hoe belastingen invullen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Een vraagje hoe dat ik de rubriek voor energiebesparende maatregelen moet invullen. Moet ik nu mijn factuur (met plafond) invullen en doet de belastingen hier 40% af of moet ik 40% van de factuur invullen?

Reacties

Op uw belastingaangifte van het jaar na de betaling van de factuur moet u bij de code 1363 of 2363 of 1369 het bedrag invullen waarop u recht hebt. U berekent dit bedrag op het betaalde bedrag (btw inbegrepen). Dit berekende bedrag bedraagt 40 % van het betaalde bedrag met een maximum van
2 770 euro per woning voor de meeste maatregelen. De berekening is eenvoudig: u deelt het betaalde bedrag eerst door 100 en vermenigvuldigt het resultaat met 40. Is de uitkomst hoger dan 2 770 dan mag u toch niet meer dan 2 770 euro invullen.
Als u het maximum van 2 770 euro overschrijdt door de installatie van een zonneboiler of van fotovoltaïsche panelen mag u het hogere bedrag invullen, beperkt tot 3 600 euro.

De hier vermelde maxima zijn deze voor uitgaven in 2009.
Voor uitgaven in 2008 waren de maxima 2600 en 3440 euro.

groeten

rik

groeten
rik

Hallo,

er wordt hier overal veel met %-tages gespeeld en getoond. Maar kan een cijfervoorbeeld wat meer duidelijkheid geven.

bv : ik plaats pv's voor 20000€ btw in.
Hoe gaat dit dan verder voor de belastingen. Wat mag het eerste jaar ingevuld worden. Wat gaat over naar de volgende jaren? Heeft die 40% betrekking op de hele periode die mag ingebracht worden of is dit per jaar ?
Kan iemand dit verder aanvullen en uitleggen.

Bedankt

Mark

Hendrik,
mag het totale bedrag van de subsidie (40%)op een persoon ingevuld worden of is het maar de helft er van?

groeten

Peet

Peet

Als de uitgave vorig jaar gebeurd is dan moet het bedrag verdeeld worden naar verhouding tot het aandeel in de eigendom (bij koppels zal dit meestal 50/50 zijn, maar er zijn natuurlijk ook koppels waar dit anders is, waar bijvoorbeeld een van de partners volledig eigenaar van de woning is).

Als de uitgave dit jaar gebeurt, zal de belastingvermindering voortaan worden omgedeeld in verhouding tot het belastbaar inkomen van elke partner wanneer een gemeenschappelijke aanslag wordt gevestigd.
Ik veronderstel dus dat er op het aangifteformulier van 2010 maar éénn rubriek meer zal zijn (zoals nu al het geval voor huurders).

groeten
rik

ok,
maar stel dat je 100% hebt ingevuld op een persoon ipv van 2 kan het dan nog rechtgetrokken worden als de afrekening daardoor niet klopt...
Ik heb het door een boekhouder laten invullen,maar blijkbaar wist die dat niet...
alleszinds er is te weinig subsidie dat ik terugkrijg dit jaar.
Kan ik nog iets doen bij het belastingskantoor?

Peet

Kan ik nog iets doen bij het belastingskantoor?

ja in 't vervolg daar je aanslagbiliet laten invullen en dat kan op verschillende plaatsen en dan ben je meteen zeker van de correcte opgave en de jaren nadien kan je het zelf doen

als ik het goed heb dan kan je schriftelijk bezwaar indienen binnen de maand na de aanslag

Ulrik

allen,

de belastingvermindering van 690 euro voor investeringen in beveiliging, waarvan 50% van het geivesteerde bedrag kan ingebracht worden.
Graag jullie fiscaal advies.