aankoop warmtewisselaar balansventilatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hey,
ik ga bij mijn renovatie zelf een ventilatiesysteem D installeren. De leidingen komen van Lindab maar voor de warmtewisselaar kan ik door de bomen het bos niet meer zien. Ik zoek een niet al te lawaaierig toestel, met een goed rendement en met bypass. Ik had een maximum van zo'n EUR 2000 in gedachten. Het beste toestel heb je daarvoor uiteraard niet maar heeft er iemand een suggestie voor iets wat prijs/kwaliteit ok is en je vlot ergens in België kan aankopen?

Bedankt!

Reacties

De prijs is nogal afhankelijk van hoeveelheid lucht die het toestel moet klunnen verplaatsen.

Hoeveel heb je nodig ?

Voor de rest denk ik dat je een beetje moet vergelijken op filter, verbruik, rendement, geluid.

Ik denk als je bij de meer bekende merken blijft, dat je wel een deftig toestel zal hebben.

Vergelijk ook even de verschillende modellen van alle merken, als je bijvoorbeeld 200m³/h nodig hebt en je kan bij merk A maar kiezen tussen bv. 180m³/h en 350m³/h.
Dan kan je misschien beter naar merk B overgaan met bv. 220m³/h.
Je zal dan A-350 moeten vergelijken met B-220.
Meestal zal dan B-220 al minder verbruiken.

Gr.
Dieter

radijs

met 2000 euro aan budget kom je altijd in het goedkopere marktsegment terecht, en ik ken daar niet 1 toestel dat een beetje stil is. als je in die prijsklasse wil blijven, zal je wat extra aan geluidsdempers moeten uitgeven, uiteindelijk kan je het geluid van een toestel dempen. maar je hebt 1 voordeel, de goedkopere toestellen hebben het beste rendement.....

kijk ook naar de filters, want er zijn goedkope toestellen met een 3mm dik G3 filtertje die 20 euro per stuk durven vragen, sommige van de duurdere toestellen hebben eenvoudige vlakfilters, die heb je voor 1 euro. vervang je je filters 4 keer per jaar (= 8 filters) maakt dat alleen al meer dan 1502 euro per jaar uit! dus kijk ook wat  verder dan alleen de prijs van het toestel.

hans d

dieter g

pas op met dit soort vergelijkingen, toestel A met 180 m³/h haalt misschien een hoger debiet dan toestel B met 220 m³/h!

sommigen geven debieten aan bij 80 Pa, anderen bij 100 of 160 Pa, en dat scheelt een pak.

 

hans d