koudebrug dorpel deur

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste

Ik zit met koudebrugprobleem aan de voor en achterdeur. Hoe kan ik een koudebrug vermijden tussen dorpel en chape? Bij de ramen tot aan de vloer heb ik 2cm isolatie achter de dorpels kunnen steken. Deze steekt dan nog juist onder de raam. Bij de deur lukt dit niet!

Help aub

gr
Bert

Reacties

Bert,

de enige optie is het deurkader over de vloer te laten doorlopen. Dus eigenlijk de deur uit te voeren als een raam.
Alleen dan kan je koudebrugvrij werken.

Walter

dit is helaas te laat
Mijn deuren zijn geplaatst.
Volgende week komt de chappe

echt geen andere oplossing?

plaats isolatie tegen de dorpel en laat slechts een minimale hoogte over voor de vloerbekleding, is niet koudebrugvrij, maar dan toch een kleinere koudebrug

Bert,je kan de vloertegels losmaken. Stenen, chappe, beton wegkappen tot aan de vloerisolatie. Dan alles opvullen met isolatieplaten XPS die aansluiten aan de spouwmuurisolatie aan de zijkanten van de deur.Je kleeft een strook isolatie van 5MM op de blauwe steen tot aan de geplaatste isolatie.
Van buiten naar binnen:
-blauwe steen
-zelfklevende strook buisisolatie vertikaal tegen de blauwe steen geplakt
-opvullen van de opening van de weggenomen tegel met XPS aansluitend aan de vloerisolatie, de spatie tussen vloertegel en horizontale isolatie = 20mm, hiermee heb je voldoende ruimte om te vullen met mestselspecie en de tegel te plaatsen. De voeg tussen tegel en blauwe steen is de 5mm isolatie
-afdichtingsprofiel onderaan/in de deur is nodig, of een alu-profiel met dichting bevestigd op de vloer zoals een raam.
Voorbeelden kan je vinden op de web van het Passivhaus Institut (produkte/aussenturen)
Mon

Beste Adviseurs,

 

Ik ben radeloos op zoek naar een oplossing voor de koudebrug gevormd door de dorpel onder de garage deur. Ik heb al tal van forums bekeken maar kan niets hierover terugvinden (wel bv dorpel onder ramen en deur).

Kan iemand me doorverwijzen of me hierover advies geven?

 

Alvast bedankt,

Filip