glaswol vs eco-isolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik ga eind dit jaar m'n dak isoleren (renovatie). Onderdak menuisterite platen. Ik twijfel nog steeds aan de voordelen van natuurlijke isolatiematerialen ( vnl zonnedoorslag-fase veschuiving) omdat deze getest zijn bij (als ik het goed heb tenminste) 4 cm isolatiemateriaal.
Ik ga 20cm isoleren. Kan ik dan niet beter glaswol nemen aangezien dit wel beter isoleert? Of weegt dit voordeel niet op tegen de voordleen vd eco)-materialen?

Voorts ben ik wel een groene jongen he, dus schiet mijn idee niet helemaal af aub.

Reacties

EPDM is slechts 1mm dikte. De kleinste oneffenheid zal je blijven zien. OSB is niet glad genoeg, multiplex is nogal duur. Span0 platen met tand & groef zijn relatief goed geschikt om daarna rechtstreeks EPDM op te lijmen. Je kan ook je EPDM met ballast vastleggen, da's nog een stuk ecologischer.

Wie weet hoe die formule in elkaar zit?

Over bruine glaswol volgens 'Ecose-Technology' volgens Knauf Insulation:

 

Dit onderwerp en onderstaand artikel sluit mooi aan bij de titel van deze vraagstaart. Als we de fabrikant mogen geloven zit deze nieuwe glaswol tussen 'glaswol' en 'eco-isolatie' in en nog liever dicht bij eco-isolatie.

Heeft iemand hier verstand van en dus een gefundeerde mening ?

Of gaat het over een mooie marketingcampagne waarbij al wat groen en bruin is, natuurlijker overkomt dan al wat geel en blauw is ?

Citaat van de website van Knauf Insulation over de nieuwe glaswolvariant 'Ecose':

 

'Knauf Insulation heeft een revolutionaire minerale wol ontwikkeld. Deze zullen wij op de markt brengen in de tweede helft van 2009. De nieuwe generatie minerale wol wordt geproduceerd met bindmiddels volgens de gepatenteerde ECOSE® Technology. Deze technologie staat garant voor een superieur duurzaam product. Minerale wol wordt al beschouwd als een van de beste isolatie als het gaat om milieu impact. Deze nieuwe ontwikkeling versterkt de positie van minerale wol als isolatieproduct van de toekomst.

ECOSE® Technology is een nieuwe natuurlijke, formaldehydevrije bindtechnologie, gemaakt van duurzame organische materialen. De nieuwe mineraal wol met ECOSE® Technology behoud dezelfde hoogwaardige eigenschappen als onze traditioneel mineraal wol, zowel thermisch, akoestisch, mechanisch, brandgedrag, niet capillair, recyclebaar maar is duurzamer en voelt zachter aan tijdens de verwerking, zonder dynamische stijfheid in the leveren. *volgens gebruikers pannels

Knauf Insulation minerale wol met ECOSE® Technology onderscheiden zich door natuurlijke bruine kleuren een neutrale geur. Vanzelfsprekend zal de nieuwe generatie minerale wol volledig gecertificeerd op de markt komen.'

 

Bert

 

bert

volgens mij zit het enige verschil in het fiet dat een formaldhydevrij bindmiddel gebruikt wordt, niet slecht al start natuurlijk. maar ze vermelden zelf dat de andere eigenschappen niet gewijzigd zijn. dus nog altijd weinig warmtebufferend-  en geen vochtbufferend vermogen.

hans d

Interessante vraagstaart. Mag ik daar uit concluderen dat de vele voordelen van eco-materialen een tegengewicht vormen voor de iets hogere lambdawaarde dan bijv. glaswol?