gas EN warmtepomp

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Heb 2 jaar geleden een HR-gascondensatieketel geplaatst.Ik heb afgelopen jaar (maart/maart) 1100 euro in totaal betaald. Ik weet dat het een beetje gek klinkt, maar toch heb ik het even in overweging genomen om een warmtepomp (lucht/water) te plaatsen...Ik krijg +/- 3000 euro terug en met een hypothecaire lening bespaar ik ook een heel deel. Tel ik echter puur het verbruik zit ik niet zo goed vrees ik, als mij tellingen kloppen...15.000kwh met gas = 1100 euro. Met warmtepomp 600 euro.1100-600=500.Vaste kosten met gas = 200 euro. Schiet nog 300 euro over en die zal ik waarschijnlijk nodig hebben tijdens een koude winter. Of ben ik mis????

Reacties

met een COP van 4 zal je op min op 700 € uitkomen dan moet je al een goede WP kopen

gasketel ga je zomaar weggooien?
kostprijs WP niet in rekening brengen?

Stefan

Nee,nee, die gasketel blijft. Zoals je kon lezen heb ik die nodig voor een strenge winter, denk ik toch. Toch moet ik natuurlijk de kostprijs van de WP in rekening brengen, maar die ken ik niet. Dat was ook een van mijn vragen. Ik zit op een app. (100m2). Nog 1 verdieping boven mij, dus de WP kan ik op het dak plaatsen.
Wat bedoel je met "op min op 700 euro". Jaarlijkse kostprijs van het verbruik van de WP? En welke zijn de goede WP-en????