zonneboiler/waterboiler vervangen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

we moeten onze waterboiler nu vervangen. We overwegen te keizen voor een
zonneboiler. Nu hebben we nog een verwarmingsketel op mazout die we
binnen enkele jaren willen vervangen door aardgasketel. Kan dat dan nog met
diezelfde zonneboiler?

Reacties

dat kan zeker,een duo boiler kopen.nu kan je die met mazout bijwarmen en later eventueel op gas
mvg

reeds 2 weken een duoboiler met terugloopsysteem geplaatst. Op basis met water en niet met glycol. zorgeloze werking levenslang gegarandeerd zonder bijkomende kosten. Een aanrader.

renaat

jij zegt : zorgeloze werking levenslang gegarandeerd zonder bijkomende kosten

volgens de verkopers natuurlijk

in theorie wel ja maar een circuits met veel zuurstof in ( lucht ) blijft nooit zorgeloos en dan nog levenslang ook .... we zullen elkaar over een paar jaar wel eens spreken ( ik heb nog 15 jaar bij Wilo pompen gewerkt )

't klopt je moet de glycol niet om de 5 jaar vervangen

Ulrik

Ja zonneboilers hebben toch ook jaarlijks een kleine controle nodig (half uurtje werk)

Maar dit is eindelijk hetzelfde onderhoud zoals het jaarlijkse onderhoud van een ketel :
-kijken of er ergens ontlucht moet worden
-kijken of er druk genoeg zit op de circuits, en dus de vloeistofinhoud controleren.

Ik doe trouwens net hetzelfde, heb een oude ketel met een oud boilertje. Deze week plaats ik een duoboiler (210l tapwater) van Schuco, samen met 4m² standaard schuco panelen.
Zeer betaalbaar systeempje, geleverd door de marktleider in Duitsland. Ik denk dat ik prijs/kwaliteit dus wel goed zit met ons merk Schuco.

ulrick, vandaag 300l warm water van 80 graden, perfecte werking. De installateur zegt mij, éénmaal geplaatst en je ziet mij nooit meer terug. Wel beste zonneliefhebbers, ik geloof hem en waarom? OP PAPIER 10 JAAR GARANTIE OP WERK EN HET HELE SYSTEEM. ZONDER ONDERHOUD. Ondertussen heb ik wel een warmwaterbehoefte van 120l per dag die vanaf nu probleemloos vldaan wordt door de ZON. Mvg Renaat.