Schuko vs Trina panelen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb zoals zovelen zonnepanelen besteld die over 2 weken geplaatst zullen worden. Nu kreeg ik vandaag telefoon van deze firma dat niet de door mij gekozen Schuko panelen, maar wel Chinese Trina panelen geplaatst zullen worden. Deze panelen zijn 235W, 15W zwaarder dan de Schuko panelen, maar ze spraken niet over enige prijsdaling.
Nu had hun eigen vertegenwoordiger bij het eerste gesprek duidelijk gezegd dat Chinese panelen een stuk goedkoper zijn en nu willen ze me deze panelen verkopen aan dezelfde prijs als de Duitse "kwaliteitspanelen".
Kan ik hiervoor nu geen prijskorting eisen, en zo ja, met hoeveel % korting mag ik dan tevreden zijn?

Reacties

trina panelen zouden misschien goedkoper kunen zijn maar naar het schijnt moeten die niet onder doen voor andere

maar indien u dit jaar nog panelen op uw dak wilt zou ik niet teveel zeggen indien hij u laat wachten tot na december kost het u veel en veel meer op termijn

en dat weten die mannen ook

ik denk dat die hun orderboekje overvol zit voor het moment

ik heb er ook bijbesteld maar hoor er voor het moment niets meer over zal wel niets van komen

had sanyo's besteld daar ik er al liggen heb maar er zouden al meer als een maand een meer te krijgen zijn hoor ik hier en daar maar toch ging ik er nog hebben ????

maar hier kan hij niet afkomen met andere panelen daar ik er al 26 liggen heb en daar andere tegen zetten heeft geen zicht hé

probeer er nog maar voor december op uw dak te krijgen dan bent u het best af denk ik

Voor mij betekent ecologisch bouwen ook produkten kopen die lokaal worden geproduceerd... Persoonlijk vind ik de arbeidsomstandigheden waar de  produkten zijn vervaardigd ook belangrijk, daarna de prijs.

hoi

barthold

daar ben ik het 100% mee eens

ik heb de laatste 2 auto ook gekocht omdat de vorige bij opel antwerpen en die ik nu heb bij ford genk gemaakt werd

maar als er geen meer te krijgen zijn en ge staat eigenlijk voor een keuze die u 100 euro per 1000 KWH gaat kosten

bij een installatie van 4000 kwh is dat 400 maal 20 jaar is dat 8000 euro verlies

ja dan moet ge toch wel niet nadenken hé

indien ik geen belastingen zou betalen en leefde van de gemeenschap zou ik wachte als ik er kon kopen die hier gemaakt worden maar we betalen toch wel genoeg om ook eens iets terug terug te kunnen krijgen dacht ik zo