vochtproblemen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Vorig jaar voor de winter heb ik vochtplekken vastgesteld achter de sofa in de living. Dit is opstijgend vocht. Ik ben me gaan informeren en heb dit zelf behandeld. Om de 10 cm gaten geboord en product ingespoten voor het vocht. Vandaag stel ik vast dat er opnieuw zwarte plekken door het behang komen. Ik weet niet meer wat ik moet doen
kris

Reacties

Sofa iets van de muur plaatsen, zodat de lucht vrij kan circuleren.
Pigion

Een diagnose op afstand stellen is riskant, een oplossing voorstellen nog meer; er zijn zoveel mogelijke oorzaken.
Waarom ben je er zo zeker van dat het gaat om opstijgend vocht ?
Het kan ook gaan om een slecht geisoleerde muur. Typisch is dat vochtplekken zich manifesteren achter sofa's, kasten e d (weinig ventilatie op koele plek --> condensatie).
Gaat het om een spouwmuur of een volle muur ? Mogelijks ligt er puin in de spouw waarlangs het vocht alsnog optrekt.
Of er zit een onderbreking in je vochtbarriere. Of misschien heb je niet diep genoeg geinjecteerd ?
Of het vocht trekt langs buiten in de muur.
Kortom, één symptoom, vele mogelijke oorzaken, even zovele remedies.
Onderkappen is het beste en veiligste, maar wel lastig.
producten zoals je die vindt in dhz zaken - ik ga geen namen noemen - zijn eigenlijk achterhaald. Tegenwoordig gels geinjecteerd, minder risico op fouten, lees onderbrekingen.

Zelf hebben we ook vochtproblemen achter de sofa, maar wij hebben een vermoeden dat het vocht is die via de buitenvensterbank naar binnenkomt.

bedankt voor jullie reactie
kris