Kernenergie veel te duur...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Volgens een Amerikaanse studie...kostprijs energiebronnen van duur naar goedkoop:
1. zonne-energie
2. kernenergie
3. geo
4. hydro
5. wind
6. kolen
7. gas
Momenteel is zonne-energie 5 x duurder dan kolen
2,5 x duurder dan wind
2 x duurder dan kernenergie
De verwachtingen zijn dat in 2012 zonne-energie even goedkoop gaat zijn dan klassieke energiebronnen en goedkoper dan kernenergie...voor volgende landen: Zuid-Italie, Zuid-Spanje en het Zuiden van Duitsland. Tussen 2014-2016 verwacht men hetzelfde voor andere streken...
En kernenergie zou onze electriciteit spotgoedkoop maken....???

Reacties

Wat is duur?

Tussen de 3 en 8 ct per kw als kostprijs valt toch wel mee voor kernenergie?

chatchanky,

Verzekeringskosten (geen enkele verzekeraar wilt dit risico op zich nemen) en kosten voor opslag van afval zitten niet meegerekend in die kostprijs voor kernenergie.

Grz,
RonnyR

Laten we het toch maar duidelijk maken dat er een groot verschil is tussen de kostprijs voor nieuwe nucleaire centrales (in Amerika) en de marginale kostprijs voor centrales die reeds (en op onze kosten) zijn afgeschreven.

Het zou tijd worden dat de GREG genoeg gezag krijgt om uiteindelijk de werkelijke kostprijs van de Belgische nucleaire elektriciteit op te stellen. Voeg daarbij een "redelijke" winstmarge, en dan zouden we in vertrouwen onze elektriciteit willen betalen.