flam kachel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Sinds een jaar woon ik in een woning met als verwarming enkel een flam kachel inbouw kasette.
Ik ben hierover niet tevreden. veel houtverbruik, ventilator is niet geluidsloos,veel meer stof in huis, roetaanslag in de badkamer waar een rooster naar toe gaat,De kachel zelf vertoon binnenin over de hele lengte een scheur klep naar de schouw is afgebroken;
De leveransier heeft belooft deze kachel terug te sturen naar t fabriek maar vraagt natuurlijk de garantiebon deze is niet in mijn bezit daar de vorige bewoner deze een zestal jaren geleden heeft laten plaatsen. Is er iemand die weet of ik nog ergens aanspraak op kan maken?
alvast bedankt groeten Gino

Reacties

als je er niet tevreden over bent waarom zou je er nog moeite voor doen?

In veel gevallen is het zo dat enkel de eerste eigenaar aanspraak kan maken op de garantie. Geen idee hoe het in uw geval zit maar ik zou niet te veel hopen. Weinig kans dat ze nog iets voor u gaan doen als er geen garantiebon is.

We hadden ook een Flam kachelmet ingebouwde mazoutbrander.
De lokale verdeler kon hem niet onderhouden en Flam vroeg 200 Euro voor de verplaatsing. De brander verbruikte meer dan mijn huidige CV. Na een jarenlange strijd met Flam heb ik het opgegeven. Weg met dat ding. Nooit meer Flam !

je hebt "slechts" 5 jaar garantie. zie garantiekaart.
tevens is het normaal dat een klep stukgaat na meer dan 6
jaar. Dit is normale slijtage niet? p.s. dit kost +-45€.
Vermoedelijk heb jij nog geen onderhoud laten doen, met een cv ketel doe je dit ook 1 maal per jaar