stookolieketel verwijderen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo beste mensen,
Mijn vraag is of iemand weet hoeveel het kost om een oude stookolietank te verwijderen.
Komt het voordeliger uit als je de tank laat reinigen en opschuimen?
Ik heb me al gek gezocht op internet, nergens staan prijzen.
Misschien weet iemand het uit ervaring...
Bedankt!
Groetjes,
Leen

Reacties

dag leen,
ik ben een klein beetje op de hoogte over prijzen e.d
wat uw mazouttank aangaat.
je moet voor de cleaning ongeveer een 1000 euro tellen.
in deze prijs zit ook het leegtrekken van al het slip dat op de bodem zit.Dit wel maar tot een maximum van 1000 liter.
hierin zit ook berekend het attest dat telt als bewijs dat je tank gekuist is.
Je moet je tank nadien dan nog wel opvullen. dit kan je eventueel zelf met grond.

j

Leen

Als ze niet in de weg zit is het waarschijnlijk het goedkoopst deze te laten reinigen en dan te vullen met inert materiaal (geen grond!), zoals schuimbeton of kwatrszand.
Wat prijzen betreft, ik heb al tanks laten kuisen voor een goeie 500 euro, hangt er o.a. vanaf hoeveel er nog inzit. Vraag gewoon een offerte aan een bedrijf dat tanks reinigt, vragen kost niks.

Hans

ben van zin om over te schakelen naar aardgas, daarom zou ik mijn stookolietank willen laten reinigen, mag dit of moet deze uit de grond?????

ben van zin om over te schakelen naar aardgas, daarom zou ik mijn stookolietank willen laten reinigen, mag dit of moet deze uit de grond?????

Hangt er van af hoe groot jouw tank is! Tanks vanaf 5.000 liter zouden verwijderd moeten worden, tenzij het technisch niet haalbaar is (zie Vlarem-wetgeving: Vlarem II, art. 5.17

Prijs tank-sanering ?
Betreft hier een adres in België van een ondergondse niet te verwijderen tank(onder betonnen vloer binnenin een gebouw).
1)Tank 3000 liter
2)afgevoerde hoeveelheid 317 liter
3)geen verontreiniging aangetroffen
4)inwendig gereinigd en met PU-schuim opgevuld
5)vooraf tankcontrole dmv druk/vacuum
6)inwendige inspectie (dwz een persoon is in de tank gegaan)
7)geen lekken vastgesteld.

Deze tekst staat allemaal op het tanksaneringscertificaat BRL-K 902 TanksaneringHBO/diesel en is een officieel document met datum dag enz... .

Onze sanering van 06/02/2007 (verleden week en na offerte) 805 euro zonder BTW (In België is het BTW-tarief afhankelijk van de ouderdom van de woning 6% of 21%)

Ik hoop dat ik U met deze info U enkele stappen en/of antwoorden kan verder helpen.

Vriendelijk groeten,
Marc P (België / Kempen)

Hans,

Welke firma's ken die reinigen aan een 500 euro ?
En weet iemand hoelang de wachttijd is op zo'n reinigingsbeurt ?

Vriendelijke groeten,
Jo
mail : l o m m a e r t @ f r e e g a t e s . b e

Hoe lang gaat een enkelwandige stookolietank eigenlijk gemiddeld mee?

Collega van me had meerdere onherstelbare gaten na 30 jaar.

Omdat het hier toch om het uitwisselen van ervaring gaat en dit misschien voor sommigen onder jullie nuttig kan zijn:

Wij hebben een huis gekocht in 2006, inclusief gekeurde stookolietank van 3000L van 30 jaar oud.
Dit gebeurde met overdrukmethode (ipv onderdruk of ultrasoon).

2007 eerste problemen gehad: paar liter water in de tank. Na veel oplappen, hermeten (dmv overdruk) etc. bleek onlangs dat er toch een lek was helemaal onderin de tank.

Om wille van de hoogdringendheid en de grote kosten die gepaard gaan met bodemsanering, hebben we snel de spade ter hand genomen en de tank uitgegraven. Hierna zelf de tank gereinigd (ongelooflijk smerig werkje) en in de grond in stukken geslepen (4u werk). De verontreinigde vloeistoffen: rest mazout, water en slib + vervuilde grond zo goed mogelijk gescheiden en dan binnengeleverd bij installateur die dit zal laten verwerken.

Mijn conclusies:
1. Enkelwandige tanks van 30 jaar zijn een groot risico op een dure bodemsanering. Zorg dan ook dat je hiertegen verzekert bent (Ethias bvb, NIET Dexia)
2. Keuring door overdruk is onbetrouwbaar en geeft vals gevoel van veiligheid. Bovendien gaat het maar om periodieke keuring, wat als lek tussendoor optreedt?
3. Het reinigen en verwijderen van een tank kun je best door gespecialiseerde firma laten uitvoeren. Deze zijn hun geld waard m.i. want zullen deze klus sneller, effectiever en met minder verontreiniging van de omgeving kunnen uitvoeren dan jij als particulier.

Gr,

Steven

Als de tank vergund is, MOET je deze verplicht laten verwijderen/opvullen door een erkende firma.

Zij leveren hiervan een attest dat je moet binnenbrengen op het gemeentehuis en dat je ook moet kunnen voorleggen indien je je huis wil verkopen.

Zonder dit attest kan je dus echt wel in de problemen geraken.

Bij ons kostte het 900 euro. Verwijderen, olie afvoeren, terug grond aanvoeren,... en een attest.

haal ze zelf uit de grond ,ligt ze niet in de beton kan men dit helemaal alleen
heb een oude vriend bezig gezien op zijn eentje een tank van 5000 liter er uit gehaald
gaat ze uitkuisen en in stukken doen en wegvoeren
moet er straks zijn ik ga eens verder informeren

Marcel, Vlarem stelt duidelijk dat dit door een erkende firma dient te gebeuren, ook voor tanks die niet vergunningsplichtig zijn.

roel waar onder moet ik zoeken bij vlarem,heb al aan het zoeken geweest maar vind het niet

ik ben bij mijn vriend geweest,hij zegt er staat verwijderen
er staat niet bij wie ze uit de grond moet halen ,is een gaatje in die wet geving
ook word ze in stukken geslepen en word dan zo vervoert is dan geen tank meer ook een gaatje in de wetgeving
de ijzermaschant komt dat doen
en het zal zo wel zijn want hij kan ze makkelijk heel meenemen,en thuis bewerken

Steven VA
uw conclusies

Mijn conclusies:
1. Enkelwandige tanks van 30 jaar zijn een groot risico op een dure bodemsanering. Zorg dan ook dat je hiertegen verzekert bent (Ethias bvb, NIET Dexia)
2. Keuring door overdruk is onbetrouwbaar en geeft vals gevoel van veiligheid. Bovendien gaat het maar om periodieke keuring, wat als lek tussendoor optreedt?
3. Het reinigen en verwijderen van een tank kun je best door gespecialiseerde firma laten uitvoeren. Deze zijn hun geld waard m.i. want zullen deze klus sneller, effectiever en met minder verontreiniging van de omgeving kunnen uitvoeren dan jij als particulier.

1 bent u niet verzekerd, betaalt een speciaal fonds daarvoor
2 als er een lek optreed bent u gedekt ,waarom die keuring anders
3 onzin dat kan een partikulier evengoed en ook zonder vervuiling

Marcel, niet ingedeelde stookolietanks art. 6.5.5.5. , ingedeelde stookolietank art 5.17.2.12 voor de ondergrondse en art. 5.17.3.20 voor bovengrondse. Je dient er voor de zorgen dat de afvalstoffen volgens Vlarea worden afgevoerd. Indien niet gereinigd door een erkende firma wordt een stookolietank aanzien als een gevaarlijke afvalstof.

Aan marcelvm,

Een bedenking nog bij mijn/uw conclusies:

1. Indien de verzekeringsmaatschappij niet tussenkomt voor sanering tgv lek, dan klopt het dat een speciaal fonds voor lekkende mazoutreservoirs tussenkomt.
Dit is echter ontstaan door extra heffing op stookolie en ism de stookolieleveranciers (Informazout). Hierdoor is er echter één belangrijke voorwaarde: om recht te hebben op de terugbetaling van deze sanering ben je verplicht de komende XX jaar op stookolie te blijven verwarmen. Dit wilden we niet meer.
2. Dat we door de keuring gedekt zouden zijn, geldt dus enkel indien je (brand)verzekeringsfirma dat risico vergoed of indien je je laat dwingen verder op stookolie te verwarmen. Of heb jij nog weet van een andere instantie die dit uitbetaalt?
In alle geval vind ik dat een keuring gewoon steek moet houden: een onbetrouwbare methode geeft een vals gevoel van veiligheid.
3. Natuurlijk spreek ik mbt noodzaak voor inschakelen van een externe reinigingsfirma enkel uit eigen ervaring. Dat sommige mensen een krak zijn in het zuiver verwijderen van hun stookolietank, geloof ik best. Mij leek het daarentegen geen sinecure. Bovendien, waar is je vriend met zijn afvalwater/slib gebleven?

Over het juridische: ook ik heb gebruik gemaakt van de twee achterpoortjes zoals jij die beschrijft. Of deze werkelijk bestaan, zal de toekomst moeten uitwijzen.
Indien hierover dan problemen rijzen, heb ik me in alle geval zo veel mogelijk ingedekt, ik heb mijn tank beheerd "als goede huisvader" (eigen bodemanalyses negatief en registratie van verwerking van afvalwater en slib).

Gr, Steven

Je krijgt toch een attest als je het laat verwijderen. Mij is steeds verteld dat je dit attest moet binnenbrengen bij de gemeente en bij de notaris als je je huis verkoopt.

Staat ook al ergens op dit forum.

steven ik heb eens gaan informeren
de ketel was helemaal niet vuil volgens hen alleen de onderste 10cm
dat slip en het kuisen met detergent was geen 200liter
de ijzermachant heeft dat megenomen omdat hij regelmatig zulk afval laat verwijderen
en dat de in stukken geslepen ketel ,geen ketel meer is
is volgens hem geen fabeltje hoor

Wij willen onze stookolietank (die al sinds 1972 in de grond zit) laten saneren en vervangen door een nieuwe.
Niet omdat ze lekt maar gewoon omdat we niet weten hoe lang zo'n tank uit die tijd lekvrij is en er toch wel verschillende jaren tussen 2 controles zitten.

Na veel googlen vonden we volgende alternatieven:
1. ombouwen tot hemelwatertank. Water zal door ons enkel gebruikt worden voor de tuin, auto en eventueel wasmaschine.
Kan het dan kwaad als je enkel grondig laat reinigen en geen speciale coating laat aanbrengen?
2. reinigen en opvullen met zand of PUR.
Zand zou volgens de info die wij vonden niet stabiel zijn en PUR lijkt ons niet zo milieuvriendelijk. Zijn er nog andere mogelijkheden?

Voor de nieuwe tank:
Kunsstof of metaal? Enkelwandig met inkuiping of dubbelwandig? Bovengronds (plaatsverlies en onze tuin is al niet zo groot) of toch maar ondergronds? Wij weten niet welke kant we uit moeten. Wat is volgens jullie aan te raden?

Ik heb een offerte gekregen in verband met het verwijderen van een ondergrondse stookolie tank; Ik wil deze laten opvullen. Waar kan ik vinden of deze firma's wettelijk geregistreed zijn ?

Hallo, recent is onze website aangepast en is het nu mogelijk een offerte te berekenen online zonder verdere verplichtingen. Je kan het via onderstaande link bereiken (enkel bij reinigen of verwijderen krijgt u direct een prijs).  http://www.allintankservice.be/prijsaanvraag.html

Ik heb onlangs mijn ondergrondse tank van 5400 L. laten neutraliseren door een erkende tanktechnieker   uit  Herzele , mijn tank kon niet worden verwijderd en  geeft deze persoon het mangat van de tank geopend , er stond ongeveer nog een 12 cm slib , water, en vervuilde mazout in de tank , hij heeft de tank geledigt en gereinigd met water onder hoge druk . De tank zag er na deze werken heel proper uit, nadien geeft hij de tank buiten dienst gesteld door de tank te vullen  met polyurethaan schuim dat uithard en de modige wettelijke attesten afgeleverd. Ik was heel tevreden over het  werk  dat  deze persoon geeft afgeleverd . voor dit alles heb ik een

totaalprijs van 680€ + btw betaald.

Mvg,

Flower

 

Beste Flower,

Kan je de gegevens van deze persoon doorgeven? Ik overweeg ook mijn tank te laten neutraliseren en vind de prijs die jij betaalde best aanvaardbaar.

Mvg,

Steve

Hoi,

iemand enig idee hoe het nu juist zit met het btw-tarief om een tank te laten ledigen. Het zijn toch renovatiewerken of niet? Ook op andere fora bestaat er discussie over. Wie weet raad?

Merci

Beste George,

BTW tarief is 21 % tenzij je op stookolie blijft stoken en een nieuwe tank plaatst op de huidige locatie.

 

Met vriendelijke groeten

Beste Flower,

ook op zoek naar een goede oplossing om onze mazouttank te laten ledigen en verwijderen.

Kan je me de gegevens doorgeven van jouw vakman?

 

Alvast bedankt!

 

Astrid

Beste,

Zoals mijn voorgangers hierboven , gelieve aub de gegevens mee te delen van deze tanktechniekter. Dit zou uitermate vriendelijk van u zijn aangezien ik ook in Herzele woon :-)

mvg,

Tom

 Dag mensen ,

sorry voor het late bericht , ik heb een tijdje het forum niet gevollgd doordat ik druk bezig ben aan het verbouwen.

Ik zal de mensen die het adres vroegen het adres doorsturen , eventuele verder geinteresseerden kunnen de adres gegevens van deze persoon ook terug vinden  in de rubriek tankreining , er is er maar 1 van al die bedrijven die in Herzele woont of u mag ook een mailtje sturen naar mij .

Groeten , Flower

 Ik moet nog een foutje rechtzetten,

Ik bedoel in de rubriek : tankreiniging , deze van de Gouden Gids, u kan deze ook online raadplegen. " tankreiniging in Herzele "

er staat er maar één tussen die van Herzele is , ik weet niet of dit allemaal wel mag wat ik hier op dit forum schrijf. Ik ben relatief nieuw op het forum .

Groetjes ,

Flower