Zelf condensatie ketel instaleren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Heeft er iemand ervaring met zelf een condensatieketel te plaatsen.
Is dit te doen? Heb je genoeg met enkel een ketel of moet je nog extra accessoires bijkopen?

Ik zou de instalatie volledig zelf leggen dus NIET met selfmatic of sack of eender welk.
Ik wil zelf een ketel kopen en degelijke radiatoren kopen en niet deze van bij vb selfmatic

Mijn ketel zou ik op zolder hangen vandaar zou ik 2buizen (begetube) van 1" tot beneden laten lopen en op elk verdiep collectoren voorzien met het nodige aantal aftappunten voor de radiatoren.
Ik zou kiezen voor de gewone termostaat die ergens in de living komt en de radiatoren in de andere kamers zou ik voozien met elektronische thermostatische kranen zodat deze volledig appart kunnen geregeld worden vd badkamer 24°C, slaapkamer 18°C, bureau 21°C enz

Is het eigenlijk niet beter om je thermostaat in de badkamer te hangen omdat dit (voor mij dan toch) de warmste kamer moet zijn en dan de rest regelen met die elektronische thermostaatkranen

Ben ik goed bezig zo?
Zijn er zaken waar ik zeker moet op letten?
Welke ketel zou voor mij het beste zijn? Ik wil cv en doorstroom sanitair warm water hebben in 1 ketel
Ook kostprijzen zijn welkom.
Zelf had ik gedacht aan een Valliant maar heb hier nu ergens gelezen dat dit merk niet zo goed is.
Wat is dan beter?

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen

Stefaan

Reacties

waarom toch niet met Sack, geven een heel goede begeleiding, en je kunt op hen beroep doen als er iets scheelt, alleen is alleen, of vraag ondersteuning aan een instalateur, er zijn er genoeg die dit doen, enkel bekijken van waar je bent in jou nabijheid, dit is wel handig, in onze streek heb je er voldoende die dit doen( Eeklo)

Ik ben toevallig ook van Eeklo.
Heb jij met sack gewerkt? Of ben je een verkoper van het merk?
Of ben je een installateur die bereid is mij te helpen met de instalatie.

Groeten Stefaan

beste stefaan
zoek een installateur die ook zelfbouw doe ..die kan je ondersteunen in het plaatsen van de installatie ..
ik zou de condens ketel dan laten plaatsen door de insallateur met factuur ...zo kan je genieten van de premie en belastings voordeel

wij hebben ook net zelf onze ketel geplaatst. Vooral de regeling van de vloerverwarming was wat lastig en ingewikkeld om te plaatsen.
Zonder vloerverwarming lijkt het mij makkelijk zelf te doen. Wel is aan te raden om nog een extra drukvat te hangen (al zit er al één in je ketel) en je moet je installatie natuurlijk ook kunnen vullen en ontluchten maar voor de rest heb je mijns inziens niets extra nodig.
Als je een beetje handig bent kan je het zelf. Zelfs zonder ondersteuning van de leveranciers van zelfbouwpaketten. En zonder die ondersteuning kan je de ketel en materiaal bij de groothandel halen wat toch ook weer een aanzienlijke besparing oplevert.

Die,

Dus als je een ketel koopt heb je alles erbij? Behalve dan dat extra drukvat.
Hoe heb je de leidingen vanaf de ketel uitgevoerd? In koper of met de flexibele van Begetube. Dit laatste wou ik doen maar nu heb ik gelezen dat je ten minste de eerste 1m50 uw buizen in koper moet leggen (dit voor als de ketel te warm zou worden).
Als u mij eventueel een schema zou kunnen bezorgen zou ik u zeer dankbaar zijn.

Welke ketel heb je geplaatst? (Merk en Type)

Groeten,
Stefaan

voor de verwarming moesten wij na de ketel nog een regeling voorzien omdat we vloerverwarming hebben. Deze ligt in staal.
Voor het warme water hebben we direct flexibel gelegd na de ketel.
Zie niet in waarom eerste meter in koper moet. Zoveel warmte verlies je (hopelijk) toch ook niet op dat stukje dat het een verschil gaat maken.

Wij hebben een vaillant condensatieketel hangen van 37kw.

Een schema kan je krijgen bij de aankoop van je ketel. Maar op www.vaillant.be stonden er in de handleidingen ook al weet ik niet meer juist waar. Met wat zoekwerk kan je ze wel vinden.

 Kan ik van u een plannetje krijgen om zelf een cv instalatie te plaatsen.Ikwil de ketel en de boiler zelf plaatsen maar ik weet niet hoe ik daar moet aan beginneen.Ik weet wel waar ikmoet aansluiten maar waar komt het drukvat, de veiligheidsgroep enz