Gratis KWh bij verandering leverancier; wie betaalt ze?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Op 1 december 2008 veranderde ik van energieleverancier.
Uiteraard kreeg ik van mijn oude leverancier(electrabel) een afrekeningsfaktuur, doch wanneer ik deze nu bekijk is daar geen sprake van de 600KWh (voor 5 personen) gratis elektriciteit, en werden deze daar ook niet (gedeeltelijk) verrekend.
Ik wacht nu de afrekeningsfaktuur na meteropname in maart af van de nieuwe leverancier (Ecopower)en zal dan zien of ze daar afgetrokken zijn.

Wie moet eigenlijk deze gratis KWh verrekenen?De oude leverancier, de nieuwe leverancier of alle 2 naar verhouding van het aantal maanden dat ze leverancier geweest zijn?

Reacties

De gratis kWh worden verrekend voor die periode waar in 1 april invalt.
Als je afrekening van Electrabel tot 1 april 2008 teruggaat, moeten daar de gratis kWh bij zitten.

Electrabel durft dat al wel eens vergeten.

Geert

En wie betaalt het gelag, de leveranciers, of sturen zij de factuur van de gratis kwh's door naar de overheid ?

Bedankt,

Dit is duidelijk; ik zal Electrabel eens aan hun oren moeten trekken.

Bij navraag bij Electrabel zei men mij dat de gratis KWH voor 2008 reeds verrekend waren in de vorige afrekeningsfaktuur (mei 2008).
Dit klopte dan ook.

Bij navraag bij Electrabel zei men mij dat de gratis KWH voor 2008 reeds verrekend waren in de vorige afrekeningsfaktuur (mei 2008).
Dit klopte dan ook.