hoeveel kwh

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

vraagje
hoeveelkwh mag men maximaal leggen voor gewoon gebruik van een woning?
alvast bedankt

Reacties

"Leggen" is installeren en is in kW.
kWh is verbruik ; voor verwarming is daar geen maximum voor.
Het max. aantal kWh voor referentieverbruik E100 is voor verwarming + warmwater + hulpenergie + ventilatoren

Of het gaat hier om zonnepanelen en dan is het maximum 11kWp, met zo'n 10KW max AC output van de omvormers

bedankt suntronics
dit moest ik weten..de rik is weer zo ne pennenlikker die alles van op de grond (installeerd)..de mannen die het op het dak moeten doen (leggen ze)

jean

stel een duidelijke vraag, en je krijgt waarschijnlijk een fatsoenlijk antwoord. wij hebben geen glazen bol om jou gedachten te lezen.
als het over PV gaat, moet ik louis tegenspreken, je mag eigenlijk zoveel leggen als je wil. maar kom je boven de 10 kW AC-zijdig, dan krijg je echter zoveel administratie en technische eisen dat het als particulier niet te doen is.
m.i. is het verstandig een productie te voorzien die minstens 10% a 25% beneden je gewone verbruik ligt, en buiten zelf te produceren probeer je je verbruik naar beneden te halen, de toekomst zal allicht ook nog een aantal energiezuinigere toepassingen brengen voor alledaagse toestellen. en dat kan ook een extra stimulans zijn om proberen extra zuinig te zijn.

hans d

ik denk dat jean bedoelt zijn meter 40amp 60 amp of nog meer