Solart Systems

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Heb een offerte ontvangen van de firma SOLART SYSTEMS uit LEUVEN. 4,60 Euro per Wp, zonder btw. Heeft iemand reeds met deze firma samengewerkt?

Reacties

Hallo, ik heb ook een offerte ontvangen van deze firma. Het ziet er heel interessant uit. Ook vlotte communicatie via mail. Je vindt wel geen ervaringen van andere gebruikers op het internet. Ze maken blijkbaar hun eigen modules met cellen van QCell uit Duitsland. Is er nog ergens iemand die hier meer over weet?

Iris

Ik heb ook een offerte ontvangen, er was een zeer vlotte en professionele verwerking van mijn aanvraag.

Ik werd verleden week (reeds enkele dagen na mijn aanvraag) bezocht door hun vertegenwoordiger.

Ze hebben me een paneel aangebonden van 1600*1000 mm met een vermogen van 235 Wp. Redelijk hoog Wp voor dit formaat en voor een redelijk aantrekkelijke prijs. Omdat ik vooraf voor dit formaat paneel van anderen tot max 222 Wp aangeboden kreeg vroeg ik wat meer uitleg.

Ze zijn best wel goed op de hoogte van de technische aspecten van de panelen die ze monteren en ze beloven me dat ik van alle panelen een flash-test ga krijgen bij een eventuele levering. (ze doen dat blijkbaar standaard)

Het servicekantoor in België (Leuven) is precies nog niet lang bezig, maar ik heb wel al wat referenties gekregen van hun panelen die al gemonteerd werden voordat ze hier actief waren. Het kantoor werkt ondersteundend voor hun installateurs, want ze hebben me een lijst gegeven met de verschillende firma's die hun installaties doen.

De aanpak geeft me wel wat vertrouwen en de mensen waarmee ik sprak gaven me eindelijk tenmiste wat deftige antwoorden op mijn vragen. (alleszins beter dan de 4 andere firma's waar ik offertes liet maken)

Ik ga deze week beslissen, tot nu toe komen ze voor mij het meest interessant over.

Hallo,

Ik heb ook een offerte mogen ontvangen van betrokkene. Voor alle duidelijkheid dit is toch niet dezelfde firma als Solar Total???

ook offerte ontvangen.
Interessant.
Lijkt betrouwbaar. Heeft iemand al gekocht?

Ik heb ook een offerte gekregen van Solart systems, maar ook van Solar Total, Soleco en Solargy.
Dus Solart systems is wel degelijk een andere firma.

Voor mij vallen de laatste 2 sowieso al af om verschillende redenen.

de prijzen van de eerste 2 liggen in elkaars vaarwater. toch had ik het gevoel hoewel Solar Total bekender klinkt in de oren, en ze weliswaar redelijk antwoord gaven, ze me meer als nummertje behandelde terwijl ze me bij solart systems mooi en snel antwoordde op de vragen die ik hen stelde.

Ik twijfel nog.

Is Solar total bekend/berucht?

Solar Total is zeer bekend in de negatieve zin. Zeer slechte communicatie en afhandeling. Eens ze je iets verkocht hebben mag je het verder vergeten. Kijk maar eens naar alle reacties op het net over Solar Total...
Er is niemand van de firma die zich iets aantrekt van de klanten, de verkopers doen enkel hun ding bij de verkoop en daar blijft het dan bij. Wanneer je belt is de persoon die met je dossier bezig is of die je nog hebt nooit aanwezig en gaan ze terugbellen. Wel, dit gebeurt bijna tot zelfs helemaal niet...

Ohw Jippie en Johan, dat is vrij duidelijk. bedankt.
Dan weet ik wat me te doen staat.

Ik had gisteren gevraagd om eventueel een afspraak te maken en heb net een telefoontje gekregen van iemand van Solart systems. Hij komt alle gegevens verzamelen en zal me een offerte in detail aanbieden.

ik ben eens benieuwd.

Hou jullie op de hoogte.

volgens een ander forum zouden de referenties van Solart van het net geplukt zijn. Het is inderdaad vreemd dat er geen adres bij de referenties staat. Op de website staat ook niet dat zij die panelen geplaatst hebben, maar dat ze op die manier kunnen geplaatst worden.
Hebben waarschijnlijk nog niet veel projecten in België. Toch vreemd.

Hhmm is inderdaad misschien wel vreemd ja.
Maarja, dat heeft die man die ik aan de lijn heb gehad wel gezegd dat ze sinds kort op de Belgische markt actief zijn.

Ze weten er toch vrij veel van leek mij zo toen ze me antwoorden op al mijn vragen en zij zijn de enige die me redelijk snel komen opzoeken.

Ik ben eens benieuwd hoe en wat ze tewerk gaan.

Voor mij komen ze nog steeds het meest professioneel over en is er een vlotte communicatie.

Ik wacht hun bezoek vanavond af.

Ik heb gisteren een consulent van Solart systems over de vloer gehad. Hij heeft foto's gemaakt van het dak, de zekeringkast, enz.
Hij wist op heel wat vragen te antwoorden en de vragen die hij niet wist heeft hij opgeschreven en doorgespeeld aan zijn meer technische collega.
Deze heeft me vanmorgen (!) al gecontacteerd voor alle vragen op de antwoorden.
Ik vond dit een zeer goede kennismaking met Solart systems en wacht dan ook hun nieuwe gedetailleerde offerte af.

Zij komen mij het meest professioneel over en maken tenminste tijd voor mij.

Nu nog een goed financieel voorstel krijgen, en dan ben ik alvast verkocht.

Heb dit gevonden op internet.
Ook contact gehad met Solar Total en inderdaad geen antwoord gekregen op mijn vragen.

Solart Systems Benelux is een dochteronderneming van éen van ’s werelds grootste fabrikanten van producten voor hernieuwbare energie.

De ‘Solart Systems’ groep van bedrijven telt wereldwijd meer dan 2000 medewerkers. Verspreid over 6 productie – eenheden wordt een breed scala aan producten en componenten ontworpen en geproduceerd die betrekking hebben op hernieuwbare energie.

Fotovoltaïsche zonnepanelen, zonneboilers, aluminium- en inox bevestigingscomponenten, warmtepompen en pelletsystemen vormen samen de kernproducten van het Solart Systems bedrijven-concern.

Solart Systems Europa, met maatschappelijk zetel in United Kingdom, heeft een Europees netwerk van rechtstreekse verkoopsfilialen, verdeelcenters distributeurs en agenten. Jaarlijks vinden miljoenen kWp aan Fotovoltaïsche zonnepanelen en duizenden warmtepompen, zonneboilers en pelletinstallaties op deze manier hun installatieplaats. (zie www.solartsystems.eu)

Solart Systems Benelux, uw lokale verdeelcentrum, beschikt over een team van medewerkers, dat volledig gespecialiseerd is in hernieuwbare energie.

Vertegenwoordiger is daarnet op bezoek geweest. Hij heeft
de woning uitgebreid bekeken en opgemeten. Niet enkel het
dak, ook de elektriciteitskast en de ruimtes onder het dak
waar de kabel moet komen. Hij gaf heel uitgebreid uitleg en
was duidelijk zeer goed op de hoogte. Ze geven ook korting
voor groepsaankoop. Dus als iemand geïnteresseerd is (West-
Vlaanderen), geef mij een seintje.

Morgen komt er een vertegenwoordiger langs. Dus ben benieuwd na alle positieve reacties hier. 'k hou jullie eveneens op de hoogte.
En Iris ben ook uit Wvl

Vertegenwoordiger op bezoek gekregen. Positief en open gesprek; misverstanden rechtgezet. Benieuwd naar de prijs.
Collega's (ondermeer Brugge) ook interesse.
Misschien groepsaankoop mogelijk.

Ik heb met een vertegenwoordiger een installatie bezocht in de buurt van Leuven (Wespelaar) voordat ik uiteindelijk besteld heb.
De installatie die ik zag was twee jaar geleden geplaatst op een plat dak op een garage. Het zag er allemaal redelijk goed uit.
De persoon die me ontving was erg goed op de hoogte van de technische kant van de installatie (hij had ook een sunny beam staan.)
Ik heb meteen na dit bezoek mijn bestelling geplaatst.
Ik heb de beslissing eigenlijk vooral genomen omdat de informatie die ik vroeg op een vlotte manier gegeven werd en omdat de prijsofferte toch wel erg interessant was.
De mensen die bij de firma werken zitten blijkbaar al lang in de sector (de installatie die ik zag was twee jaar geleden geplaatst).
In mijn ogen werken ze nu in opdracht van enkele fabrieken die rechtstreeks op de markt in België willen komen onder een gezamelijke merknaam.
Toen ik bij de verkoper zat kreeg hij immers enkele telefoontjes en hij sprak afwisselend met duitsers, franstaligen en engelssprekende mensen. De gesprekken gingen meestal over produktiebatchen van cellen en van componenten (niet over installaties op daken).
Ze gaan me nu ook een voorstel maken voor het plaatsen van een zonneboiler.
De installateur die bij me komt plaatsen is een firma uit Leuven en men heeft me de dag na bestelling al gebeld om de installatie in te plannen.
Binnen ongeveer 7 weken willen ze komen plaatsten.
Ik ben benieuwd en hou jullie op de hoogte.
Vraagje: Wat zijn de voorstellen voor groepsaankopen ? Ik hoop niet dat ik te snel beslist heb: ik heb buren en vrienden die eventueel ook zouden willen aankopen

rudi de schrijver Re:ik ben te vinden voor groepsaankoop solart systems

Heb net iemand van solart systems in huis gehad voor een uitgebreide babbel over een mogelijke plaatsing van zonnepanelen .De man was erg proffesioneel, en voldoende op de hoogte van de materie.Vind het ook vreemd dat dit bedrijf eerder geen enkele referentie kan aanbieden, wegens maar pas op de belgische markt.Zijn aanbod lijkt mij zeer goed daar hun zonnepanelen op dit moment de krachtigste zijn op de markt.Zelfs hun standaard panelen zijn in vermogen zo sterk als de zwaarste bij de concurentie.Voor verdere informatie binnenkort hun offerte met -en dit vind ik toch een pluspunt- uitgebreide aandacht naar fiscale en andere aanvragen ook verzekeringen enfin "all-in".
ben zeer nieuwsgierig naar de verdere afloop.

Wij hebben 3 verschillende offertes voor het plaatsen van zonnepanelen. Probleem is dat we een klein dak en een groot verbruik hebben. En... één firma krijgt maar 10 panelen op ons dat met een vermoedelijke opbrengst van net geen 2000 Wp. Een andere firma krijgt er al 16 panelen op met als opbrengst 2720 WP. En firma nummer drie krijgt maar liefst 21 panelen op ons dak met een opbrengst van 4410 WP. Kent iemand deze firma's: DGS uit Aarschot (ATERSA A230-P Q Cells); Sun-Cell uit Scherpenheuvel(merk Solar World?) of ADSUNENERGIE eveneens uit Scherpenheuvel (merk Schüco volgens verkoper volledig van duitse makelij, volgens concurrent chinese panelen?!).
Mijn interesse in zonnepanelen is danig aan 't slinken; wie moeten we vertrouwen?!

Geef mij maar Ergeon !
Concurrentieel tot en met, professioneel advies en serieuze credenties.

Is het in België niet verplicht om de btw nr te vermelden op de website? of op de offertes?
Ik heb hier ook een offerte en hier staat buiten de pv installatie bitter weinig coordinaten op. Geen adres, geen telefoon nr, geen naam van de verkoper, geen btw nr.

Ik vind dit toch eigenaardig ???

lol, dat is idd iets raars. Overal moeten de gegevens vermeld worden!

Heb ook offerte ontvangen. Alle gegevens staan vermeld: adres, btwnummer, telefoonnummer, e-mail, verkoper, installateurs,...

Solart Systems
De vertegenwoordiger kwam verleden week langs en sprak inderdaad van een vermindering in prijs bij groepsaankoop. Hij had enkele potentiële klanten en als we samenwerkten konden we een prijs bekomen van 4,2 € als er gezamelijk voor 30 kwp bestellen (anders is de prijs 4,6). dus is een groepsaankoop zeer interessant.
mocht de vraag nog hoger zijn en we doen allen samen, dan komen we aan een groepsaankoopprijs van 3,8 €, maar daarvoor moet er voor 100 kwp gekocht worden (dit zou toch gauw over 30 installaties gaan van ongeveer 3,5 kwp)
wie heeft interesse om samen aan te kopen? graag reactie

Solart Systems
De vertegenwoordiger kwam verleden week langs en sprak inderdaad van een vermindering in prijs bij groepsaankoop. Hij had enkele potentiële klanten en als we samenwerkten konden we een prijs bekomen van 4,2 € als er gezamelijk voor 30 kwp bestellen (anders is de prijs 4,6). Dus is een groepsaankoop zeer interessant.
Mocht de vraag nog hoger zijn en we doen allen samen, dan komen we aan een groepsaankoopprijs van 3,8 €, maar daarvoor moet er voor 100 kwp gekocht worden (dit zou toch gauw over 30 installaties gaan van ongeveer 3,5 kwp)
wie heeft interesse om samen aan te kopen? graag reactie

Solart systems.
Spreken af, wacht hele dag en dagen gewoon niet op.

Weg met die troep !

Alle afspraken zijn hier zeer vlot en snel verlopen. We denken er sterk over om bij Solart Systems te tekenen. Mooie prijs, vlotte communicatie.

Zonet (06/05) telefoon gehad van een medewerker van solart systems. Men had blijkbaar mijn post gelezen inzake het niet nakomen van een afspraak op 24/04/09 (toch al 12 dagen geleden ondertussen).
Alles zou berusten op een misverstand. Heb die dag toch even mooi vrijaf genomen en nodeloos gewacht. Zelf had ik aangegeven niet beschikbaar te zijn tussen 11 en 13.00 uur.

Op het aanbieden van een nieuwe eventuele afspraak heb ik vriendelijk bedankt, niettegenstaande de gunstige eerste offerte.

Zo werkt het niet !

Oh ja, men verzocht me om mijn aanvankelijke post te verwijderen of ten minste een bijkomend berichtje te posten.

Bij deze.

Voor de tweede maal vandaag heb ik telefoon gekregen van Solart Systems.
De zaakvoerder himself heeft mij toelichting gegeven bij het misverstand en heeft dit zelf tot op het bot uitgespit.

Ik mag u zeggen dat deze persoon zeer professioneel overkwam en mij uitvoerig te woord heeft gestaan.
Het lag en ligt niet in mijn bedoeling om deze firma in een slecht daglicht te plaatsen, ik ben alleen serieus misnoegd over het feit dat men mij een dag laat zitten.

Vandaar dat ik niet kies voor deze firma, niettegenstaande de mooie aanbieding.

Zijn er ondertussen nog mensen die ervaring hebben met SolartSystems? Stefan wat zijn jouw ervaringen na het ondertekenen van de offerte? Wanneer komen ze plaatsen?

Ik heb een offerte van Solart Systems ontvangen en daarin staat o.a. de betalingsprocedure uitgelegd:

" Na ondertekening van deze verkoopsovereenkomst ontvangt U een opdrachtbevestiging met een vermelding van de coördinaten van de geregistreerde SOLART Systems installateur die de plaatsing zal voltooien.
- Inmiddels kunt U het voorschot van 30% of 90 % van het totaalbedrag van dit verkoopscontract storten op rekening 330-0386929-50. Vermeld bij de betaling duidelijk uw offertenummer, zodat de verwerking vlot verloopt.
- Pas na de betaling van dit voorschot zal uw order in productie gaan en kunnen we U de exacte datum van de installatie bevestigen.
- Twee weken voor de plaatsing door de geregistreerde aannemer ontvangt U van ons een schriftelijke betalingsherinnering voor 60% van het totaalbedrag van uw verkoopscontract (indien U koos voor een betaling van 30 % ipv. 90 %).
- Om de leveringsdatum te kunnen behouden en garanderen dient dit tweede voorschotbedrag binnen 5 werkdagen betaald te worden op rekeningnummer 330-0386929-50. Meteen na de plaatsing van de installatie ontvangt U een schriftelijke herinnering om de resterende 10% te storten. Dit dient uiterlijk 5 werkdagen na de plaatsing betaald te worden op rekeningnummer 330-0386929-50."

Voor de duidelijkheid als je onmiddellijk 90% betaald krijg je 3% korting.
Probleem: ook in het andere geval betaal je 90% vóór er ook maar iets gedaan is! Is dat normaal en legaal??

Ik ben, voordat ik mijn voorschot betaald heb, even gaan kijken naar hun magazijn te Kinrooi. Ik werd goed ontvangen en de installatie zal de komende maand geïnstalleerd worden.
Ik kreeg vooraf verschillende offertes, en iedere installateur vroeg voorschotten.

Zolang het maar geen chinese panelen zijn .
Vind wel een redelijke dure prijs voor groepsaankoop.
Heb nu een redelijke prijs gekregen van een installateur van Glabbeek.
In totaal omgerekend 4,3 voor Bisol panelen,met energieteller en keuring en overspanningsbeveiliging inbegrepen, totaal pakket dus.
Wel zonder btw,bij jullie ook.

Betaal nooit nog maar 10% bij plaatsing.
Hoe kan je nu gaan klagen als ze maar 10% moeten hebben ????
Waar gaat de wereld naar toe zeg!!!

volgens mij is de wetgeving als volgt:
op het ogenblik dat je een factuur krijgt dan heb je 1 maand tijd om die op officiële wijze te protesteren. Dit neemt niet weg dat je de factuur op tijd moet betalen.
Dus is het voorschot en het bijkomende risico enkel van belang zolang de goederen niet geleverd of geïnstalleerd zijn. Eenmaal geïnstalleerd dan val je terug op de garantievoorwaarden.
Desnoods neem je een consumenten rechtsbijstandsverzekering voor 1 jaar. Let wel dat bouw inbegrepen is, want sommige sluiten bouwmisdrijven uit.

www.solartsystems.be omvat alle informatie welke nodig is om een offerte aan te vragen aan concurentiele prijzen.

 

echter www.solartsystems.eu (met 2000 medewerkers) is al geruime tijd off-line (aan herwerking toe volgens de website).

Als je googled op pv panelen in duitsland of op solart systems dan kan je ofwel niets vinden ofwel kom je bij een hongaars bedrijf terecht waarbij de web-site itmeout geeft.

De oprichtingsacte zou in mei in het staatsblad zijn gepubliceerd.

Men vraagt een groot voorschot en geeft zelfs 3% korting indien je 90% voorschot betaalt.

Is dit een serieuze firma, of zullen we ons geld hieraan verliezen.
Tevens kan ik niet meteen de panelen terugvinden in geen enkele databank

Beste,

 

Heb een redelijk lang over-en-weer gesprek gehad met de mensen van Solartsystems en heb op basis van een aantal elementen beslist mijn geluk elders te proberen.

-Geen duidelijkheid over referenties, de referentiefoto's op hun website zijn "gekochte" foto's

-Geen duidelijkheid over structuur. Ze vermelden dat ze dochter zijn van een engels bedrijf, maar daar blijkt op internet niets over te vinden

-Geen duidelijkheid over wie precies wat doet. Ze spreken over een ander businessmodel dan "traditionele" zonnepaneel-firma's, waarbij je een alles met hen afspreekt enje dan uiteindelijk een contract afsluit met een plaatser (dat kan dus de eerste de beste electricien achter de hoek zijn). Je moet dan een groot voorschot betalen (wat als die electricien failliet gaat?). Hoe het zit met garantie en dergelijke konden ze mij ook niet duidelijk uitleggen (je hebt geen contract met hen, maar met de plaatser...)

Er zijn op verschillende fora mensen die beweren goede ervaringen te hebben met hen, maar ik wilde het risico niet lopen.

Veel succes,

Marc

Heb je uiteindelijk besteld?

Hoe is de plaatsing verlopen?

Het zwakke punt is dat ge 90% moet betalen voor ge een paneel ziet.

Zijn er mensen die panelen liggen hebben van die firma?

 

Ik overweeg zonnepanelen te bestellen bij Solart sytems.

Zijn er al bij iemand effectief zonnepanelen geplaatst van Solart systems?

Zo ja: zijn jullie tevreden (termijn van plaatsing, betaling, kwaliteit van plaatsing, opbrengst)?

werk jij toevallig niet voor Ergeon?

Heb vandaag een offerte door hen laten maken, en heb wat vragen gesteld over de firma. Zijn een afsplitsing van Solar Total zei die man, en bestaan nu ongeveer één jaar. Ze hebben pas hun eerste installatie geplaatst, heel de maand juli zou vol zitten met plaatsingen! De reden van hun scherpe prijzen zou te maken hebben dat ze nog maar weinig voet in de markt hebben en zo de concurrentie willen aangaan met firma's die al langer actief zijn en dus hogere prijzen kunnen hanteren. Klinkt me aannemelijk in de oren! Hoofdzetel is in Kinrooi. Verkoper kwam goed over, nam veel foto's. Ze werken met eigen plaatsers : dakwerkers en electriciens. Vroeger gebeurde dit in onderaanneming, maar dat gaf teveel problemen. Vraag me ook af wie van dit forum al effectief een offerte heeft ondertekend en zal laten plaatsen door hen!

Morgen komen ze mijn frame plaatsen en volgende week woensdag de zonnepanelen.

Eerst was mij een installateur toegewezen, maar zoals u schrijft doen ze het nu met hun eigen vakmensen.

Ik ben ook benieuwd naar het verloop der werken.

Zal u op de hoogte houden.

@ anoniem

Heb je mono- of polykristalline panelen gekozen? Bij mij zeiden ze dat de mono in promotie stonden, en ook kwalitatief beter zouden zijn dan poly. Verkoper ging van de 2 een offerte laten maken, maar raadde de mono aan. Wordt dit eigenlijk veel genomen, want altijd lees ik over plaatsen van polykristalline panelen. Hij had foto's bij van de 2 en qua kleur (donker) is er weinig verschil te zien! Volgens hem is het ook belangrijk dat de omvormer dicht bij de zekeringskast hangt, en niet zozeer de omvormer dicht bij de panelen. Ik had nochtans al gehoord dat het belangrijk is dat de omvormer dicht bij de panelen hangt, en dat de afstand van de omvormer naar de zekeringskast minder belangrijk is. Duidelijk 2 verschillende meningen!! Ben benieuwd wat anderen daarover zeggen, laat maar gerust weten. Hoe is de plaatsing vandaag verlopen?

plaats van de omvormer is niet crutiaal

welk zijn de gevolgen : grote afstand tussen panelen en omvormer zal men solar draad nodig hebben van 6 mm²

                                   grote afstand naar uw tellerkast de sectie van uw kabel zal groter moeten zijn in functie van de

                                   lengte van uw kabel  als U bv . naar het einde van uw tuin moet zal een kabel

                                  van 10 of 16 mm2  nodig zijn dergelijke kabel is niet rechtstreeks aansluitbaar op uw omvormer

plaats uw omvormer idien mogelijk op een koele plaats , bij mij staan ze op een geisoleerde zolder

@makke, eigenaardig. Ik had enkele dagen voor uw post nog contact met hen en er wordt mij nog altijd een offerte aangeboden via onderaanneming, voor de uitvoering augustus/september.

het is wel vreemd dat zij melden dat ze onderdeel zijn van een g root concern maar dat dat groot concern al sinds de oprichting in belgie de melding geeft de website aan het bijwerken zijn.

Tevens kan je ook maar nergens enige informatie terugvinden ivm de aangeboden panelen, kwaliteit, garantie en waar je deze zou moeten halen indien de BE vestiging er niet meer zou zijn. Het lijkt alsof er nog nooit een dergelijke installatie werd uitgevoerd.

@ anoniem, hier is wat zij me doorgaven wat betreft het type panelen : SA-1580-808-185-72M (185Wp monokristallijn) en SA-1640-990-235-60P (235Wp polykristallijn). De panelen worden voor Solartsystems geassembleerd met onderdelen die door hen aangekocht worden, aldus hun antwoord op mijn mail. Waar die onderdelen worden aangekocht hebben ze niet vermeld! De PV-cellen worden vervaardigd door Q-cells stond in de mail. Hun antwoord op de vraag wie de installaties plaatst was duidelijk : "alle installaties worden door onze eigen installatieteams geplaatst". De panelen zouden uit een fabriek uit Engeland komen, zei de verkoper.

"De enige aansprakelijk voor het goede verloop van het contract en de garantie is en blijft Xeno Engineering BVBA/Solartsystems. Alle facturen zijn ook aan hen te betalen. Er zijn geen tussenpersonen."  Dit was hun antwoord op mijn vraag wie er verantwoordelijk is voor het verloop van de werken, aan wie betaald moest worden en of er met tussenpersonen gewerkt wordt!

Vanwaar Xeno Engineering BVBA komt weet ik niet, want daar was voorheen niets over gezegd en op hun site vind ik daar ook niets van terug. Ik heb wel de offerte nog niet ontvangen, dit zou in de loop van volgende week zijn. Ik weet nog altijd niet goed wat ik ervan moet denken,verkoper kwam goed over en antwoord zeer snel op mijn mails... ?!

Oppassen bij dit bedrijf! Het BTW nummer staat op een ander adres bij UNIZO! Referenties en voorwaarden zijn niet conform. Werken in onderaanneming en toch 2000 mensen in dienst hebben? Contacteer desnoods Economische zaken.

De prijs is ongetwijfeld interessant, maar uiteindelijk heb ik mijn zonnepanelen elders besteld omdat:
-  men monokristallijne cellen uit china bestelt (en deze vervolgens tot modules geassembleert in Kinrooi (België)). 
   Dit gebeurt wel vaker, maar chinese panelen zijn elders ook tegen gunstige voorwaarden verkrijgbaar.
   (bv. QuantumSolar, ElektroDirect, Artinis, ...)
   Uiteindelijk hebben ze relatief weinig ervaring met deze panelen (en geven ze ter compensatie 10jaar garantie). 
- Voor de plaatsing van de panelen werken ze met lokale onderaannemers. 
  Als er zich bij de plaatsing problemen voordoen kan dit tot eindeloze discussies leiden.
- SolartSystems kon me niet onmiddellijk goede referenties in de buurt konden geven;
   zelfs niet na herhaaldelijk aandringen.
- De verkoper drong (te) sterk aan om zo veel als mogelijk panelen op mijn dak leggen.

Een vraagje : zijn er hier nu 2 personen onder de noemer anoniem, want ik lees dat wel iemand ervan al frames heeft liggen en volgende week de panelen laat plaatsen, en een andere anonieme raadt dit af? 't Is maar voor de duidelijkheid hé ;-). Heeft er iemand ervaring met Planet Eco?

Hey makke

 

Ik ben een van die anonieme. Mijn naam is Claude

Frame dinsdag - pannelen volgende week woensdag.

Het weer heeft dinsdag veel roet in het eten gegooid.( Hevige regenbuien)

Ik kan nu eigenlijk geen conclusie trekken over SOLART SYSTEMS.

Zal deze pas volgende week na plaatsing panelen en in gebruikname installatie kunnen doen.