warmteverlies betalen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik huur van begin mei 2009 een dakappartement en krijg van de onderbuur te horen dat er op het einde van de rit(jaar) , bij het betalen van de eindafrekening en nog eentje bijkomt voor warmteverlies ??????.
Ik ga horen wat dit betekent bij de huisbaas en die verteld mij dat het de warmte is die je "krijgt" van de buizen die door je appartement lopen! ???????? Onze verwarming is met metertjes opzij, die alle jaren opgenomen worden. Deze worden officieel berekend en opgestuurd. Dat van het warmteverlies is een bureau door de verhuurder onder de arm genomen om uit te rekenen wie wat betaald, door de huurders natuurlijk. Dit zou uitgerekend worden per vierkante bewoonbare oppervlakte. Mevrouw van beneden moest 345 euro betalen van de verbruikte verwarming en 745 lees goed 745 voor het zogezegd warmteverlies betalen. Overal heb ik al gezocht en gevraagd aan iedereen die ik ken, of iemand dit warmteverlies kent. Niemand kan mij vertellen wat dit juist is, maar volgens de huisbaas is dit verbruikt en moet dit betaald worden.
Heeft iemand hier een antwoord op, want ik zou daar wel graag het fijne van weten voor ik op de jaarlijkse vergadering mijn mond open doe.
vriendelijke groeten en alvast bedankt

Reacties

Zoals je huisbaas zegt: het warmteverlies is de warmte dat die leidingen stralen onderweg ...

Die dame van beneden krijgt extra warmte van die leidingen waardoor ze haar verwarming minder hoog moet zetten ... Maar hoe je zo iets deftig kan berekenen ...  Als je de buizen isoleert, moet je dan minder betalen ??

Vind het wel raar dat je daar een vergoeding voor betaald ...

Ik zou verwachten als er 1 CV is dat je dan op basis van de meterstand van elk appartement een procentueel deel van de verwarming kan berekenen.

 

 

Je onderbuur heeft bovendien nog het voordeel dat de ruimte boven zijn appartement verwarmd is: dat beperkt zijn eigen warmteverlies via zijn plafond. Hoe dan ook: de som van alle door de huurders betaalde bedragen mag nooit het jaarverbruik voor de ganse installatie overtreffen. Het is inderdaad niet eenvoudig om op een eerlijke manier de kosten voor verwarming te verdelen, vandaar wellicht dat de verhuurder een firma inschakelt voor de berekening.

bedankt voor het antwoord

bedankt voor het antwoord