VIP-isolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Kent er iemand de kostprijs van vacuumisolatie per m2 en waar je dit product als particulier kan aankopen?
Mon

Reacties

Ik weet alleen dat het bij gelijke R waarde VEEEL duurder is dan een PUR plaat; waar wil je het voo rgebruiken, heb je geen plaats?

Mvg Arnold

Juist Arnold. Aan de zuid/oost zijde is er nog een kleine buitenwand die onvoldoende geisoleerd is(HSB met 140mm glaswol). Ik kan slechts met een minimale dikte van 30mm isoleren omdat er een raam aan de binnenzijde en aan de buitenzijde in de weg zitten, vlak tegen de wand.
Ik kan de wand aan de binnen en de buitenzijde met niet meer verdikken. In deze situatie kan VIP-isolatie de oplosing zijn. Ken jij de kostprijs?
Mon

Op de passiefhuisbeurs in Tours en Taxis stond er een bedrijf uit Sint Niklaas die deze zaken verkocht. Je kon het als particulier aankopen. Ik herinner me een lambdawaarde met vele nullen na de komma. Met 30mm heb je plaats zat om een degelijke isolatiewaarde te bekomen. Het bedrijf verkocht een soort matten die elkaar overlapten en redelijk gebruiksvriendelijk waren om in de woningbouw te gebruiken.
Ik denk dat het bedrijf is dat op de site van PHP staat.
Microtherm NV
Industriepark-Noord 1
9100 Sint-Niklaas
Tel.: +332 3 760 19 80
Fax: +32 3 760 19 98
E-mail: info@microthermgroup.com
Website: www.microthermgroup.com

Dankjewel Peter, ik heb dit adres ondertussen ook gevonden en reeds gecontacteerd.
Mon

We zijn ondertussen 2 jaar verder. Naast deze zijn er nog enkele firma'smet gelijkaardige materialen?

Heeft iemand hier ervaring mee naar qualiteit en service?

Gekke is dat de prijzen nog altijd even gesloten zijn. Vind ik niet op het net terug? Kan iemand me richtprijzen doorgeven?

Vacuumpanelen kan je eventueel ook kopen bij Variotec

hebben een belgische site maar eerder summier, is een duits product

je kan misschien best info navragen bij de belgische verkoper (via variotec.be)