zonne-energie: referentie omvormer Diehl/solarroof

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste,

Ik overweeg met de firma solarroof in zee te gaan voor de installatie van zonnepanelen die elektriciteit opwekken. Iemand ervaring met deze firma? Zij werken met panelen van azur-solar.

De omvormers zijn van het merk Diehl Ako Platinum. Heeft iemand deze? Hoe lang reeds? Wat is jullie ervaring hiermee?

Alvast bedankt voor een reactie.

Reacties

op http://www.zonnestroomopbrengst.eu kan je zoeken naar (oa Belgische) installaties met bv een DIEHL omvormer:

http://www.sonnenertrag.eu/suche.php?month=1&month1=7&year=2008&year1=2008&datenimport=alle&country=4&bundesland=&postcode=&city=&kfz=&district=&inbetriebnahme=&leistung=&leistung2=&neigung=&neigung2=&ausrichtung=&ausrichtung2=&nachfuehrung=3&hersteller=&modultyp=&modulart=&wechselrichter=diehl&kosten=&kosten2=&extd_filter=y&search=Zoeken

Klik op de naam van de eigenaar van de installatie om meer details te weten te komen van die installatie.

Indien je het Duits machtig bent kan http://www.photovoltaikforum.com een goede bron van informatie zijn.

Groeten,

Rik

Live monitoring PV installatie: http://www.SunForFree.net

Ik heb sinds 2 dagen 2 x Diehl Ako 2100S staan.
Degelijk materiaal volgens mij (degelijke firma).
20 jaar fabrieksgarantie !

Wij hebben er ook zo een (3800 S), ferm content van. We kunnen natuurlijk niet vergelijken met een ander merk...

Ik heb een 2100s en een 3100s staan,deze werken goed en worden niet echt warm.dankzij de goed koeling gaat de elektronica langer mee.

Bedankt voor jullie reaktie.

De Rocca spreekt van 20 jaar garantie : ik krijg 5 jaar garantie, maar moet bijbetalen om 20 jaar garantie te krijgen. Is dit bij jullie ook zo?

beste groeten

Voor zover ik kan lezen op de site van Diehl Ako, GEVEN die 20 jaar garantie zonder bijbetalen!!!!(die moet je wel aanvragen via dit formulier: http://www.matrixps.org.uk/CONTAINER/files/Request%20form%20%2020%20years%20warranty.pdf )

Voorwaarden kunnen hier nagelezen worden: http://www.matrixps.org.uk/CONTAINER/files/Diehl%20AKO%2020%20Years%20Warranty%20Conditions.pdf

Rik

Live monitoring PV installatie: http://www.SunForFree.net

Bij mij werd dit geregeld door de plaatsingsfirma zelf (SolarTotal). Automatisch 20 jaar garantie. Ik weet niet of men hiervoor bijbetaald (belgie is nu eenmaal duitsland niet als het om garantie gaat), maar ik heb wel een formulier moeten invullen voor verlenging van de garantie.

Ze worden inderdaad niet echt warm (heel de achterwand van de omvormer is een reeks koelvinnen.)

Duidelijke display, alle info direct bij de hand...

De manuals kan je van het internet downloaden. Misschien heb je iets aan die lectuur... (te vinden op de website van Diehl...)

Groetjes

volgens die voorwaarden
http://www.matrixps.org.uk/CONTAINER/files/Diehl%20AKO%2020%20Years%20Warranty%20Conditions.pdf

staat er wel degelijk dat je die verlenging moet bijkopen.

The warranty document can be purchased up to 3 months after installation
and commissioning of the Warranted Product at the Warranted User’s premises.

Diehl AKO grants this manufacturer’s warranty only to users who demonstrably have purchased a Warranted
Product and are the actual users, and who have purchased the warranty document showing the actual serial
number of the Warranted Product (“Warranted User”).

Er wordt mij iets meer dan € 700,- gevraagd om 20 jaar garantie te hebben ipv 5 jaar. Vind ik geen makkelijke keuze omdat € 700,- toch niet niets is...

Bedankt voor jullie reaktie en info!

ik die garantie van 716€ (per omvormer) niet genomen omdat misschien die omvormer zijn 20 jaar meegaat , maar als hij maar 12 jaar meegaat zal die omvormer misschien nieuw maar een 700 € niet meer kosten. (prijzen van een omvormer liggen momenteel rond de 1200 à 1600 € - toch voor mijn model)

Beste Peter,

Wat bedoel je dat een omvormer binnen 12 jaar goedkoper zal zijn?
Misschien omdat de omvormers dan op grotere schaal zullen geproduceerd worden en de kostprijs daarom lager ligt? Of denk je aan andere reden?

@ Stijn. Bij SolarTotal gebruikt men ook Diehl, echter spreekt men hier van '20 jaar zorgeloze werkingsgarantie' op de volledige installatie, wat er ook gebeurt. Uiteraard is de omvormer hierin inbegrepen. Door jaarlijks een klein bedrag te betalen,krijg je een volledige dekking, betaal je in die 20 jaar niet meer dan wat Peter hier zegt en hoef je je geen zorgen meer te maken.
Groeten.

Hallo Stijn,

Met een groep van 12 personen hebben wij bij de Firma Solarroof installatie's aangekocht.
Iedereen van de groep is zeer tevreden zowel over het materiaal als over de plaatsing.
Alles is correct verlopen.

Groeten

Rom

Rik14

Op de site van Diehl Controls staat duidelijk te lezen

Optional: 20 years manufacturer’s guarantee.

Optional is dus wel betalend

Wel is het zo dat zij een " herstellingswaarborg " voor onderdelen gedurende 20 jaar geven wat wil zeggen dat deze onderdelen tot 20 jaar na de installatie nog te verkrijgen zullen zijn in geval er iets moet hersteld worden

De vraag die ik mij hierbij stel is ... stel dat de omvormer binnen pakweg 10 à 15 jaar stukgaat zou het op dat moment niet beter zijn deze door een nieuwe te vervangen want wat men binnen 10 jaar zal maken zou wel eens minder kunnen kosten dan een herstelling van een oud exemplaar en misschien tegen dan ook al een hoger rendement hebben want de evolutie van de elektronica gaat zéér vlug in de richting van verbeteringen ook in kostprijs, kijk maar eens naar de kostprijs van de eerste GPS toestellen ivm de huidige kostprijs van een GPS

Ik denk dat dit met de omvormers dezelfde richting zal uitgaan op termijn en dat je wel eens goedkoper en beter zou kunnen af zijn met gewoon een nieuw toestel te kopen

Ik heb dan ook mijn twijfels over het nut van een betalende garantieverlenging

over 2 weken komt men bij mij een installatie plaatsen van 5580 Wpiek met 2 omvormers 1 x Platinum 3100 S + 1 x Platinum 3800 S en ik neem daarbij genoegen met de fabrieksgarantie van 5 jaar en hoop dat zij een tiental jaar meegaan en dan zien ik wel

Ulrik

Hallo,

heb sinds 1jaar de 3100s + 2100s staan van diehl ebuiten het beetje brommen van de 3100s werken deze tot nu toe goed. Installatie geleverd en geplaatst door solar total alsook de garantie van 20 jaar geregeld door deze firma zonder bijkomende kosten. Enkele € 60 per jaar meer indien je een totale verzekering wil.

groetjes

Ik overweeg om 18 panelen Sanyo HIP-230HDE1 te laten plaatsen (4140Wp) en de ene firma raadt me als omvormer SMA SB3800 aan en de andere 2 X Diehl Platinum 2100S.Wat is jouw ervaring met deze omvormers?

Dank bij voorbaat voor uw antwoord.

Marino.

Beste,

 

Bij de omvormer ako diehl 3100s is er een display met info .

Krijg je voldoende info hierop of is het interessant om een apart apparaatje "solarlogaan" te schaffen ?

 

Guy 

je kan op het schermpje van de Diehl Ako alles terugvinden:

produktie : nu, gisteren, deze week, vorige week, deze maand, vorige maand, dir jaar, vorig jaar en het totaal dat je reeds hebt geproduceerd.

Daarnaast vind je het vermogen, het bespaarde CO2 gehalte en de winst in €.

Diehl is een van de beste omvormers op de markt. Als ik moest kiezen tussen 2 installateurs, dan neem ik deze met de Diehl omvormers... Er is meer verschil op de omvormers dan op de panelen tegenwoordig...

 

Groeten,

 

Olivier.