speksteenkachel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo

Na 5 jaar van miserie wil ik mijn speksteenkachel vervangen door een pelletkachel.
Waar kan ik deze te koop aanbieden en hoeveel kan deze mij nog opbrengen
Hij staat volledig verkeerd in mijn woning.
Staat tegen de muur en heb bijna geen warmtestraling.
De firma Goemaere had steeds een uitleg.
Hout niet droog genoeg of schoorsteen laten reinigen.
Ben ten einde raad.
Wie kan mij helpen ?
Dank bij voorbaat

Claude

Reacties

Kijk eens in de discussie ‘speksteenkachels tulikivi of nunnauuni’. Daar staan massa’s tips. Verschillende mensen die problemen hadden met hun kachel hebben met de hulp van de stokers daar hun probleem kunnen oplossen.

Jammer te horen dat je het niet warm krijg, probeer anders een medespeksteengebruiker bij je thuis te krijgen om eens te zien of er nog iets aan te doen valt.

als je wilt proberen te verkopen, dan via:

http://www.kapaza.be/
http://www.bouwinfo.be/forum/index.php
http://www.ecologieforum.eu/

op deze 3 sites heb je het meeste kans om ze verkocht te krijgen
of misschien langs BBL forum zelf.

Claude,

Welk type kachel is het?

Dirk Bauwens

claude,laat ons verenigen en een oproep doen aan al degene die problemen hebben met goemaere(nunnauuni) ze beloven maar zijn bijna niet bereikbaar om dit probleem op te lossen .Ik pak een advokaat als het moet en test aankoop zal hier ook op de hoogte gebracht worden,dit kan ik ook niet aanvaarden Me dunkt dat een speksteen genoeg geld gekost heeft.

Claude, Hilleke,

Bij alle speksteenkachels hoort een redelijk welbepaald vermogen. Het praktisch vermogen van zelfs de grootste standaard speksteenkachels is een flink pak LAGER dan het vermogen van een gemiddelde gewone houtkachel. Wie een kachel koopt moet daarmee rekening houden. Een speksteenkachel springt redelijk zuinig en efficënt om met brandstof maar dat is nog niet hetzelfde als energie bijtoveren. Dat wordt helaas te vaak gedacht en verwacht.

Als een speksteenkachel met een bepaald vermogen het niet voldoende warm krijgt met een bepaalde hoeveelheid hout, dan ligt dat in principe niet aan de kachel maar aan de warmteverliezen van de kamer. Die zijn dan gewoon groter dan het gemiddeld vermogen dat de kachel kan ontwikkelen.

Dirk Bauwens

Hilleke,
Geloof niet dat er bij Tulikivi geen problemen zijn...
U (ver)oordeelt al, en hebt nochtans geen gegevens.
Dus Claude geeft ons eerst wat meer info !
Isolatie woning ??
Grootte/type kachel ??
Oriëntatie woning ?
Beschrijving te verwarmen ruimte ?
Veel/weinig ramen, grote of kleine ?
enz enz

Zelfs de techniekers die langs geweest zijn hebben gemerkt dat er iets niet klopt met het model dat wij hebben,aan het stoken van mij ligt het niet. Dat hebben ze zelf wel gezien ik heb de k-waarde van de woning doorgegeven vorige week na contact opgenomen te hebben met de architect,de vragen die raf hiervoor opsomt zijn allemaal gesteld voor de aankoop van de kachel.Ze hebben een goed voorstel gedaan vorige week ,maar ondertussen is er weer niemand bereikbaar .

ik vind het echt spijtig dat jullie geen geluk hebben met jullie speksteen, indien jullie de hamer er in willen zetten, ik ben op zoek naar stukken, brokken of overschot van speksteen. laat maar iets weten indien u ervan af wilt

stimi01@hotmail.com

mvg gino

Ondertussen alles in orde nieuwe blanka doet het prima.

Welke kachel heb je?Er is een oplossing hoor!Na veel miserie nu zeer tevreden.