pellet met vloerverwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hoi

zijn een oplossing aan het zoeken voor ons verwarmingssysteem voor onze woning. Betreft een laagenergiewoning (K23). (7kw bij -12°c)
Enkele voorstellen liggen op tafel.

1)Warmtepomp lucht/water daikin altherma + zonnecollectoren
2)Warmtepomp viesmann vitocall , water/water met verticale boring
3)pelletkachel met tisun proclean en zonnepanelen( warm water).

nadeel
1) behoorlijk verbruik van electriciteit tijdens het winterseizoen
2) grooooooootttttttteeeeeee investering
3) moeten we onze vloerverwarming opgeven

even bedenking bij de pelletkachel. Als we nu onze zonnecollectoren op de tisun proclean aansluiten, de pelletkachel ook en dan onze vloerverwarming hieruit kunnen laten vertrekken?????? lukt dit ???? of zitten er adertjes onder het gras (ps. niemand heeft dit voorgesteld aan ons, gewoon eigen bedenking)

alvast bedankt

bart

Reacties

Beste Burton,

Een watergevoerde pelletkachel of pelletketel aansluiten op een buffervat, samen met thermische panelen, en vloer- of wandverwarming, etc. is thans toch 'een gewone' affaire voor vele installateurs. (er bestaan zelfs combinaties met gasketels en hout/pelletketels + collectoren + ...).

Zoek eens naar pelletketel, wandverwarming, pellet CV, ... .

Er bestaan zelfs complete 'standaard' installaties (ketel/kachel incl. buffer, sturing met pompgroepen, zonnecollectoren, ...).

Bij Eric De Herdt vind je zeker inspiratie:

http://users.skynet.be/zonnigniel/

Zorg dat je met een bekwame leverancier/installateur in zee gaat.

Veel succes !

hoi

 

stel we kiezen voor dit systeem : hoe zit het dan met epb? heeft dit consequenties? en luchtdichting van de pelletkachel?

 

dank

burton

dat begrijp ik niet, net met zonneënergie heb je mogelijkheid tot verwarmingsondersteuning, en hoe lager de watert° voor de verwarming, hoe meer de zon kan bijdragen.

ik ken de proclean niet in detail, maar ik zou pellets en zon aansluiten op het buffervat, want daarmee krijg je een veel betere verbranding doordat de ketel veel langer zal kunnen branden, tenminste als je een goede bufferregeling hebt.

en het minste beetje zon in de winter steek je direct in je vloerverwarming.

hans d

 Zonnecollector en buffer voor verwarmingsondersteuning is ideaal in combinatie met lagetemperatuursverwarming, zoals vloerverwarming. Welk verwarmingstoestel je dan gebruikt om je buffer bij te verwarmen maakt niet veel uit, maar een pelletkachel/pelletketel kan hiervoor dienen.

 

Je zal wel wat meer m² moeten leggen, en je buffer groter nemen, dan wanneer je het enkel voor tapwater wil gebruiken, waardoor de kostprijs van zo'n installatie ook wel omhoog gaat, maar zeker de moeite om het eens te bekijken.

 

Voorbeeld van hoe er zo'n installatie (schema) dan moet uitzien vind je onder andere hier:

www.tisun.com/eng/content/download/459/12117/version/10/file/Schemen_EN_PC.pdf