Uitbreken polierbeton

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Een tijd geleden hebben we in onze nieuwe woning een polierbeton laten plaatsen. Helaas werd deze zeer slecht geplaatst door Durmiline. Overal cirkels en strepen van het polieren, scheuren, beton dat afbrokkelt... We zouden graag van die beton afgeraken en mijn vraag is of er iemand al polierbeton uitgebroken heeft (er ligt wel vloerverwarming onder). Hoe doe je dat en zijn er bepaalde dingen waar je rekening mee moet houden?
Ik weet dat je er ook een epoxy vloer kan over plaatsen maar ik zie een gietvloer echt niet meer zitten.

Alvast bedankt voor de reacties!

Reacties

marleen

telkens weer dezelfde problemen met dat soort vloeren, en ook telkens weer mensen die zich er toe laten verleiden, dat gaat mijn petje te boven.

uitbreken? geen probleem, maar je vloerverwarming gaat er mee aan, want die is in de beton mee ingegoten. gietvloer helpt ook niet, die scheuren komen toch wel weer terug.
nu denk ik dat het uitbreken met behoorlijke kosten gepaard gaat, het opnieuw leggen van de vloerverwarmingsbuizen zal in de totale kost niet zo doorwegen neem ik aan. tenminste als je de onderliggende isolatie kan redden.

hans d

Marleen,
Net hetzelfde voor gehad, ook met vloerverwarming in beton.
Wij hebben er gewoon een stenen tegel bovenop gelegd. Vloerverwarming blijft functioneren,geen stof, geen kosten. De betonvloer moet niet worden gefreesd om de tegels beter te laten "pakken", er bestaat een speciale lijm voor die bovenop de polierbeton wordt gestreken. Dagje drogen en je kan de tegels razendsnel plakken :-)

Misschien een oplossing:
Ecologische is het niet zoooo ideaal maar ik zou overwegen om op de gebarsten vloer een OSB-plaat vol te verkleven met MS-polymeerlijm. Let wel: Daarvoor hoeft die polierbeton wel gekogelstraald of goed geschuurd worden om een goede hechting te bekomen.

Op die manier kleef je letterlijk alles aaneen tot één geheel.

Die OSB zou ik nadien afwerken met een olieproduct (heb dat zelf gedaan met OSB verlijmd op chape...).
(Indien je wil kan je bij altijd eens naar het resultaat komen kijken, ik woon in 9140 Temse).

Voorwaarden zijn natuurlijk:
- het moet technisch mogelijk zijn, bv.: deuren moeten onderaan ingekort worden.
- je moet het esthetisch graag zien.
- je er het werk en de bijkomende investering voor over hebt.

Het is maar een idee, maar hopelijk heb je er iets aan.

Net geen rechtszaak achter de rug.

hebben we ook al aan gedacht maar het probleem is dat onze ramen tot op de vloer komen (volledig gelijk met de vloer lopen) en dat we glazen deuren hebben waar er eigenlijk geen plek meer onder is voor een extra tegel...hadden jullie gelijkaardige problemen en hoe hebben jullie deze dan opgelost?

hebben jullie hier een speciale soort tegels voor gebruikt of een gewone standaard tegel?