wasmaschiene

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

daar onze wasmaschiene al een jaar of 13 oud is heb ik er aleens aan gedacht een nieuwe te kopen
zoveel zuiniger lees ik ergens
maar nu stel ik me toch de vraag hoeveel zuiniger kan dat nu eigentlijk wel zijn, en waar zit dat in
want water van 10 graden naar 40 graden brengen gaat evenveel energie kosten,mijn waschiene van 13 jaar en een nieuwe nu
heeft minder warmwater nodig maar dat verschil schijnt ook al niet zo groot te
toeren tal scheelt ook al niet

dan de tips die ik erbij lees bij nieuwe waschienes

inplaats van 60graden was op 40 graden lees ik in de reclame kan ik nu ook natuurlijk,alleeen vrouwtje zal het niet willen en heeft gelijk
heeft er al op gewezen onze was en van de buurvrouw die zegd op lagere temperatuur te wassen met haar nieuwe zeerbekend merk van wasmaschiene ,wit is bijlange geen wit ,ben wel een man maar zie wel degentlijk verschil,geef vrouwtje gelijk
men kan besparen dus maar minder resultaat,dat is geen vergelijk meer natuurlijk

Reacties

Marcel,

idd, wasmachine zijn niet echt zuiniger geworden in het opwarmen van water in de laatste jaren.

Wat wel is, is dat de wasmiddelen krachtiger zijn  en er idd op lagere temperatuur kan gewassen worden.

Maar vooral: je kan kiezen voor een hotfill wasmachine; dan neemt die warm warm van je gas/mazout ketel of zelfs zonneboiler.  Dan worden de wasmachine wel echt zuiniger (kan je natuurlijk wel moeilijker met regenwater werken).

Onderzoek zeker eens de keuze voor een hotfill wasmachine als je een nieuwe wil kopen.  Je zal wat moeten doorzetten (grofweg een 200 Euro duurder, enkel bij al de duurdere merken denk ik), maar je kan ze zeker vinden.

Walter

 @Walter: Bij een hot-fill kan je dan inderdaad geen regenwater meer gebruiken voor de was, enkel de koudwateraansluiting. Wij wassen nu 100% op regenwater, en bij hot-fill?

Is de elektriciteitsbesparing op het opwarmen groter, dan de kost van het hoger waterleiding gebruik?

Of is er toch een manier om je regenwater te gebruiken?

Limer

Walter,

Die machines verbruiken vooral veel minder water. Dus moet je veel minder water opwarmen. Bovendien is de zwiersnelheid veel hoger (nu al 1400 tr/min). Hierdoor is je was veel droger en zal je droogkast veel minder energie trekken. Dit zwieren kost een beetje extra energie maar je bespaart 20 maal meer op je droogkast.

Ook nog dit, je droogkast verbruikt zo een 5 maal meer dan je wasmachine.

By the way, wij doen het zonder droogkast.

Maarten