cycloonfilter verbeterde werking

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Menige gebruikers van cycloonfilters klagen over het grote waterverlies bij matige tot zeer matige regenval. En wil nu lukken dat het in ons landje veel van dat weer is. Ik vermoed dat het probleem het veel te lage debiet is, waardoor het instromende water te weinig een wervel-effect heeft. Het zou dus helpen moest het debiet worden verhoogd bij (zeer) matige regenval. Mogelijk is de oplossing om voor het filter een klein reservoir te plaatsen dat omkiept indien het bijna vol is. (Je zal dat wel al gezien hebben in de vorm van een holle bamboestok in een japanse tuin). Uiteraard dient hier geen rekening te worden gehouden met het visuele aspect en kan eventueel een uitgesneden 5L kruikje al voldoen. Hierdoor zal er steeds water met een heus debiet naar het filter lopen. Het grote nadeel is dat je nog bijkomend verval zal moeten hebben. Je hebt nog iets extra te onderhouden en ik weet niet hoe het zich gedraagd bij vriesweer. Ik ben niet zo een handige, maar als iemand het heeft getest, wil je het dan laten weten?

en.wikipedia.org/wiki/Shishi_odoshi

Reacties

Misschien kan je het probleem oplossen met een booster. Die zijn origineel ontwikkeld voor waterzuinige toiletten. Om verstoppingen in de afbuizen te vermijden spaart een booster, afhankelijk van het model, 14 of 18 liter water om dat dan in 1 keer door te sturen in het afvoersysteem.

Modellen zijn o.a. te zien bij 

http://www.wisa-sanitair.com/home/Producten/Water_Saving_Technology/Water_Saving_Technology

 

vel eenvoudiger is volgens mij een andere filter toe te passen. een filter moet gewoon degelijk werken, het kan toch niet dat je zo'n dure filter koopt, en er dan van alles moet aan ombouwen opdat ie z'n werk zou doen?

hans d

En als je dan toch iets wil doen om meer water op te vangen, plaats dan 2 filters achter elkaar.

bv een cycloonfilter en een wisselsprongfilter.

 

De ene werkt beter bij grote hoeveelheden, de andere bij kleine.

 

Hoewel ik het ook zou houden bij 1 filter zonder uitbreidingen.

 

Gr.

Dieter

dieter

nee, probeer eens een andere filter. ik ben erg tevreden over de inline filter, cycloonfilter en volumefilter heb ik allebei al uitgeprobeerd en niet tevrden, van de eerste is het rendement te slecht, de tweede is lastig om schoon te maken, en van de wisselsprongfilter ben ik niet overtuigd.

hans d

Hans,
Waarom geen wisselsprongfilter ?

Van de volumefilter en cycloonfilter had ik al door dat het niet zo'n schitterende filters zijn.
Over de wisselsprongfilter heb ik echter nog niet veel negatiefs gehoord.

Het blijkt een moeilijk gebeuren te zijn die filters.
Ik zoek er wel eentje zonder al te veel verlies, we hebben een gemetste regenput van 17m³.
Iets (veel) te groot voor onze dakoppervlakte, daarom graag veel water in de put en weinig naar't riool.

Gr.

Dieter

dieter

nee, ik heb ook nog niet veel slehts gehoord over de wisselsprongfilter, maar die wordt bij mijn weten ook niet veel geplaatst.

ik heb vooral veel twijfels over z'n capaciteit tot zelfreinigen, als het veel zachtjes regent, zal ie weinig of niet reinigen, en gaan b.v. uitwerpselen van vogels volgens mij langzaam oplossen en in de regenput terechtkomen. en dat is niet de bedoeling.

ik heb de laatste jaren enkel nog de inline filter gebruikt, en ben daar wel tevreden over.

 

hans d