Suntech pv panelen Solar total

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wat vinden jullie van Suntech pv panelen STP200-18/Ub Poly 2 x 14 stuks met een Platinum omvormer 4601S dus totaal 5600Wp.

Reacties

Ik heb positieve ervaring (en heb dit af en toe op dit & andere fora gemeld). Ik heb ook de firma aangeraden aan vrienden, en die hebben bij hen sindsdien ook een positieve ervaring.
Ik begin nu wel (meer en meer) te twijfelen na alles wat ik hier lees om nog verder reclame te maken

9 maanden na bestelling en na 3 niet nagekomen afspraken leverde ST uiteindelijk mijn panelen.
Ik heb er alle belang bij dat ze blijven bestaan al was het maar voor de garantie.
Toch zal ik dit bedrijf nooit aan iemand aanraden.
De buren en kennissen die om informatie vroegen heb ik ST expliciet afgeraden.
Er worden andere panelen geleverd dan besteld , afspraken zijn waardeloos, foute informatie, fouten bij de plaatsing etc.
Op enkele uitzonderingen na zijn positieve reacties duidelijk ST gerelateerd.
Jammer dat ik deze site niet kende toen ik op zoek ging naar panelen !

Ook Bayer. Solar zijn Chinese zonnepanelen. De eigenaars zijn wel Duitsers maar de productie zit volledig in China. Ter informatie heb ik op mijn website de oorsprong van een aantal bekende merken van zonnepanelen weergegeven.
http://www.zonnepanelen.de
Zijn Chinese zonnepanelen allemaal slecht...waarschijnlijk niet maar men kan ze niet betrouwen. Zelfs de certificaten maken ze na...vandaar dat Chinese fabrikanten voor de Duitse markt allemaal nieuwe gekeurde certificaten moeten hebben.

toch sluit ik me ook aan bij de positivo's over Solar Total.
En neen : ik ben niet ST gerelateerd.

Momenteel ben ik ook in onderhandeling met solar total en ik moet zeggen dat ik serieus geschrokken ben over jullie opmerkingen. Kan er iemand mij vertellen wat de huidige prijs op vandaag is per watt piek? En ja wie kent er een betrouwbare firma in west-vlaanderen

Het enige wat je moet doen is goede afspraken maken met hen !!
Ik deed dat ook en ze kwamen bijna alles na! Behalve dat ze andere panelen hebben geleverd (na mijn akkoord). Ik wou niet langer wachten .Maar wie ben ik om te oordelen welke panelen nu de beste zijn ?
Laat ons daar binnen 20 jaar eens over oordelen !!
Goed onderhandelen en je krijgt zeker een prijs rond de 4,70 per WP. (zonder BTW he )

Zonnekoning,

Misschien komt Solar Total haar afspraken na bij een Zonnekoning maar ik kreeg 3 SCHRIFTELIJKE leverdata die niet nagekomen werden. Zonder verwittiging en zeker zonder verontschuldigingen komen ze gewoon niet opdagen !

Blijkbaar heeft ST weer een nieuwe zet uitgevonden.
De bestelde panelen worden onmiddellijk geleverd ( na betaling natuurlijk !)
Het voordeel : je krijgt wat je bestelde
Het nadeel : wat als er iets aan de panelen scheelt , wie is dan verantwoordelijk ?
Wat met de garantie de leverdatum of de plaatsingsdatum ?
Ze blijven wel verrassend uit de hoek komen.
Na de blanco cheque ( je bestelt niet een bepaald paneel maar je bestelt een hoeveelheid KWH) nu dit...
Zijn er mensen die dit aanvaarden ?

Heeft iemand ervaring met Alttech?

Karel,

ST heeft mij een gelijkaardig voorstel gedaan en ik moet zeggen dat ik twijfel want ik moet pas betalen bij levering met een bancheque dus veel risico loop ik niet denk ik.
En nadien het saldo bij oplevering.

Heeft er iemand ervaring met de zonnepanelen van yingli?

Jo,

Wie is er verantwoordelijk als bij plaatsing ( of nog later) er een probleem is met 1 ( of meerdere) panelen ?

Eind december 2008 bestelden we onze SANYO panelen (230Wpk) bij de firma SOLAR TOTAL. Op 27/03/2009 werd de installatie in gebruik genomen. (omvormer DIEHL AKO 3800S) Niets dan tevredenheid over de firma SOLAR TOTAL.(afspraken, administratie, levering panelen, montageteam (Duitsers).De installatie werkt momenteel prima. Een aanrader om met deze firma te werken.

Johan,
Schreef je dat al niet op 26/03 en toen vroeg ene David zich al af of je niet voor ST werkte ?

Beste David/Paul, ik werk totaal niet voor ST. Als hun werk goed is, mag het ook eens gezegd worden! Punt uit!

Kan alleen maar bevestigen wat johan schrijft en ik werk ook niet voor die firma

Hebben in november 08 ook 18 panelen laten plaatsen door ineltra van Genk, goed werk geleverd en vlotte afhandeling met alles wat hier bij komt kijken, ook de administratie was een fluitje van een cent, een persoonlijke map met bij elke instantie uitleg wat er moest gedaan worden, samen met mijn broer dezelfde installatie besteld en de sunny beam ter waarde van 275€(ex.btw) gratis erbij gekregen, is echt wel handig om uit te lezen, van 15/11/08 tot vandaag een opbrengst van 625 KW, wat niet slecht is in de donkerste periode van het jaar, dat belooft alleen maar voor de lente en de zomer,succes aan allen die er nog aan moeten beginnen en inderdaad is mijn vrouw zeer tevreden over de terugdraaiende meter maar ikzelf ook hoor.

Onze installatie werd ook geplaatst door ST en ik ben er wèl tevreden over, hierdoor heb ik in mijn vriendenkring reeds 5 mensen waar de installatie ook door ST geplaatst werd, slechts bij 1 werden andere pannelen geplaatst dan voorzien (Suntech 230w i.p.v. 220W) wat eigenlijk geen probleem was.
Ik wil maar zeggen, het moet niet altijd negatief zijn.
Bij anderen is het blijkbaar niet zo goed afgelopen wat een spijtige zaak is en ook niet toelaatbaar.
Elke ontevreden klant is er èèn te veel, ook al zijn er velen wel tevreden.

Negatief ?
Als een bedrijf niet levert wat je bestelt, haar beloften niet nakomt, de administratie een ramp is.
Als kort nadat de baas schrijft dat het een florissant bedrijf is blijkt dat het op de rand van de afgrond staat kan ik het onmogelijk aanraden ook al is er vers geld in gepompt.
Ik kan alleen hopen dat ik de garantie nooit hoef in te roepen want ik weet zeker: ST gaat vroeg of laat over kop !

Heb 5 offertes liggen voor 3600 Wp installatie te Genk: Het "beruchte" ST, Ineltra, Masterworks, Solarcompany en Solargy. Elke verkoper wil natuurlijk zijn enig product verkopen, en dit soms met de vreemdste argumenten, waaronder:
- in Belgie en tot zuid-frankrijk enkel poly panelen nemen, wegens betere opbrengst bij difuus licht.
- poly is gemaakt van afval van mono panelen.
- de beruchte/overbodige zorgenloze verzekering van ST.
- chinese panelen zijn slecht/mindervaardig. Wat komt tegenwoordig niet uit China? Trouwens 5 jaar productgarantie op chinese panelen, maar 2 à 3 jaar op andere (ook europese). Allemaal dezelfde rendementsgarantie!
- enkel de vulfactor (ff%) ve paneel is van belang en bepaalt de levensduur ve paneel. Anderen komen uit de lucht gevallen bij de term "vulfactor"!
- wij hanteren laagste prijs garantie: dan voel ik mij al op voorhand bedot, want dan was hun eerste bestek 2000 euro te duur!
- ons bevestigingssysteem is het beste en andere bla bla bla, terwijl ze allemaal dezelfde alu en inox gebruiken.

Kortom, als je enkel ten rade moet gaan bij verkopers, moet je geluk hebben om door het bos de bomen nog te zien. Informeer u zelf zo compleet mogelijk (internet, fora, ...) en spreek met mensen die al enkele jaren een installatie hebben liggen.

Bij ons wordt het waarschijnlijk Ineltra aan ... 4,17 euro/Wp ex btw.

De "vulfactor" is zeker van belang want...dit is een maat voor de kwaliteit van de zonnecel. De zonnecel is de motor van het zonnepaneel...de zonnecel gaat prijs van het zonnepaneel bepalen. Indien we Q-cellen top A's gebruiken zitten we altijd goed....

Dit forum is echt wel top. Heb ondertussen heel wat kunnen opsteken. Iemand uit het Waasland met goede ervaringen bij het plaatsen van zonnepanelen? Heeft iemand een installatie met de zonnemodule EPV 42 van SCHULZ? Kent iemand de prijs, vind die nergens terug...

Hallo, graag een woordje meer uitleg ivm vulfactor.
Dank U

De link hieronder geeft je al wat uitleg.
http://home.scarlet.be/francis/De_PV-cel_I-V_curve.html

Verder even googelen op "fill factor PV" en je vindt veel pagina's met uitleg.

Raf
http://home.versateladsl.be/mols.raf./pv

Gelukkig op deze site terechtgekomen, was van plan om vanavond te tekenen bij ST, wijselijk besloten om daarvan af te zien... Oef, heb ooit al eens een faillissement van een leverancier meegemaakt, en geloof me, dat wil je geen twee keer meemaken...
en nu ... sunpower ? Iemand ervaringen ?

al een tijdje op deze site aan het kijken. Jongens, jongens toch. Buurman over mij 14 panelen van ST liggen en werkt goed, perfecte afhandeling. zelf meeopgevolgd,dus... wat is een betere reclame dan je eigen buurman die content is. Ondertussen iemand 100 meter verder in de straat ook met panelen van ST.En als besluit: gisteren ook getekend bij ST voor 18 panelen!

"Ontevredenheid siert de mens" heeft eens ooit iemand gezegd !!
Sommige mensen doen niets liever dan klagen en zeuren !

Wie het schoentje past trekke het aan !

In december heb ik zonnepanelen besteld bij Solar Total (5000 Wp) die enkele weken terug geplaatst zijn. Ik betaalde daarvoor 5,63 per Wp (excl.BTW). Er werd mij verzekerd dat dit één van de laagste prijzen op de markt was. Nu ik heel andere prijzen op dit forum lees (van nauwelijks meer dan 4 euro per Wp) heb ik gevoel dat ik vreselijk opgelicht ben. Is Solar Total zoveel duurder, of hebben ze me gewoon extra veel aangerekend omdat ik niet over de prijs onderhandeld heb ? Zijn er misschien klanten van ST die hierover iets meer kunnen vertellen ?

Ik heb ST ook over de vloer gehad. Toen ze hoorde dat ik de materie goed kende, deden ze in 1 klap een stuk van hun prijs af. Toen was de kous af, op zo'n manier werkt het niet bij mij.

tot hiertoe waren er vooral klachten te vinden over de administratie maar nu lees ik dat hun prijs ook al dat niet meer is .....

Ik moet me helaas volledig qua ervaring bij Jan 59 aansluiten: ging allemaal heel vlot bij Solartotal. Konden zeer snel leveren en plaatsen. Tot een week voor de plaatsing de voorziene panelen plots niet meer leverbaar waren. Ik kon wachten of andere nemen. die andere pasten niet meer op de draagbakken voor het plat dak. En werkten niet meer met de voorziene omvormer. De andere omvormer had slechts 5 jaar garantie. Of ik kon bijbetalen voor een verzekering. De nieuwe panelen bleken bovendien niet te passen op m'n plat dak, tenzij de configuratie werd veranderd zoals solartotal bleek te hebben gedaan zonder m'n instemming (en tegen de basisvoorwaarden).

Enfin, werd een nachtmerrieverhaal. Ik kon het kontrakt enkel verbreken mits schadevergoeding, terwijl zij niet konden leveren.

Na heeel veel telefoontjes en een brief 'waren ze bereid zonder kosten het kontrakt als onbestaand te beschouwen'. Spijtig dat ik geen advocaat ben, I'd have had their balls 4 breakfast.

Ik spreek dus uit eigen ervaring en over 2008.

Heb besloten klant bij Ecopower te worden en de centjes aan iets leukers te spenderen, ná!

Ik heb ook verschillende mensen over de vloer gehad om 10 zonnepanelen op het dak te plaatsen. De prijzen scheelden niet echt enorm. Goed koop is vaak dure koop achteraf.
Ik ben uiteindelijk in zee gegaan met Linea Trovata en zij hebben Sanyo panelen op mijn dak gelegd omdat er ook wat schaduw komt maar niet blijvend is. Schaduw van een schouw en van het dak van de buur omdat mijn dak wat lager is gelegen maar ondanks dit brengen ze op.
Zij hebben regionale plaatsers die voor hen werken en ik mag absoluut niet klagen. Alles gebeurde volgens afspraak en aan schappelijke prijs.
vic.

Het door mij op 25 april geplaatste bericht (#278) is inmiddels achterhaald. De te hoge prijs bleek een vergissing en het teveel betaalde bedrag is door Solar Total terugbetaald.
Ik had beter meteen met hen contact opgenomen, maar ging er van uit dat dit toch geen enkele zin had, ik was immers akkoord gegaan met de prijs, het contract was getekend, de panelen waren geplaatst en alles was betaald. De vergissing werd echter onmiddellijk rechtgezet.
Ik was al tevreden over de (administratieve) service en de zonnepanelen (plaatsing en werking), en nu dus ook over de prijs. Uiteindelijk dus een heel tevreden Solar Total klant.

Hallo,
Heeft er iemand ervaring met BelPower, ik woon in de buurt van Zaventem?

De eenheidsprijs bij solar total is nu 3,9euro per Wp btw exclusief

Beste offerte die ik heb gezien (niet bij ST) tot dusver is 3.50euro/wp excl btw.
ST bood 4.0.

en waar dan aan 3,50 ?

3.5€/wp? Dat zal ongetwijfeld wel Sunrise zijn.....

 

ik geloof dat iemand uit Zonnebeke deze prijze opgeeft voor Sunrise... Anders: Vercosolar uit Wevelgem, maar die zijn iets duurder ....

 

 

grtz,

teizman

Herman V P              

                      Heb besteld  op 27/10 2008 bij Solar Total ,na een 5-tal offertes hadden ze op 1 na de beste prijs (na wat afdingen) aan 5 euro/Wp,met gratis Sunny Beam waarde 250euro) .Ik heb van hun gehoord dat de prijs nu een heel stuk lager ligt dan toen.

De goedkoopste had wel nog geen enkel paneel geplaatst en ging pas van start rond december 2008, dat risico wou ik niet nemen.

Solar Total is een van de grootste in belgië natuurlijk dat er soms al iets misloopt,maar bij mij zijn de panelen geplaatst op 27 mei zoals afgesproken. Alleen hadden ze andere panelen voorgesteld Yingli  i.p.v. Suntech  omdat die uitgeput waren en er anders een wachttijd was , ik ging hiermee akkoord .

Het zijn bijna allemaal panelen die in China onder Duitse licentie worden gemaakt.

Het voordeel was dat ze 2 panelen minder moesten plaatsen(meer W/paneel).

Hierdoor heb ik nog meer plaats over voor een zonneboiler later,wat meegenomen is.

De bouwvergunning bij de gemeente heeft wel 6 maand aangesleept(zit in een verkaveling),de afspraken met Solar Total zijn altijd correct verlopen.De installatie verliep vlekkeloos en werkt perfect, heb al 438kWh gemaakt.

Als het goed is mag het ook eens gezegd worden heb bewust gewacht om te zien of alles goed werkt.

Kreeg recent ook een offerte van ST

M'n twijfels zijn naast de vele angstwekkende berichten die ik hierboven las ook de orientatie van m'n dak, dit is praktisch volledig oostelijk. Volgens de bekomen info halen we daarmee nog 75% van het piekvermogen.

Ze stellen 21 Yingli Solar YL225 panelen voor, deze hebben een door mezelf zelfberekende ff van 74%, de Platinum omvormer werd genoemd (?type) maar staat niet op de offerte.

In de rentabiliteitsberekening wordt geen rekening gehouden met capaciteitsverlies van de panelen. De opgegeven terugverdientijd van 5 jaar lijkt me daarom nogal opportunistisch.

Is deze dakorientatie inderdaad nog OK?

HEB MIJN PANELEN NU 1 MAAND.

KAN ALLEEN ZEGGEN DAT ST DE NAGEKOMEN AFSPRAKEN HEEFT NAGELEEFD.

PLAATSING OP TIJD , KEURING IN ORDE , AANVRAAG VREG TOEGEKOMEN EN DIT OP MINDER DAN 1 MAAND.

PLAATSEN VAN INSTALLATIE WAS ZEER GOED.

KAN WEL ZEGGEN DAT MEN REGELMATIG CONTACT MOET HEBBEN MET ST OM ALZO KORT OP DE BAL TE SPELEN.

HUN ADMINISTRATIEVE KANT IS VOLGENS MIJ NIET HUN BESTE.

TOCH ZEER TEVREDEN OVER ST

Offerte gekregen van ST ....................geen vermelding van merk zonnepanelen, geen vermelding van merk of type omvormer???? Het is eigenlijk een berekening van hoeveel winst wij wel doen na x aantal jaren.

Ze zijn voor mij afgeschreven, dit is geen ernstige manier om met mensen en offerte's om te gaan.

Wie van jullie heeft er canadieen panels liggen,(st)graag reactie

 Hoi,

 

Ik heb deze panelen. De opbrengst -gezien de minder goede orientatie- heel goed. Je kan deze hier bekijken:: 

Waarschijnlijk zal je voor deze panelen ook werken met Solid Solar. Ik ben hier heel content van: alles correct verlopen, geen enkele klacht! Hadden ook veel geduld met de betaling, hetgeen we nodig hadden gezien de traagheid van onze bank (Deltalloyd bank).

 Ik heb ook de indruk dat de opbrengst beter is dan de rest van t land op zonnige dagen (indien zonnig in heel het land uiteraard) en wat minder is bij veel bewolking. Hetgeen goede hoop geeft voor de komende zomermaanden :-)

 

 

veel succes,

teizman

Lees u dan eens wat ik allemaal heb voorgehad met Solar Total, en dan ook nog geen enkele financiële tussenkomst. Integendeel.

Zie www.GaetanAlgoet.eu onder Solarpower.

Wij hebben het ook aan ons been met die firma!