electrische fiets en/of bromfiets

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Allen,

Even de situatie schetsen waar het over gaat.

Sinds kort heb ik een andere job. Hiervoor moet ik eerst 10 min. fietsen, daarna neem ik de bus meestal een min. of 30 soms duurt deze rit wat langer met het verkeer, daarna moet ik nog 10 min. met de fiets, maar aangezien ik soms wel met iemand kan meerijden en soms dan weer niet, staat mijn fiets vaak op de verkeerde plaats zodat ik te voet moet gaan. Op zich heb ik daar niks op tegen, maar ondertussen vliegt de tijd natuurlijk wel voorbij.

Ik ben nu op zoeken naar een electrische fiets of bromfiets, maar ik kan enkel in NL ontzettend veel aanbiedingen vinden maar geen in BE. Weet iemand van jullie hier in BE een verdeler, ik wil gerust deze wel gaan aankopen in NL, maar om praktische redenen alleen zou ik toch wel graag iemand vinden in BE.

vr. gr. bob

Reacties

hallo,
er zit een verdeler van spartamet in Deinze (bike corner).
hij is verdeler van zowel de spartamet met elektrische motor als een spartamet met benzinemotor.
ikzelf rijdt reeds jaren met een spartamet met benzinemotor (om medische redenen), deze fiets werkt heel goed, verbruikt heel weinig(ong;1.5l/100km), je kan dit verbruik nog naar beneden krijgen door de motor een beetje te helpen bij vertrek.
in nederland zijn de tweedehands fietsen met hulpmotor over het algemeen goedkoper dan in belgie, de mijne komt uit nederland.
groeten peter

beste,
ik lees hier dat je spartamet uit nederland komt,maar heb u dan hem moeten invoeren,kwestie papieren voor een verzekering of zo?
grtjs. Dan.

wij hebben zelf twee elektrische fietsen eentje een klein opvouwbaar model hebben we aan de waalse kaai in antwerpen gekocht. De andere een normaal dames model hebben we in duitsland gekocht tijden een promotie van een groot warenhuis. Is wel iets minder snel en krachtig maar koste slechts de helft.

Kijk eens een beetje VERDER in dit forum en zoek eens op brommer elektriciteit.nl
Dat is reeds een onderwerp waarin redelijk wat info staat.
Er is in ANTWERPEN een verdeler die echt VELE elektrische moto's, fietsen enz... heeft.
Kan je in DAT onderwerp terugvinden.

Hallo!
Ik ben zelf trose eigenares van een fiets met elektromotor van het merk BionX
Ik heb de motor (die zit in het achterwiel) en de batterij op mijn goede fiets laten zetten. Je kan dit op elke fiets laten opbouwen, wat een groot voordeel is vind ikzelf.
Ik vind die gewone elektrische fietsen een nogal oncomfotabele fietshouding hebben. Ikzelf heb een Koga, een hybridemodel, met daarop de motor.
Het fietst fantastisch!! alsof je constant wind in de rug hebt.
Ik heb het trouwens van mijn man cadeau gekregen toen ik voor de 2-de keer zwanger was. 25km fietsen per dag was tijdens mijn 1-ste zwangerschap wat zwaar, en de tweede zwangerschap deed ik het dus met een "duwtje in de rug" van de bionx. Nu haal ik de elektrische fiets enkel nog boven als het héél hard waait, of als we een zware boodschappen of kinderkar moeten trekken ( we hebben geen auto)...ik heb nu jammer genoeg geen excuus meer om er constant meer rond te rijden...
Veel succes met je keuze!!
Cindy
ps:
oja, EVstart in Antwerpen, daar heb ik hem gekocht. Heel lieve man, goede service en dienst naverkoop..en vééél verschillende modellen!

Bob,

Ga eens gaan zonnefietsen bij VZW de Boot in de westhoek.
Soms doen ze hun fietsen weg.
't zijn dure modellen.

Have Fun

Eender hoe, een elektrische fiets moet je testen.

Voorname punten bij het testen :

- gewicht fiets (mag niet te zwaar zijn)
- wendbaarheid (kan je soepel sturen)
- aantal km (hoe lang houd je batterij het vol)
- zitconfort

http://www.elektrischefiets.com

eind mei kun je quasi alle beschikbare modellen van elektrische fietsen, scooters tot brommers en auto's zelf uitproberen op Ecomobiel 5 in Antwerpen - meer info over dat evenement via deze link :
http://www.mobimix.be/activiteit/2009/4/1/ecomobiel-5-antwerpen

De elektrische Sparta fiets ziet er redelijk goed uit.
De prijs ligt tussen €1750 en €2500 en deze maand is er bij een fietswinkel in Dentergem 10% korting op en kan je een testrit maken.
Zelf moest ik €5 betalen om de fiets van mijn dochter op punt te stellen. Onderhoud op fietsen is toch wel goedkoper dan op auto's.

Nee het is geen familie, ik ken zelfs zijn naam niet en ben de naam van de winkel/benzinepomp al vergeten.

voor een elektrische fiets kan je ook terecht bij fietsen koen in leuven (www.fietsenkoen.be)

Er zijn ontzettend veel elektrische fiets merken bijgekomen.
Een compleet lijstje vind je hier : http://elektrischefiets.2link.be/

Voor jouw toepassing zou ik een Goped of bikeboard aanraden.
Kijk maar eens op goped.com of bikeboard.com en ook kan ik evstart aanraden die mannen zijn al jaren bezig met EV's.

is dat nu niets voor hulpbehoevende of zeer oude mensen ouder dan ik dus 68 ,of ben ik al te oud om dat te snappen

 

Ook een leuke link met veel info over elektrsiche fietsen

 Dit is echt niet uit jaloezie maar Is dit een onderwerp voor een ecobouwers forum?