Electrabel PV Comfort

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Beste forumleden,

Nu PV-installaties stilaan gemeengoed worden, is de tijd gekomen voor creatie van bijkomende behoeftes bij de consument.

Voor €7,5/maand ofte €90/jaar krijg je het volgende (van de website geplukt):
==============
Voor een optimaal rendement
Een fotovoltaïsche installatie moet regelmatig gereinigd worden voor een optimale werking.*

Het risico dat er mos gevormd wordt op de panelen, is groot. Ook stof, vuil van bladeren en vogeluitwerpselen kunnen samen een rendementsverlies veroorzaken tot 20%! Ook de omvormer, het meest gevoelige onderdeel van de installatie, wordt best tweejaarlijks onderhouden.

De dienst PV Comfort zorgt voor een regelmatig onderhoud en reiniging van uw fotovoltaïsche installatie, voor een technische opvolging en voor een hulplijn in geval van panne. Resultaat: een optimaal rendement van uw installatie.

Opvolging van de technische installatie
Kort nadat uw fotovoltaïsche panelen geïnstalleerd zijn, belt onze PV expert u op om na te gaan of alle technische en administratieve stappen correct zijn gezet.

Regelmatige reiniging
Uw panelen worden om de twee jaar grondig gereinigd door een vakman.

Onderhoud van de omvormer
De omvormer is het meest gevoelig aan slijtage en moet dus tijdig onderhouden worden. De dienst Electrabel PV Comfort zorgt ervoor dat dit tweejaarlijks gebeurt. U hoeft zelf niet te denken aan de reiniging en het onderhoud! Wij nemen tijdig contact met u op.

Altijd bereikbaar
Is uw PV-installatie defect? Geen paniek! U kunt ons altijd bereiken op het nummer 078 35 33 34. Wij bezorgen u de gegevens van een Erkend Electrabel Partner in uw buurt.

Een maandelijks vast bedrag
Voor slechts 7,5 €/maand (incl. btw) kunt u met PV Comfort zorgeloos genieten van uw zonnepanelen.
==================

Het is hier reeds besproken: de panelen om de paar jaar eens reinigen kan zeker geen kwaad maar aangroei van mos op dingen die in de zon horen te liggen?

Reacties

Danny,

Waarom gebruik je niet dezelfde vraagstaart ?

http://www.bondbeterleefmilieu.be/agora/view.php?bn=bbl_lag&key=1217418417&first=&last=

Zo blijft alles een beetje bij elkaar.

Mijn panelen liggen pal zuid, 40° dakhelling, en na 8 jaar heb ik wel degelijk al mos moeten verwijderen!

Om de twee jaar lijkt mij overdreven.

Ik ga deze zomer 1 van mijn 2 strings grondig kuisen om te zien of er een groot verschil is in opbrengst.

Dirk

Dannyvho

Onderhoud van de omvormer
De omvormer is het meest gevoelig aan slijtage en moet dus tijdig onderhouden worden.

bij mijn weten heeft een omvormer geen enkel bewegend deel ( behalve de ventilator voor de koeling ) en werkt verder puur elektronisch en heeft dus geen onderhoud nodig en is niet onderhevig aan slijtage maar men zal er graag iets aan verdienen zeker

je kan dan net zo goed gaan vertellen dat een PC gevoelig is aan slijtage en onderhoud nodig heeft want daar zit ook een ventilator in ....

dat het rendement onderhevig is aan de netheid van de panelen dat staat als een paal boven water want ook je ramen moeten wel eens gekuist worden wil je er na twee jaar nog kunnen door kijken maar een omvormer die onderhoud nodig heeft vind ik persoonlijk een goede grap

goed geprobeerd maar mijn omvormers moeten zij in geen geval komen onderhouden

7,5 € per maand voor een tweejaarlijks onderhoud van de zonnepanelen dat is 180 € per twee jaar

vraag eens prijs aan een glazenwasser dat zal een heel stuk minder kosten

Ulrik

Ik zou eerder rekenen op een goede voorjaarstorm met regen of een hevige hagelbui met smeltende sneeuw in de herfst.

Zal waarschijnlijk evengoed zijn als dat je ze zelf afwast en zo'n weer valt nu eenmaal meermaals per jaar voor in ons Belgenlandje.

Als electrabel minder inkomsten heeft tgv PV-installaties bij privé-personen dan moet men iets anders zoeken om geld uit uw zakken te hallen.

Mijn dak ligt pal op het zuiden. Op de 7jaar dat wij hierwonen heb ik nog geen enkel plukje mos ontdekt op de zuid kant. Indien uw panelen naar het noorden gericht zijn zou er mosvorming zijn, maar wie legt er panelen aan de noord kant.

Een goede sneeuwbui in de winter en de panelen zijn zuiver.
Trouwen alle leverancier zweren toch dat de panelen vervaardigd zijn uit zelf reiningend glas. Waarom deze nog reinigen!

Mijn omvormer heeft zelfs geen ventilator. Wat is hier aan onderhoud aan. Afstoffen, maar dat kan ik ook.

90 euro /jaar
aan een kWh prijs van 17 eurocent (prijs ECOPOWER - alles inbegrepen) is dit het equivalent van 530 kWh geproduceerde stroom ! Lijkt mij wel een redelijk % van wat de gemiddelde belg op zijn dak heeft liggen......
Misschien loont het wel de moeite om het af en toe eens zelf te doen of het af en toe eens te laten doen.

Electrabel kan er misschien eerst voor zorgen dat het zelf meer groene stroom produceert, dan de winst te halen bij diegene die groene stroom produceren

ELectrabel bekwaamt zich dus ook op PV vlak in groene windowdressing... disgusting !

Ik kan zelf heel gemakkelijk m'n zonnepanelen reinigen.
Doe m'n dakvenster open en gebruik een aftrekker.

En zelfs als dat niet ging zou het zeker electrabel niet zijn die m'n onderhoud aan zonnepanelen mag doen !!