toevoegen accumulator toestel op huidige installtie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb een huis op het oog om te kopen, maar het werkt met accumulatoren. De mensen die het nu huren weten niet hoe ze daar moeten mee werken, en ik eerlijk gezegd ook niet.
Er zijn maar 2 (dikke lompe grote) accumulatoren. 1 in de living en 1 in de keuken.
IS er een mogelijkheid om nog een toestel toe te voegen ? Kan je dit gewoon in de stekker steken of zijn die ook via buizen ofzo met elkaar of de ketel verbonden ?
Op de slaapkamers is niks van verwarming, voor ons niet zo erg maar als de kinderen op hun kamer moeten studeren is verwarming wel aan te raden.en in de badkamer is er enkel een kleine electrisch handdoekradiator.
Als je op vakantie bent bv voor 2 weken, mag je het dan afzetten of laten opstaan en gedurende 2 weken 21 graden hebben, wat dus veel electriciteiteskosten meebrengt (er is wel een speciaal tarief voor het opladen)

Graag jullie ractie
- kan je één of meerdere accumulatoren (eenvoudig) toevoegen
- kan je ze vervangen door elegantere modellen dan bakken van 30Bx150lx80hoog ofzo ??

alvast bedankt voor jullie raad
groetjes

Reacties

Het is mogelijk om een toestel toe te voegen maar daarvoor moet meestal een apparte leiding naar de zekeringkast getrokken worden. De accumulatoren hebben een apparte voeding nodig omdat deze over het algemeen een groot vermogen hebben. Ze moeten ook aangestuurd worden om enkel 's nachts op te laden via een laadregelaar met buitenvoeler die normaal in de zekeringskast zit. De laadregelaar zorgt dat de accumulatoren worden bijverwarmt in functie van de restwarmte en buitentemperatuur.

 

 

Je mag gerust alles afzetten als je met vakantie bent maar hou er dan wel rekening mee dat de dag dat je thuis komt uw kachels niet opgeladen zijn en je dus uw eerste dag in de kou gaat moeten doorbrengen...of het dagelement inschakelen op het dure dagtarief om het warm te krijgen.

 

Informeer zeker eens naar het verbruik van de bewoners. Elekrische verwarming is goedkoop in aanschaf maar zeer duur is gebruik. Echt ecologisch ook niet.

Elektrische verwarming, jammer, maar indien de woning reeds goed (lees beter dan de grote hoop) geïsoleerd zou zijn, kan dat wel perspectieven openen. Misschien kan er nog extra geïsoleerd worden zodat een extra accumulatie kachel niet nodig is. Indien je bij elektrisch blijft heb je geen accumulatie kachel nodig op de slaapkamers. Je kan beter een extra laag isolatie aanbrengen tegen de muren en het plafond (PUR & gyproc of zoiets) (beglazing?) op die wijze kom je snel toe met een zeer kleine radiator.

Indien slecht of nauwelijks geïsoleerd kan je beter de grote kost van aanpassingswerken voor centrale verwarming en extra isolatie incalculeren. (koop niet te duur, voorzie extra kosten op korte en lange termijn)