Stortpomp of hydrofoorgroep ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Om plaats te maken voor mijn zonneboiler denk ik eraan mijn stortpompen te vervangen door 1 hydrofoorgroep.

Wat denken jullie hiervan qua comfort, merk van hydrofoor, en verbruik op jaarbasis tov een stortpomp ?

Ik heb nu 2 zo'n stortpompen met telkens een vat van 100L onder, 1 voor regenwater en 1 voor de steenput. Dit neemt dsu veel plaats in beslag.

Welke zijn goede merken prijs kwaliteit ?

dank jullie

Reacties

Wat bedoel je met een stortpomp??

Als dit een storck of storkpomp is kan ik je alleen maar aanbevelen om je bij dit type of merk te houden.

Zijn bij wijze van spreken onverslijtbaar. Ik heb er eentje van 30 jaar staan en pompt in lente en zomerseizoen 2500 l/dag.

In herst en winterseizoen wat minder daar ze ook instaat voor het landbouwbedrijf van m,n broer.

V.

Een stortpomp is toch als ik mij niet vergis een voorraadvat met vlotter dat op het dak staat en dat gevuld wordt met een pomp zodat er een hydrostatische druk ontstaat.
Een stork pomp is een hydrofoorgroep van het merk Stork dat zorgt voor constante druk door een drukvat dat ook lager dan het tappunt geplaatst kan worden.
Het principe van de stortpomp wordt in New York op de daken van hoge gebouwen gebruikt. Het grote voordeel is dat er bij stroomuitval nog geruime tijd water verkrijgbaar is.

Wat de vraag van suntronics betreft. Neem een termosifonboiler en je hebt een verwarmd voorraadvat op je dak. Kost ook nog een stuk minder dan een normale zonneboiler.
http://www.afterbuy.de/Afterbuy/shop/storefront/start.aspx?shopid=51381

Ik denk dat het stroomverbruik van beide systemen weinig verschilt, maar als je een laag dak hebt geeft een hydrofoorgroep een hogere druk, maar het debiet is niet groter.