer lager staan.

Veel geluk nog met jullie onderhandeling met de firma!

 

Beste lezers,

We herhalen nogmaals dat onze prioriteit er nu in bestaat om zo snel mogelijk alle materialen bij de klanten te krijgen en ervoor te zorgen dat er een visuele keuring kan gebeuren voor 31/12.  

Nogmaals melden we formeel dat -indien er installaties zijn waarvoor we geen 450 € GSC kunnen organiseren- dat we deze mensen een "klantspecifieke" oplossing zullen geven voor deze zaak, die zijn oorzaak kent in het niet tijdig en correct leveren van componenten door sommige van onze leveranciers.

Indien uw installatie niet zal vallen aan de 450 € GSC, dan zullen we U in januari persoonlijk uitnodigen op onze kantoren om deze zaak door te nemen, zodat we samen met onze zaakvoerders tot een oplossing kunnen komen voor alle partijen.  

Nogmaals wensen we te benadrukken dat iedereen steeds welkom is op onze kantoren, echter best nà het maken van een afspraak per email naar info@solartsystems.be.

Het lijkt ons best dat ons gehele team momenteel niet te overbelast zal worden gedurende de komende paar dagen tot 31/12: het is immers onze prioriteit om ervoor te zorgen dat we verder kunnen afleveren en installeren.

Voorts hopen we dat iedereen die dit forum leest het VTM-nieuws van vanavond heeft kunnen zien.  

Het zal meer helpen om druk te zetten naar het VREG ipv naar ons als installateur: al onze teams werken momenteel constant verder om U zo goed mogelijk te helpen.

Met vriendelijke groeten,

Het SOLART Systems - team

 

 

 

 

 

Snoopy,

U bent welkom op onze kantoren nà het maken van een afspraak via info@solartsystems.be !

Met vriendelijke groeten,

Het SOLART Systems -team

 

 

 

 aan solartsystems:

Ik heb idd het nieuws gezien op vtm, en ik twijfel er niet aan dat jullie niet de enige firma zijn met deze problemen.

Onze grootste ergernis is dat jullie geen contact opnemen met jullie klanten, geen telefoons en mails beantwoorden.

Is dit nu zo moeilijk, om de klant op de hoogte te stellen bij wie het in orde komt en bij wie een "regeling getroffen gaat worden?"

Ik vind dat jullie een beetje klantvriendelijker kunnen zijn en zich eens in de plaats moeten zetten van mensen die 90% betaald hebben en gefrustreerd geraken omdat ze totaal geen feedback krijgen van jullie!

deleted, reactie op verkeerde post

en nog ene van Solartsystems!! Dieje Ivo Horemans kennen we nog van het zonnepanelen forum :))))))