Vraag rond warmtepompboiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Heeft er iemand ervaring met Dimplex warmtepompboiler ? De warmtepomp voor warm water AWP 30 HLW, BWP 30 H en BWP 30 HLW met aansluitmogelijkheid door luchtkokers halen hun verwarmingsenergie voor sanitair water uit de omgevingslucht en uit de warmte uitgestraald door de toestellen. Deze pompen hebben de volgende bijzonderheid: de warmtepompboiler voor warm water van Dimplex gebruikt in voorkomend geval tot 70 % gratis energie, onttrokken aan de omgeving om water te verwarmen.Het is de thermische energie van de buitenlucht en de verloren warmte.

Reacties

idesidee;

een Dimplex warmtepompboiler is een warmtepompboiler als alle anderen;

Gek genoeg had iemand dezelfde vraag een heel tijdje geleden: http://www.ecobouwers.be/node/42079 ook zonder veel antwoord.  Misschien de zoekfunctie ook eens proberen.

Je hebt wat woorden overgeschreven van de reclame brochure: Als je ze wat beter leest klinkt dat niet zo goed. 

"halen hun verwarmingsenergie voor sanitair water uit de omgevingslucht en uit de warmte uitgestraald door de toestellen."

=> welke toestellen?  Als er toestellen zijn die warmte produceren, heb ik liefst dat die warmte gewoon binnen blijft; dan moet ik minder verwarmen; zelfde met de omgevingslucht. 

"Het is de thermische energie van de buitenlucht en de verloren warmte."  Buitenlucht?? Die toestellen werken maar tot 8°C; daaronder werken ze zuiver elektrisch; Lijkt me niet zo goed. 

Verloren warmte; dan moet je ze aansluiten op de ventilatie afvoer; Maar voor de meeste warmtepompboilers zijn daarvoor de debieten te hoog.

Zelf vind ik dat ze enkel zinvol kunnen zijn als je een ruimte in huis hebt waar je ze kan plaatsen, thermisch geisoleerd van de andere ruimtes.

Walter

Heb zo'n Dimplex warmtepomp sedert 18 maanden in gebruik, voor huishouden met 3 personen is warmwaterproductie ruim voldoende, aanzuiglucht komt uit verwarmingskelder en gaat naar waskelder. Watertemperatuur staat op 50 C , jaarlijks verbruik is 1000KWh aan nachttarief (gemeten!) waarvan 2,5KWh/dag in de zomer tot 4KWh/d in de winter, gasbesparing moeilijk te schatten maar met COP = 3,5  is dit 3,5KWh/d . Toestel draait probleemloos. Aankoop plus installatie = 2000 euro, rendabel ? Waarschijnlijk wel voor milieu , voor geldbeugel nauwelijks.

Groeten

walter

de strategie is dat je die nogal eens gebruikt als een ventilatie systeem C, je zuigt dus warme lucht af in de vochtige ruimtes maar je recupereert die warmte via de warmtepomp zolang de boiler niet warm genoeg is. ook hier weer dezelfde contradictie als met zonneboilers, hoe meer warm water je gebruikt, hoe beter het rendement van je installatie.

anderzijds is dit systeem met warmteboiler eerder een C+ systeem, als dat onding van renson!

hans d