Zonnepanelen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Recentelijk werden bij zonnepanelen geinstaleerd , 28 panelen , die via 2 omvormers 2 zekeringen via een geijkt metertje op het net geraken , het rare is nu dat mijn omvormers het gemaakte vermogen weergeven en in eerste instantie mijn geijkt metertje ook (logisch) , maar na een aantal dagen bleek dat het geijkt metertje opeens zonder verklaarbare reden terug een stuk lager staat dan mijn beide omvormers , ondertussen is dit geijkt metertje vervangen door de installateur maar dit fenomeen blijft zich voordoen , is er iemand die hiervoor een zinnige verklaring heeft , ben radeloos ....

Reacties

Een stuk lager ? Hoeveel % is dat dan?

Bij mij een verschil van 3 à 4 %.

nee het gaat bij over 10 kwh naar 3,2 en van 53 nr 7,7 kwh

Hier geen problemen. Na een dikke 600kWh productie heb ik slechts een afwijking van 0.13% tussen GSC-teller en omvormer.
Ik begrijp wel je tweede posting niet goed.

Raf
http://home.versateladsl.be/mols/raf/pv

sorry, foute link, hieronder de juiste.

http://home.versateladsl.be/mols.raf/pv

Twee mogelijkheden :

Ofwel had de installateur niet de geschikte omvormer voorhanden en heeft hij de instal in twee gesplitst.

Ofwel heeft de instal de instal in 2 gesplitst omwille van schaduwvlekken ( maar kon hij dit ook oplossen met een daarvoor geschikte omvormer ) !