Buderus Logamax plus GB112-29 T25

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Hallo,
Ik heb net een offerte gekregen van een installateur om een condenserende aardgasketel te laten installeren.
Nl. de Buderus Logamax plus GB112-29 T25 (geïntegreerde boiler van 25 liter plus doorstroomfunctie).
Ik heb hier een aantal vragen bij:
- De ketel komt in de kelder te staan. De installateur sprak hier over een mogelijk probleem dat er (tot 5 liter per uur) condensvocht zou kunnen onstaan en dit noodgedwongen weggepompt moet worden. Is dit zo?
- De ketel zelf is in een aluminiumlegering (met silicium) uitgevoerd. Deze zou niet onderhevig aan corrosie. Hoe betrouwbaar is dit verhaal?
- Wat betreft de geïntegreeerde boiler van 25 liter: deze zou als buffer ruimschoots moeten volstaan om comfortabel een bad te laten vollopen en daarna een douche te nemen. Is dit zo? Ons gezin bestaat uit 2 volwassenen en (relatief jonge) kinderen. Ik voorzie in de toekomst een toename van warmwatergebruik op piekmomenten. Is een configuratie met een externe boiler (van 60 of 75 liter) beter?
- Wat betreft de prijs: de ketel kost rond de €2500. Het totaalpakket komt op €5100 (oa. met aanpassing van de schouw). Is dit overdreven?
Ik wil wel nog even stellen dat ik tot hiertoe nog steeds tevreden van deze installateur (die steeds snel mijn oude verwarmingsinstallatie kwam repareren), en veel vertrouwen heb in zijn technisch kunnen. Alleen wil nog andere meningen kennen betreffende deze zaken.

Dank bij voorbaat,

Jef

Reacties

Wij hebben het volgende probleem met een gaswandketel BUDERUS logamax 122...

Sinds een anderhalf jaar zijn wij eigenaar van een woning gelegen te Laarne. Het is een nieuwbouwwoning die gebouwd is in 2004 en die wij overgekocht hebben van de eerste eigenaars.

Nu stelt zich het volgende probleem.
Wij hebben een viertal weken geleden een defect vastgesteld aan de ketel, merk BUDERUS. Wij hebben via de eerste eigenaar van de woning telefonisch contact genomen met de installateur, zijnde DE CLERCQ uit St.-Martens-Latem.
Daar werden wij gewoon afgescheept, niettegenstaande dat er nog garantie zou op zijn.
Wij hebben vervolgens contact genomen met de verdeler van BUDERUS, regio Deinze. Na het aanhoren van ons relaas ging men contact nemen met de installateur DE CLERCQ. Na de contactname meldde de verdeler van BUTERUS ons dat de firma DE CLERCQ met ons contact zou nemen doch tot op heden zonder resultaat, en dit is al drie weken geleden.

De verdeler van BUDERUS heeft dan andere adressen van BUDERUS-herstellers doorgegeven waar we één voor één werden afgescheept doch bij een firma uit Kalken kregen wij uiteindelijk gehoor en kwam men langs.

Die stelde vast dat er inderdaad een defect was (lekkage aan een plastieken buisje, sifon of zo) doch men stelde eveneens vast dat er geen overdrukklep was aangebracht waardoor het barsten van de condensatieketel niet uit te sluiten is.

Desbetreffende firma zal de nodige herstellingen doen vermoedelijk in de tweede week van januari dus we blijven nog een beetje op onze honger zitten. Tegen dan zullen we vijf weken verder zijn te rekenen vanaf het tijdstip defect.

Wij voelen ons serieus "in de zak gezet" door de eigenlijke installateur en wij vragen ons af welke stappen wij kunnen ondernemen tegen deze firma DE CLERCQ uit Latem om de herstellingskosten te kunnen verhalen.

Wij zijn heel tevreden van de ketel, voldoet ruimschoots voor warm water: wij kunnen met twee na elkaar douchen en een bad laten vollopen, ondertussen een andere warme kraan opendraaien heeft ook geen effect.
Wij zijn wel minder tevreden van de installateur... Hij heeft de oorspronkelijke installatie goed uitgevoerd maar we proberen hem nu al meer dan een half jaar bij ons te krijgen om twee kleine aanpassingen uit te voeren die hij bij installatie beloofde: AVT (Maris) van Limburg.

Hallo,

wij hadden bij onze offerte een Buderus Classic (ben typenummer ff kwijt) besteld met een warmwaterboiler van 60 liter.
Nu blijkt dat de installateur een ander model tegen de muur heeft geschroefd, nl. de Buderus GB 112 combi met 25 liter warmwaterboiler.
Naar eigen zeggen omdat mijn schoorsteenlengte de lang zou zijn...
Nu heb ik dus een ketel gekregen die ik eigenlijk niet heb besteld.
De installateur zegt dat ik met de GB 112 combi beter af ben zelfs (maar hij had het naar mijn mening toch wel even vantevoren kunnen zeggen)en rekent dar ook geen extra prijs voor.
Ikzelf heb twijfels met de boilerinhoud van 25 liter en dat heb ik hem ook gezegd. Daarop vertelde hij me dat het een doorstroomboiler is en dat je dus altijd snel warm water hebt, ook voor een bad te vullen.
(ter info: de Buderus GB 112 staat gelijk aan de Nefit Excelent HR 22 combi, heb ik ook ergens gelezen).
Kan iemand hier iets over zeggen? Doen wij hier goed aan?

groetjes

Renate
Lanaken

Een doorstroomtoestel levert continu en onbeperkt warm water.
Aan het debiet van die combi buderus te zien, denk ik dat je probleemloos op 2 plaatsen voldoende WW zal hebben.
Een voorraadvat levert dan weer meer comfort omdat je gewoon niet merkt dat er op twee of meer plaatsen WW wordt afgenomen.
Het is m.i. eerder een kwestie van comfort.
Daarnaast is een doorstromer energie-efficiënter omdat er geen vat warm water constant opgewarmd moet blijven.
Al naargelang het gebruik van nu, en in de toekomst, maak je dus een keuze tssn doorstroom en voorraad.

De keuze tussen het ene of andere systeem is iets dat op voorhand wordt overdacht, en wordt afgesproken met je installateur.
Ik vind het vreemd dat de install. zich niet houdt aan de afspraken, en aan de offerte.

De lengte van de schoorsteen is larie.
De beide toestellen zijn van hetzelfde soort. Als de ene een schouw van x lengte aankan, dan ook de andere.
In welke fabrieks- of invoerderdocumentatie staat de maximale lengte van de schoorsteen per toestel ?

Is dit je toestel ?
http://www.buderus.be/portal/Folder%20GB112%20NL%202005.pdf

ik ben een intstalateur in cv ik werk uitsluitend met buderus heb er al een heel deel werkend nooit geen problemen gehad de verbrandingskamer van alu slicium is van zeer hoogstaand materiaal je krijgt er nooit niks aan geloof me heb er zelf een die 6 jaar bolt nog nagelnieuw voor verwarming is die ketel goed voldoende want een gewone woning komt toe met 16 kw het is het warm water waar men een ketel moet kiezen het comfort van een boiler is dan men een voorraad heeft van veel warm water een doorstromer heeft veel minder debiet dan een boiler de moderne douches van tegen woordig rainschowers moet men kijken naar de l per min vergelijk met de ketel specificaties en kijk als die ketel dat aan kan een gouden regel in het vak is grote douches moet men met boiler werken ook met een gezin met 2 kinderen raad ik het aan al is het maar 60 l maar ik kan zeggen dat elke buderus voldoet aan warm water maar denk aan het debiet het comfort van boiler debiet is hoe snel het uit de kraan komt he mensen met buderus ben je heel goed af het is de mercedes onder de ketels ik hoop dat ik het een beetje duidelijk heb kunnen maken vriendelijke groeten

Ik heb onlangs een Buderus logamax plus GB132-24 met een 70l boiler laten plaatsen. Op gebied van verwarming heb ik geen probleem maar het sanitair water lijkt een probleem te zijn. Ik kan een normaal bad niet laten vollopen met warm water. Na verschillende tussenkomsten werd het debiet van het sanitair water afgeremd tot ongeveer 8 l/m om op deze manier continue warm water te kunnen nemen, dit wil echter wel zeggen dat men het water zeker 15 min moet laten lopen met enkel 'warm' water om een bad te kunnen nemen en dat men op dat ogenblik op geen enkele andere plaats ook maar een druppel warm heeft. Op deze manier is het ook niet mogelijk om een warme douche te nemen. Kan er iemand me raad geven, volgens de technieker van Buderus is de installatie nu in orde.