de luchtauto nadert!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

MDI, dat auto's maakt die op perslucht rijden, brengt vanaf halverwege 2009 een eerste model in massaproductie in Carros (nabij Nice): de Onecat. Het is een jeep in de trant van de vroegere Mehari (Citroën). Het basismodel zal rond de 3500 Euro kosten en ongeveer 100 km op perslucht kunnen rijden in de stad. Er is ook een versie met een verwarmingsmodule op brandstof (benzine of plantenolie) die de efficientie van de uitzetting van de perslucht veel vergroot en waardoor hij een bereik van 1200 km heeft (verbruikt 2 liter, buiten de stad boven de 60km/u schakelt hij automatisch de opwarmingsmodule aan). In de stad rij je dan volledig emissieloos, na een nachtje opladen à 1 Euro, ongeveer 100 km tot de tanks gecompresseerde lucht in de autobodem leeg zijn.
Zie www.mdi.lu, dit is de officiële site, maar er is ook een heel goede fansite uit de USA met heel veel beeldmateriaal en info, nl www.catvolution.com met speciaal over de Onecat: http://www.onecataircar.com/index-eng.php
Ik ben erg ongeduldig om er zelf één te kopen, van het type met verwarmingsmodule, maar liefst wel met een kap over de cabrio, gezien ik niet in Nice woon maar in het regenachtige Vlaanderen...
Er is hier al veel over de luchtauto's gediscussieerd maar dit is toch nieuws: de productie komt eraan!
Ik voeg ook even een interview toe met Jan Peetremans, de Antwerpse zakenman die een optie genomen heeft op een licentie voor het bouwen van een Belgische fabriek voor de luchtauto's.

Reacties

Nog een Blackberry Bold erbij en je bent hip en trendy !

vr gr
Pluto

Leve de luchtauto!

Nog concurrentie voor in de stad !

Een éénasser voor 2 personen. Het ding gaat zelf op zoek naar een parkeerplaats nadat je uitgestapt bent. Ideaal om 's morgens warme broodjes te gaan halen bij de bakker.

http://www.inquisitr.com/21388/gm-segway-puma/

vr gr
Pluto