windturbine

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wie kent deze windtubine? http://www.elena-energie.com/
In België verdeeld door de firma DTA uit Herstal

Reacties

Gemiddelde windsnelheid van 6m/sec ????

 

Is dus eigenlijk een offshore turbine als k het goed versta   :-)

 

Zouden die mensen al ooit eens een windkaart bekeken hebben ?

 

Ze werken niet die kleine dingen, en ze zullen dat waarschijnlijk nooit doen wegens te weinig wind op lage hoogten.

 

Dirk

Juist Dirk,

 

Windsnelheden van gemiddeld 6m/s komen enkel voor aan de kust en op zee.

 

Op lage hoogte (-20m), in de omgeving van gebouwen en bomen zal je zo'n gemiddelde nooit halen zelfs niet aan de kust.

 

Tal van producenten van kleine windturbines spreken altijd van gemiddelde windsnelheden van 6m/s en plakken er dan hun opbrengst op. In de windtunnel zal de windturbine wel op 6m/s zijn vermogen halen om dan te vermenigvuldigen met de vollasturen en aan een mooie opbrengst te komen. Maar in de werkelijkheid is de gemiddelde windsnelheid veel lager en valt de opbrengst tegen. 6m/s is eerder voor grote windturbines.

 

Voor je zo'n kleine windturbine plaatst zou men eerst eens een windmeter met datalogger moeten plaatsen voor een jaar. Daarna de gemiddelde windsnelheid er uit berekenen en koppelen aan de vermogenscurve van de kleine turbine. Zal veel teleurstellingen en weggesmeten geld besparen.

 

Dank voor de info. Kleine windturbines zijn blijkbaar nog niet voor morgen.

Kleine windturbines zijn tot op de dag van vandaag niet serieus te nemen.

Het is jammer, maar het is niet anders. Het rendement is slecht, de voorspellingen zijn vaak enorm optimistisch en de omstandigheden voor een opstelling bij een woonhuis zelden ideaal. De hier genoemde turbine vraagt inderdaad heel veel wind, en ook nog eens uit een vrij constante windrichting lijkt me. Het ontwerp lijkt me slecht uit de voeten te kunnen met draaiwinden. Bij het Zeeuwse Schoondijke in Nederland zijn een jaar lang kleine windmolens getest op hun rendement. Windmolens voor huiselijk gebruik. Het resultaat is dat men beter kan wachten op de volgende generatie. Of op een drastische prijsverlaging. Let wel, Zeeland is voor Nederland een uitstekende plaats, het ging om opstelling in een vlak landschap.

Zou ik toch voor een windmolen kiezen in een normale woonomgeving, lijkt mij een vertikale molen verweg de beste keuze. Deze heeft het minst te lijden van veranderende windrichtingen.