edisolar

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Wat weten/denken jullie hierover? www.edisolar.be

"Onze Producten
Elmar Industries is trots om zijn laatste generatie PV panelen te presenteren. Deze zijn zeer correct geprijsd en van uitzonderlijk goede kwaliteit. Onze EDISOLAR solar panelen hebben een WP vermogen van maar liefst 230 W. Uitgerekend heeft een gemiddeld gezin ongeveer een 15 zonnepanelen nodig om zichzelf van GRATIS energie te voorzien.

Ook geven wij maar liefst 20 jaar garantie op onze panelen en 2 jaar op de installatie.

SuperPromo! (eenmalig)

Doordat wij momenteel 20 jaar bestaan (1989-2009) hebben wij voor 2009 een super uniek aanbod.
Normaal gesproken koopt u de panelen en heeft u gemiddeld 8 jaar nodig om uw investering terug te verdienen en vanaf dan begint uw voordeel.

Maar wat doen wij tijdelijk voor slechts 500 gezinnen!!

U investeert eenmalig 1500 euro en wij betalen de volledige kosten van de EDISOLAR zonnepanelen, omvormer en plaatsing zodat u direct van GRATIS energie kan gaan genieten!! (zonder dat u eerst een GROTE financiële inspanning moet doen).

Wij zijn zo zeker van de opbrengst van zonne-energie dat u dus niet meer zelf de dure installatie moet betalen. Wat wilt u nog meer. Doordat wij zo zeker zijn van het rendement willen wij graag uw zonnepanelen en installatie voorschieten. Door de opbrengst van de groene stroom subsidies hebben wij de investering op 8 jaar terugverdiend.

Het enige wat wij vragen is de voordelen van de groenstroomcertificaten aan ons te betalen over een periode van 8 jaar.

WIJ GARANDEREN DAT U GEEN ELEKTRICITEIT meer moet betalen. Doordat u zelf energie opwekt gaat uw elektriciteitsmeter achteruit lopen. Hierdoor geeft u energie terug aan de elektriciteitsmaatschappij.

'Snachts neemt uw elektriciteit weer af. Maar gemiddeld gezien, zal u meer energie zelf opwekken dan afnemen. Wij zullen dit samen met u in de gaten houden.

• Profiteer direct en Bestel NU online!

Hoe werken wij:

U geeft aan hoeveel energie u nu op jaarbasis verbruikt.
Wij berekenen hoeveel EDISOLAR zonnepanelen u nodig heeft en laten deze in onze fabriek maken. Van zodra deze klaar zijn komen wij deze bij u installeren (max. 1 dag werk). Onze administratie zal de volledige opvolging doen van alle formaliteiten. U moet dus niets doen. Zo simpel is het. Snel, eenvoudig en gemakkelijk.

» Let op!!
Deze actie is beperkt tot 500 gezinnen (Eerst = eerst)
(De gemiddelde prijs van een complete installatie kost ongeveer 12750 €)

Bestel nu online

"

Reacties

Neen Goede,

Ik ga niet af op verdachtmakingen en veronderstellingen. Ik geef enkel de info door die men mij geeft.
Wat is jouw betrokkenheid bij deze topic? Heb jij bij edisolar geïnformeerd hoe het zit alvorens al je postings te doen?
Ik ben reeds 2X bij hen op kantoor geweest en heb oa met Marcus Mostmans een gesprek gehad. Ik baseer mijn standpunt op info die ik van hen en andere bronnen krijg.

Kwestie van het verhaal van 2 kanten te horen alvorens iemand zwart te maken.

Lees dit maar eens...
http://www.zita.be/nieuws/binnenland/314506_gerecht-onderzoekt-zware-zwendel-met-zonnepanelen.html

QUOTE
Gerecht onderzoekt zware zwendel met zonnepanelen
20 maart 2009

Gerecht onderzoekt zware zwendel met zonnepanelenHet Antwerpse parket is een gerechtelijk onderzoek gestart naar de praktijken van zonnepanelenverkoper Edisolar. Dat schrijven Het Laatste Nieuws, Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen vrijdag.Tegen de zaakvoerder Marcus Motmans is een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd. De man is spoorloos. Het bedrijf stuntte met acties in kranten, waarbij een set zonnepanelen voor 1.500 euro werd beloofd. Al honderd gedupeerden hebben zich gemeld voor een gezamenlijke schade van 170.000 euro. (DWM)
bron: Belga
UNQUOTE

kan mij hier wel in terug vinden.:het verhaal van 2 kanten te horen alvorens iemand zwart te maken.
We'll see...

Beste Els

Met de middelen die we nu in 2009 hebben mocht hij toch al iets van zich laten horen hebben, de website, de vele advertenties en dergelijke zijn nog steeds niet voldaan...

Klanten voor de panelen daarentegen moeten eerst met 1.500,00 euro over de brug komen voor ze iets zouden ondernemen,

gebakken lucht of is er niets aan de hand

wie zegt er dat je al je geld terug ziet?
Het geld is geblokkeerd, maar hoeveel heeft hij eral af gehaald er voor?

ik wacht nog af tot maandag. Heb deze morgen gebeld met die mr eugene en die heeft ook het verhaal gedaan dat alles in beslag was genomen door politie. Daardoor kon niemand worden verwittigd. Geen gegevens ...
Zijn er mensen die adressen of namen hebben van andere firma's die ook zonnepanelen plaatsen met rent a roof?
Ik wacht nog eventjes af en kijk vooral uit naar een vervolg en hopelijk goed nieuws.

Een firma laat je toch niet achter in handen van een aantal nieuwe medewerkers!? Zeker niet zonder dan regelmatig te contacteren? Ik kan me moeilijk voorstellen dat hij in China zit zonder er iets van te weten!

@Els en anderen die nog altijd goed gelovig zijn: WAKKER
WORDEN!!!!!!!

Waarom denk jij dat je zowiezo het geld nog terugziet?
Als er van die 170.000€ nog 10.000€ op de rekening staat,
en de rest al versluisd in naar het buitenland (wat
hoogstwaarschijnlijk is) dat wordt de 10.000€ onder de
gedupeerde verdeeld, en dan zie je van die 1500 nog 100
terug.

Ofwel zit Els mee in dit hele verhaal, ofwel ben je wel
echt goedgelovig!!

Met alle respect, maar dit kan niet meer goedkomen. Of deze firma nu ter goeder trouw werkt of niet. Als alle installaties nog dit jaar moeten gebeuren dan moet er minimaal 3 installatieploegen worden aangeworven wat betekent voorfinanciering van de panelen én van lonen van vertegenwoordigers en vaklui + betaling van vaste kosten.
Als beginnende onderneming lijkt me dit niet echt realiseerbaar zeker gezien het hele dossier is geblokkeerd.

andere firma's die ook ook op dezelfde manier werken... adressen hier welkom
thx

actie is reeds gestart sedert 2 maart,

dus als die rekeningen nu pas een aantal dagen geblokkeerd zijn zal er al enorm veel verdwenen zijn.

het is voor de rappe in Belgie, de rest heeft het nakijken.

dankzij mijn bezoekjes op de verschillende forums werd ik van hetzelfde leed bespaard, was amper 1 klik van mijn overschrijving verwijderd toen ik nog snel wat opzoekwerk deed.

Bedankt bouwforum en bond beter leef milieu en iedereen voor jullie bijdrage.

Allemaal lucht, geniet van het zonnetje buiten.
Els jij zit mee in heel dit verhaal, of je bent zo dom als je blond bent!!!!

Wakker worden allemaal!!

ik ben precies een bv?
bedankt voor het compliment.
Ik zeg toch niet dat ik denk dat er niets loos is? Ik zeg dat ik liever wacht tot er meer nieuws is voor ik zo'n uitspraken doe als jij of jullie! Moet iedereen dan een mening suggereren, uit de duim zuigen...Ik wacht liever af tot het definitief in de krant staat! Dat is wat ik zeg!

Das waar els

Kop op....! het is altijd een goede zaak

of goed kopen panelen voor ons....?
of een een mooi appeltje voor de dorst voor onze chinees

grrrrr

ik had het niet beter kunnen zeggen...

zijn er personen van westvlaanderen?,vandaag gebeld op het gsm nr,er moet melding gemaakt worden zei de persoon bij politie of parket in geval van

volgens vertegenwoordiger is er nog geen euro van de rekening gehaald

volgens vertegenwoordiger is er nog geen euro van de rekening gehaald

Bericht voor thover en karine
rent-a-roof bestaat wel degelijk in belgie

Els, reageer eens met wat gezond verstand in plaats van zo naief als een klein kind halsstarrig te blijven hopen op wat nooit komen zal : hierna komt wat ik vorige week al heb gemeld

1) de opgegeven firma (Elmar) is er één uit Beveren die zegt niks te maken te hebben met Edisolar. Elmar is bovendien het bedrijfje van één man met 100.000 euro omzet per jaar, dus er wordt reclame gemaakt voor een spookfirma, een onbestaande firma (onbestaand maar met 20 jaar ervaring, waaaw ! ! ! )
2) zo'n bedrijf kan NOOIT 500 x 12.000 euro - 1.500 euro eigen bijdrage per installatie gefinancierd krijgen. De banken zijn nog niet helemaal kierewiet hé : 5.000.000 euro lenen waar er geen waarborgen tegenover staan, vergeet het, een simpel BVBA'tje kan nog geen 100.000 eur krijgen zonder waarborgen
3) door een gratis nummer te publiceren kan je niet zien wie er echt achter dit nummer schuilgaat
4) het adres verwijst naar een bedrijvencentrum, een postbusadres, een lege doos waar je nooit 1 euro kan recupereren of één verantwoordelijke te zien krijgt
5) het faxnummer is geen eigen faxnummer maar gewoon deze van het bedrijvencentrum
6) er wordt aan de mensen gevraagd een storting te doen ZONDER FACTUUR en ZONDER DAT JE OOK MAAR WEET WAT JE KOOPT : dit is een flagrante inbreuk opd e wet opd e handelspraktijken
7) ze melden weliswaar maximaal 3000 Wattpiek, maar nergens wordt gezegd wat ze minimaal installeren
8) de zaakvoerder ging reeds eerder failliet met een ander bedrijf in Turnhout . Hij heeft enkel een adres in China, geen adres in Belgie en mag geen zaakvoerder meer zijn van een Belgische firma
8) ze beweren 20 jaar ervaring te hebben, maar hebben geen enkele dag ervaring
9) geen enkele verkoper die in dienst is, is op de hoogte van de firma, noch van de produkten en de procedures
10) de kapitaalkracht van zo'n klein bedrijfje kan zo' investering nooit aan , noch logistiek, noch financieel.

en nu nog dit erbij :

een internationaal aanhoudingsbevel wordt enkel door een onderzoeksrechter uitgeschreven voor heel zwaarwichtige feiten . Dat gebeurt zeker niet lichtzinnig.Dat deze maatregel getroffen wordt, wil zeggen dat het bewijsmateriaal dat het parket nu al bezit gewoon verpletterend is

Maar als je zo naief bent en niet helder kan denken door de sterretjes die je in de ogen kreeg bij het zien van de aanbieding van zonnecellen voor 1500 euro , dan wens ik je heel veel succes.

JE KAN EVENGOED JE GELD OP OM HET EVEN WELKE REKENING VAN EEN WILDVREEMDE GAAN STORTEN EVENVEEL KANS OM ALLES TERUG TE KRIJGEN

Good luck, en denk volgende keer tweemaal na voor je zo'n onzin uitkraamt van de 2 klokken te horen .
De elementen tegen deze firma zijn alles verpletterend, de elementen die pleiten voor deze firma zijn onbestaande . . .

------------------------------------------

> Wat weten/denken jullie hierover? www.edisolar.be
>
> "Onze Producten
> Elmar Industries is trots om zijn laatste generatie PV panelen te presenteren. Deze zijn zeer correct geprijsd en van uitzonderlijk goede kwaliteit. Onze EDISOLAR solar panelen hebben een WP vermogen van maar liefst 230 W. Uitgerekend heeft een gemiddeld gezin ongeveer een 15 zonnepanelen nodig om zichzelf van GRATIS energie te voorzien.
>
> Ook geven wij maar liefst 20 jaar garantie op onze panelen en 2 jaar op de installatie.
>
>
> SuperPromo! (eenmalig)
>
>
>
> Doordat wij momenteel 20 jaar bestaan (1989-2009) hebben wij voor 2009 een super uniek aanbod.
> Normaal gesproken koopt u de panelen en heeft u gemiddeld 8 jaar nodig om uw investering terug te verdienen en vanaf dan begint uw voordeel.
>
>
> Maar wat doen wij tijdelijk voor slechts 500 gezinnen!!
>
> U investeert eenmalig 1500 euro en wij betalen de volledige kosten van de EDISOLAR zonnepanelen, omvormer en plaatsing zodat u direct van GRATIS energie kan gaan genieten!! (zonder dat u eerst een GROTE financiële inspanning moet doen).
>
> Wij zijn zo zeker van de opbrengst van zonne-energie dat u dus niet meer zelf de dure installatie moet betalen. Wat wilt u nog meer. Doordat wij zo zeker zijn van het rendement willen wij graag uw zonnepanelen en installatie voorschieten. Door de opbrengst van de groene stroom subsidies hebben wij de investering op 8 jaar terugverdiend.
>
> Het enige wat wij vragen is de voordelen van de groenstroomcertificaten aan ons te betalen over een periode van 8 jaar.
>
> WIJ GARANDEREN DAT U GEEN ELEKTRICITEIT meer moet betalen. Doordat u zelf energie opwekt gaat uw elektriciteitsmeter achteruit lopen. Hierdoor geeft u energie terug aan de elektriciteitsmaatschappij.
>
> 'Snachts neemt uw elektriciteit weer af. Maar gemiddeld gezien, zal u meer energie zelf opwekken dan afnemen. Wij zullen dit samen met u in de gaten houden.
>
> • Profiteer direct en Bestel NU online!
>
>
> Hoe werken wij:
>
> U geeft aan hoeveel energie u nu op jaarbasis verbruikt.
> Wij berekenen hoeveel EDISOLAR zonnepanelen u nodig heeft en laten deze in onze fabriek maken. Van zodra d

beste mensen, we zijn opgelicht zo is het heb bevestiging gekregen dat het binnenkort op de tele komt, en dat het geld is verdwenen t'ja zo zie je maar hé

Ik was ook erg enthousiast.
Nergens vermeldden ze dat je die 1500€ eerst moest storten, tot je 'n mail van hen kreeg.

Toen begon m'n eksteroog te jeuken. Eerst 1500€ storten en dan pas zouden ze langskomen...

Jammer voor diegenen die het wel gedaan hebben. 'k Hoop dat jullie je geld nog terug krijgen en het beter kunnen investeren.

Niet rechtstreeks relevant, maar ik heb al jaren 100% windenergie thuis. Facturen (enkel elektriciteit) nu zijn kwart minder dan bij Electradingens en de aandelen (ik ben coöperant) brengen per stuk 15€ op, gegarandeerd.

Dus er zijn wel degelijk alternatieven bij eerlijke mensen. 90€/jaar én goedkopere elektriciteitsrekeningen (als kleine verbruiker) voor diezelfde 1500€ te investeren.

Niet zo spectaculair als je dak vol zonnepanelen, maar wel zekerder!

Anyway... Cheer up en moed!

T.a.v. Trobkken,

Graag een beetje meer uitleg ivm die windenergie aub.

Dank u

beste mensen ik was met een drietal firma's aan het onderhandelen over mijn rent-a-roof project ondertussen zijn er reeds twee van't net verdwenen dus nog slechts een firma waar ik mee onderhandel ik bekijk het wel het adres van deze firma vindt ik nergens terug wel heb ik een bevestiging via e-mail ontvangen(verder heb ik alleen een telefoonnummer) dat ze kortelings kontakt met mij zullen opnemen ik wacht verder af nog even geduld als het bij mij lukt dan pas zal ik deze firma aanbevelen verder wens ik aan alle mensen die in minder goede papieren zitten veel sterkte maar trek er uw lessen uit het is tenslotte nog niet het einde van de wereld.

Niet doen!! Is puur bedrog! Ik ken iemand die bij de politie werkt en al verschillende klachten heeft gehad van oplichting van deze firma. Men betaalt 1500 euro en ziet nooit niemand! Mocht hier al iemand 1500 euro betaald hebben dien klacht in bij de politie!! Op een andere manier is er geen kans dat je je geld terug krijgt.

Hopend jullie daarmee van dienst te zijn,

Lien

Ik heb vernomen dat de onderzoeksrechter op tijd alles in beslag heeft kunnen nemen.

scheelt er iets met dit forum?

Hoi,
Wij hebben ook 1500e geinvesteerd in die zonnepanelen.
Nu hebben wij klacht gaan neerleggen bij de lokale politie.
Weet iemand misschien een adres of telfoonr waar we het moeten aangeven.

@Leon

Als je wat hoger gaat zoeken:

19-03-2009 11:25 yvan

Voor de gedupeerden onder ons :
aangifte doen bij de lokale politie
dossiernr : AN.20F1.004693/2009
datum 11/03/2009
Parket Antwerpen
Onderzoeksrechter : Van Wanbeke
Dossier 2009/045

Vrijdag avond was dit thema ook nog onderwerp van het nieuws op VTM

Via deze LINK kan je dat deel nog eens bekijken.

http://www.vtm.be/nieuws/opgeknipt.html?vpos=4&vID=PIt_5066_vtm_id&sd=20090320

laatste nieuws : Marcus Mostmans is nog in China en heeft via zijn advocaat contact met de gerechtelijke politie die met het vooronderzoek bezig is.
Degenen die betaald hebben, kunnen contact opnemen met de politie op nr 03/6707352.
Op die manier kan je je geld terugkrijgen na het deblokkeren van de rekening.

Gisteren heb ook ik klacht ingediend bij de politie.
Volgens de politieinformatie (via computernet) ving de politieinspecteur toen het bericht op dat de Heer Mostmans in Japan zou zijn.... Misschien komen onze panelen wel uit Japan!
China is nog niet Japan ... Hoe een eventuele samenwerking met Japan verloopt...

Solar Total geeft een aankoopbon van 1.500 € aan alle Edisolar gedupeerden

Solar total..!!

Die reclame stunt vind ik toch zielig.
1500€ korting en dan kost een 3000kw nog 15000€
en de panelen zijn ondertussen 10% goedkoper
en ook chinees materiaal.........

Dream on, hoe zeg je dat in het chinees ?

Dream on, hoe zeg je dat in het chinees ?

Dream on in het chinees is "miclosoft"

Dleam on then...

Benedetto schreef:
"na verluid zou de produktie van de panelen gestart zijn.
En als het parket vlot zijn werk kan doen.
en het nog dosier nog tijdig rond geraakt is er nog kans...!
En anders zal Edisolar overkop gaan door..
klachten van de conurentie"

Beste Benedetto,
Van wie heb jij de info dat de panelen in productie zijn?
Welke fabrikant gaat die panelen produceren?
Wie gaat ze plaatsen? Een geregistreerde aannemer?
Hoe gaat een kleine BVBA met bijna geen activa heel deze actie voorfinancieren.
Heel dit verhaal KOST al snel 200 miljoen oude BEF (panelen, plaatsing, promotie, personeel ...) en dan is er nog nergens winst op gemaakt.
Zonder de steun van een solide partner is dit onmogelijk.
De heer Mostmans maakte in het artikel in HBvL melding van zijn Chinese partner/fabrikant de Micro Energy Group (MEG). Maar dit is volgens mij ook een zeepbel. http://www.meg-solar.com/Article.asp?id=1
Waarom beweer jij dat Edisolar in de problemen zit door klachten van concurenten.
Als Edisolar(Elmar Belgium BVBA of Elmar Industries!!!)in de problemen zit, is dat door hun eigen ongeloofwaardigheid.
Ofwel hebben we echt met (een) oplichter(s) te maken ofwel met amateurs die het slecht (te groots) hebben aangepakt en verschillende fouten maakten.
Ik blijf er wel van overtuigd dat het voorstel op zich realistisch is, als je bedrijf/partner over voldoende middelen beschikt om het te financieren.
De tijd zal het wel uitwijzen. Voor mij was deze actie ook de uitgelezen manier om PV panelen te plaatsen.
Alleen had ik geen zin om zonder enige vorm van garantie zomaar 1500 euro over te maken aan een bedrijf dat na enig zoekwerk toch heel wat vragen deed rijzen.
Jammer voor zij die wel overhaast betaald hebben. Ik hoop echt dat dit toch nog goed afloopt.
En ook Edisolar mag voor mij verder werken als hun bedoelingen eerlijk waren.

De situatie aangaande de firma Edisolar is zowel voor de gedupeerden als voor de solarbranche zeer bedroevend. Investeren in zonne-energie is, mede gezien de subsidies en belastingvoordelen, voor zowel de klant als de SolarTotal interessant. Voor ieder bedrijf geldt, dus ook het bedrijf waar u als klant werkt, dat er een gezonde financiële situatie moet zijn. De aangeboden financiële constructie door Edisolar kan interessant zijn voor beide partijen afhankelijk van het uiteindelijke voorstel. Echter de financiering problematiek is dat, zeker in de huidige tijd, banken of investeerders liever een pas op de plaats maken. Het risico van een investering in 500 "kleine" installatie met elk hun individuele risico, is groter en waarschijnlijk het probleem. Hierbij niet uitgesloten de mogelijke malafide bedoelingen van Edisolar.

SolarTotal heeft inderdaad een advertentiecampagne gestart met een tweeledig doel, namelijk het imago van de markt en natuurlijk de verkoop van een PV-installatie. SolarTotal biedt een gedupeerde van Edisolar een waardecheque van € 1.500,-.

Stel u besluit tot aanschaf van een installatie van 3 Kw, dan betaalt u slechts € 12.561,- inclusief 6% BTW. Afhankelijk van de persoonlijk belastingverminderingen en gemeentelijke subsidies betaalt u een effectieve investering van ongeveer € 7.150,-. De opbrengst en besparing gedurende 20 jaar is ruim € 41.700,-! (€ 450,- per groenestroomcertificaat geldt nog voor 2009)

Graag berekent SolarTotal u de voordelen voor. Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met SolarTotal voor een mogelijk vrijblijvend advies met één van onze 50 adviseurs.

Ron Wansink
Zaakvoerder SolarTotal BVBA

Zeg wat je wil maar die actie van SolarTotal is gewoonweg zielig. De ene zijn dood is de ander zijn brood zeggen ze maar als je je met zo'n praktijken moet bezig houden verdien je niet een successvol onderneming te hebben

My 1cent!

hmm, ik begrijp niet wat daar zo verkeerd of zielig aan is hoor. Altijd maar commentaar, 't is vaak klagen om te klagen, je hoort niets anders tegenwoordig. Een bedrijf belazert (al dan niet) zijn klanten, dat is pas zielig, schandalig, ... whatever you call it.
Een ander onderneemt iets ... vanuit verschillende beweegredenen. What's the problem, als er maar eerlijk gehandeld wordt.

Zonder de details te zien alvast een aantrekkelijke prijs. Ik heb bijna 2 jaar geleden heel wat meer moeten betalen. De (nieuwe) klant kan er maar voordeel uit halen.

Jongens,
denken jullie niet dat het een aprilgrap is om mensen te foppen ?

@ Peet: De affaire van Edisolar is misschien een slechte grap geweest, de actie van Solar Total is dat niet!

Persoonlijk vind ik Solar Total helemaal een grap. Eenmaal ze je iets verkocht hebben krijg je geen reactie meer van hen. En Ron Wansink je moet niet ontkennen want op mijn mail naar u persoonlijk, alsook naar andere van uw medewerkers, heb ik ook nog geen reactie gekregen.

De personen die achter Edisolar zitten zijn dezelfde als van BSI

Beste Goedele,

Vanwaar heb jij deze informatie,kan je die ook staven.
Wie even googelt naar die Pedro en BSI beseft direct dat die kerel een paling en een haai is met een imposante kerfstok.

MCJeroen schreef op 11/03/2009 op www.bouwinfo.be:

http://www.bouwinfo.be/forum/viewtopic.php?t=47065&postdays=0&postorder=asc&start=120

“Nog wat rondgesnuffeld op het wereldwijde net:

http://209.85.229.132/search?q=cache:4M0U2Ijhuv4J:www.2dehands.be/gezocht-zaakvoeder-m-v-53294999.html%3Ffoto%3Dja+edisolar&hl=nl&ct=clnk&cd=11&gl=be&lr=lang_nl

het artikel bestaat al niet meer, maar leve de cache van Google...

het geeft niet al te veel extra informatie (buiten de verloning van de baas), maar het toont toch aan dat er ergens iets vreemd aan de hand is... Welke internationale firma? is dat die Elmar? Wie is Peter? De zaakvoerder heeft het bedrijf dus nog maar maximum enkele maanden?”

Ik heb op 11 maart de advertentie nog kunnen lezen. Nu is ze blijkbaar niet meer te zien.
Misschien kan iemand die toch nog lezen of afdrukken.
Een zekere Peter zocht toen(oktober) een zaakvoerder voor een venootschap, voor EDISOLAR, met een riante verloning. Kontact via een gmail of hotmail adres.
Waarschijnlijk is Marc(us) Mostmans die zaakvoerder geworden.
Is de Peter van deze advertentie dezelfde als de door jou opgegeven Pedro of Peter? Zou wel eens kunnen.
Er wordt ook een Marc Mostmans als vereffenaar genoemd in het faillisement van N.V. IPS Intelligente Proces Systemen Parklaan 162 Turnhout.
Kan zijn dat de heren ekaar al kenden van vroeger.
Wie weet meer over deze zaak? Ze wordt met de dag spannender.
Misschien zijn er ook al ex werknemers van Edisolar die een extra licht kunnen werpen.

't Is stil tegenwoordig rond Edisolar, niet?

solar total had 1500€voorzien voor de gedupeerden van edisolar...nu zijn wij te weten gekomen dat gewone klanten bij solar toal 3,9€ wp betalen ..prachtig.

De klanten van edisolar betalen 4,5€ wp bij solar total??????

Zij hebben de 1500€ eerst bijbetaald en daarna gekregen. Slotsom;gewone klant betaald 3,9€wp en de klant van edisolar 3,9€ wp .Die 1500€korting was BEDROG en pure reklame.

Ik moet wel toegeven ;de installatie bij onze zoon van solar total werkt perfect maar met een wrang gevoel