passiefhuis in wdvs

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Is er eigenlijk iemand op dit forum die ervaring heeft met een passiefhuis in wdvs en weet je dan ook toevallig of er hier in Vlaanderen er reeds zo eentje gebouwd is? Mijn duits is slecht dus dat is geen optie.

Wij plannen dus de bouw van een ph in 20 cm ytong en 30 cm eps. Huis word 9 op 9 en zal ook een kelder bevatten van 9 op 9 waarin slaapkamers zich bevinden.

Kelder word gegoten 20 cm en langs buiten ingepakt met 5 cm cellenglas (omwille van waterdichting) rest isoleren we langs binnen met eps

Bouwvergunning is reeds in orde en phpp is zoals ze er nu voorstaat 0,14.

Iemand ervaring opmerkingen of know how die we kunnen gebruiken?

We doen alles volledig zelf dus steekt niet op een uurloon

 

let us know

 

Reacties

ja, het mijne is grotendeels in wdvs gebouwd, een klein deeltje in de voorgevel is baksteen. maar ik heb een isolerende houtvezelplaat gebruikt, geen eps.

hans d

Voor wat staat wdvs ?

 

Bart V

dat is een duitse afkorting WärmeDämmVerbundSysteem, waarmee men een systeemproduct bedoeld, samengesteld uit isolatie en gevelpleister. het voordeel van zulk systeeem is dat de fabrikant van het systeem op het geheel een garantie geeft, dus geen diskussie's tussen isolatieproducent en pleisterproducent als er iets misgaat, zij garanderen ook dat beide producten perfect op elkaar zijn afgestemd. dat houdt ook in dat je niet voor isolatie van mr A kan kiezen, en krepie van mr B, omdat je bv die kleur of structuur mooier vindt.

hans d

Bedankt vanwege een niet-technicus die zich nog een weg moet zoeken in de verschillende afkortingen.

Bart V

ja, misschien moeten we in de wiki een pagina afkortingen zetten.

Hoi hans,

Vermoed dat jij ook een ph hebt of laag energie woning. Is deze dan dampopen met die platen. Zijn die platen een grote meerkost en hebben zij een goed lambda waarde ?

Wat denkj jij van het isoleren van een kelder langs de binnen zijde? De reden zou zijn geen onodige massa opwarmen in een ruimte waar je toch maar kortstondig komt of bent om te slapen.

Denk jij dat we vochtproblemen riskeren indien goed geventileerd met balansventilatie?

 

dag chris

ja, ik heb een PH, en na jaren zijn we eindelijk aan de afwerking toe.

isolerende houtvezelplaten zijn normaliter allemaal dampopen, en als je minerale krepie gebruikt, blijft dat ook zo.

meerkost, in mijn geval (houtskeletframe met cellulose) was eps of minerale wol eigenlijk niet mogelijk. natuurlijk zijn dit soort platen duurder, maar ook 10 keer sterker. tijdens het afbreken van de stelling is een stuk er tegenaan geknald, en buiten een beetje krepie eraf verder niet de minste schade. idem als er al eens iemand z'n fiets tegen aangooid, moet ik geen schrik hebben dat er een gat in m'n muur is. de lambdawaarde ligt voor dat soot platentussen de 0.046 en 0.051 W/mK.

vochtproblemen krijg je alleen als je loudebruggen hebt en geen dampscherm. dus dat is makkelijk te voorkomen. weinig massa moet je weinig opwarmen, maar warmt dan weer heel snel op door externe warmtebronnen, het is een tweesnijdend zwaard.

hans d

.