euromac2

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

goede morgen
ik ben van plan om dit jaar te bouwen, is er iemand die ervaring heeft met het euromac2 systeem, dit systeem heeft mijn voorkeur vooral voor de snelheid van het bouwen en de isolatieeigenschappen. Heb wel nog niemand gevonden die met dit systeem gebouwd heeft. Het gaat om een open bebouwing, alles gelijkvloers, oppervlakte ongeveer: 16 mr x 14 mr.
bedankt Frank

Reacties

Wij zijn momenteel aan het bouwen met Euromac.
Foto's kunt ge terug vinden op :
http://picasaweb.google.be/hans.vanh/Niveau1#

Het heeft zijn voor- en zijn nadelen, maar indien we het zouden moeten overdoen zouden we het terug met dit doen.

Het systeem zit eigenlijk mooi in elkaar, maar ge moet er zeker uw kopke bij houden.

Voor meer info of details moet ge maar eens mailen.

Beste Frank,

Wij hebben contact met een bedrijf wat inderdaad volgens de euromac2 methode werkt. Het bedrijf is in oprichting en heet "Kasteelwoningen" zit in almere. De website zal binnenkort actief worden. Het mail adres is: verkoop@kasteelwoningen.nl.
Doe ze wel de groeten van mij!
Succes..

Beste,

ik heb mijn ganse woning zelf gezet met het systeem. Het heeft inderdaad voor en nadelen. Alle technieken mee inbouwen tijdens de constructie van uw woning is niet altijd zo evident. Je mag me altijd contacteren op het nummer 0477/690.590.

MVG

Joris

 Past op met kasteelwoningen in Almere, komen zojuist uit of zitten nog in een faillisement met Eurowonen, was ook een Euromac2 bouwer.

 

Groeten 

 

Wim

Hoi hoi,

 

Wij zijn momenteel bezig om te verbouwen met het systeem van euromac2. Dus als je er wat meer info over wilt of onze ervaring er over wilt horen mag je me altijd contacteren. Ook een werfbezoek is mogelijk (limburg). Momenteel staat het gelijkvloers terug, dus nog 1 verdieping en het dak en dan de afwerking :)

Groetjes,

Hoi huggie,

wij zijn ook van plan om te bouwen met euromac2, graag zouden we dan ook weten hoe je ervaring is met dit product.

Ik zou ook wel eens graag naar je bouw komen zien.....

Dag Hans,

 

Wij hebben onlangs ook kennis gemaakt met dit systeem van bouwen en hadden graag wat meer info hieromtrent gekregen van iemand die op deze wijze gebouwd heeft/aan het bouwen is.

Als ik mij niet vergis woont u in de buurt van brakel - ninove of heb ik dit fout voor.  Herken percies de straat waar jullie aant het bouwen zij, maar kan het niet direct plaatsen.

Wij wonen momenteel in Voorde, je kan me altijd bereiken via mail op koen.motte1@telenet.be.

Alvast bedankt en hopelijk horen we snel iets

Koen

Beste Heleen,

Ben je ook in zee gegaan met kasteelwoningen? Ik zou namelijk graag wat meer

willen weten over dit bedrijf. Zou je contact met me op willen nemen via

theajansen1@hotmail.com. Alvast heel hartelijk dank.

 

Groet Thea Jansen

Beste Wim,

Je weet blijkbaar meer over kasteelwoningen en ik zou daar ook graag meer over willen weten. Zou je contact

met mij op willen nemen alsjeblieft?? 

Dat kan via theajansen1@hotmail.com

Alvast heel hartelijk dank.

 

Mvg,

Thea

Hallo,

Ik ben aan het kijken om te bouwen met euromac2. Is het waar, is het zo geodkoop om te bouwen met dit systeem. Ik ben van Eeklo. Zijn er mensen uit de buurt die hiermee aan het bouwen zijn?

Groeten,

Dennis

Hallo, wij willen ook bouwen met euromac2.
Jullie hebben ondertussen al meer info verzameld of zijn jullie al beginnen bouwen?. Is dat systeem aanteraden of niet?
Bedankt voor reactie. 
Mvg. Nina en Bruno

Hallo, wij willen ook met euromac2 bouwen. Het systeem lijkt ons leuk maar wij zitten nog met een hoop vragen. Zeker ivm warmtepomp, vloerverwarming, ventilatie inbouwen, ... . Jullie hadden het er blijkbaar ook moeilijk mee. Hopelijk hebt u nog eens tijd om erover te praten. ninagent@hotmail.com

Bedankt voor de reactie

voor informatie uit eerste hand kan je terecht bij HVH bij de opendeurdag, zie deze link:

http://www.ecobouwers.be/klimaathuis/galmaarden

buiten Euromac2 zijn er nog andere firma's die het ICF (insulated concrete form) oftwel het verloren bekisting systeem aanbieden, zo is erook Isobriq (website www.isobriq.nl waar nog een aantal zaken niet up to date zijn want ze gebruiken nu grotere blokken)

Verschillen zitten hem dikwijls vooral in

  • de vorm van de blokken (boven en onderzijde betreffende de 'lego-nopjes')
  • beschikbaarheid van diverse hoekstukken
  • afwerking buitenzijde (bv. glad of zwaluwstaartjes)
  • EPS of Neopor

Het verwerken van de technische leidingen (electriciteit en SWW-leidingen) kan meestal in de betonruimte maar een leiding kan ook uitgesneden worden in de binnenste EPS of Neopor laag. Dat wordt dan met een 'gloeimesje', een kleine weerstand met een profiel zodat je vlot door de EPS snijdt.

Elk bouwsysteem zal zijn voor- en nadelen hebben.... uiteindelijk moet je zelf goed alles op een rij zetten en dan je keuze maken  :-)

Hallo, wij zijn in het najaar begonnen met bouwen van een euromac2 huis. Tot nu toe loopt alles vrij soepel met de euromac2 produkten maar niet met de aannemer, daarom zijn we nu alles zelf aan het doen.

U moet er wel opletten dat u een officele importeur voor de euromac2 blokken heeft. Wij hebben er een tijdje naar gezocht en het blijkt dat de importeur in belgie zit. Op dit moment is er ook een nederlands vestiging . Dit is de site waarop alles wordt uitgelegd. En waar ook het adres op staat.

http://www.evolution-projects.nl/pages/2183/Evolution_Projects_.html.

Als u wilt komen kijken kan dat, op dit moment natuurlijk niet, maar zo snel het ophoud met vriezen zijn we weer op de bouw.

mvg Deborah en Fred

Dag iedereen!,

Wij zijn ok van plan om te bouwen met Euromac2, graag zouden we dan ook weten hoe jullie ervaring is met dit product. Tevens zouden we wel eens graag naar jullie bouw (in de maak en afgewerkt) bezoeken.

Hopende op een positief antwoord.

Mvg,

Geoffrey de Bloeme & Euphorbia Bremaud