luchtverhitter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik zit met een vraagske...

Ik heb bij een groot gebouw een warmteverlies van ongeveer 500 kW. Ik ga dit verwarmen met luchtverhitters.
Om een comfortabel gevoel te hebben moeten de luchtverhitters een temperatuur uitblazen van 38°C. Maar om deze temperatuur heb ik een totaal vermogen nodig van 700kW.

Nu is mijn vraag: Op wat moet ik mijn ketelvermogen baseren? Op het warmteverlies of het nodige vermogen te hebben om aan 38°C uit te blazen?

Reacties

Op het nodige vermogen te hebben om aan 38°C uit te blazen, + reserve voor opwarmen na periode van niet-gebruik.

Ben je dit zeker? Want hier op mijn stagebedrijf beweren ze dat je enkel moet kijken naar je warmteverlies. Want eenmaal je ruimte wat warmer heeft, zal de gemiddelde temperatuur van je batterij stijgen, dus dan stijgt ook je uitblaastemperatuur...

Wouter,

Gebruik gewoon je gezond verstand. Dan weet je toch dat er extra vermogen nodig is om de boel vanaf een ingezakte binnentemperatuur weer op peil te brengen wanneer de buitentemperatuur zowat deze benadert waarmee je het warmteverlies hebt berekend.
En wil je dat niet gebruiken of heb je het niet, doe het dan zoals de normen voor warmteverliesberekening inhouden.
Dat komt dan wel op hetzelfde neer.