Groepsaankoop High Power Leds

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Groepsaankoop organisatie...(andere link niet gevonden waar te bestellen) --> Deze actie is ook gepubliceerd op het forum van zonstraal.net

-Ik wil graag bij led it light nog een aankoop plaatsen voor 3*2 en/of 3*1 HPleds van CREE 2700K. (type fitting erbij vermelden)
www.leditlight.net

- Indien amaturen moeten worden bijbesteld wil ik dit gerust erbij nemen (denk wel dat je een amatuur + fitting moet kopen)

- transfo's nodig --> vraagstelling naar leditlight is gebeurd, misschien anderen die hiervoor goede ervaringen hebben van type etc. Die mogen hun commentaren ook hier posten.

-Hiervoor wil ik gerust een samenaankoop organiseren voor de leden binnen België.

-Even concreet, wie mee wil doen die meldt via pb het aantal lampen dat hij eventueel wil bestellen.

-Ik hou hier openbaar de deelnemers (nickname) bij met het aantal lampen dat hij eventueel wil bestellen.

==> Indien we dan een serieuze lijst hebben wil ik hierover met led it light gaan onderhandelen om zo de prijs te drukken.

==>Uiteraard wil ik wel dat het geld van de spots op voorhand wordt gestort op een nog nader te communiceren rekening.

==> Garantie : ik ben bereid om voor het storten een document aan ieder te bezorgen via mail, fax, briefwisseling dat de gelden die gestort worden zullen aangewend worden voor de aankoop van de spots + de verzendkosten die ten laste van de kopers zijn

==> Bij levering wordt een copij van het factuur bijgeleverd zodoende je kan zien dat er niet gesjoemeld is met de prijs. (verzendkosten kunnen variëren, afhalen kan mits afspraak ook)

Streefdatum : Aanmelden kan tot 20 december, betaling voor 10 januari, plaatsen van bestelling op 10 januari.

Wie ben ik..

Kurt Vermeiren een gewone particulier woonachtig te Brecht. Reden van deze aankoop is om electricteitsfactuur te doen dalen door kwaliteitsvolle alternatieven in mijn huis te installeren. Ik ben voorstander om LEDS te gebruiken. Met samenaankoop wil ik mijn en anderen hun kosten drukken.

Lijst deelnemers...

kurtv 23 HPleds Cree 3*2W 2700K MR16 fitting 12V
tinnek 18 HPleds Cree 3*2W 2700K MR16 fitting 12V

Reacties

Vandaag nog net 2 toezeggingen gekregen van 20 stuks, deze werden mee opgenomen in de lijst aan de kondities van de groepsaankoop.

Marc,

Net uit mijn bed, gisteren nachtje gaan doordoen...

Gisteren en eergisteren papierwerk aan het verwerken geweest, ontvangsten en bestellingen nagekeken, mails verstuurt naar diegenen die nog geen bevesitiging of afzegging hebben laten weten. Ik ben nog wachtende op 2-3 personen. Die hebben nog tot morgenvroeg de tijd om te bestellen en te bevestigen. (Kan ik ook ineens morgenvroeg zien of er nog nieuwe ontvangsten zijn op de bank) Morgen bestel ik alles dan. Ik heb een beetje gewacht met bestellen omwille van dat die 18 stuks belangrijk konden zijn. Ik kan echter niet blijven wachten..en morgen bestel ik dan ook. (Het is geen sterk argument maar voor de meeste komt de korting van 27,5 --> 27€ uit op een minder betaling van 5€ wat het bedrag op zich niet zo bijsterend maakt, maar 5 € is 5€)

Algemeen is het een succes geweest en ben ik zeer tevreden over de personen die meedoen. (bereidwilligheid groepsovereenkomst, betalingen, etc..) Voor mij was dit intensief werken, maar het was graag gedaan en belangrijk we hebben toch wel geleerd om zoiets in de toekomst nog vlotter te kunnen laten afhandelen.

Ik denk dat iedereen wel curieus is...daarom hier de stand van zaken

3*1W CREE --> 26 stuks
3*2W CREE 2700K --> 378 stuks (nog wachtende op 18 stuks, indien die toegezegd worden pas ik de rest bij tot net boven de 400stuks)
SMD bol --> 20 stuks
SMD kaars --> 14 stuks
Armaturen en fittings --> 29 stuks
fittings los --> 7
Voeding --> 4
Dimmer --> 1
Powerbal --> 2

Totaal aantal stuks --> 481 stuks verdeeld over een 40tal gegadigden.

BEDANKT alvast aan iedereen om dit initiatief te ondersteunen..in de toekomst zal ik dit nog lanceren ('k heb er nog nodig). Ik blijf dan ook de technologie op de voet volgen.

Mvg Kurt

P.S. Ik ben nu ook na intensief contact in de mogelijkheid om domotica toepassingen tegen sterk gereduceerde prijzen aan te kopen. Dus die intresse hebben die mogen altijd eens mailen...ikzelf zit met TELETASK modules, voor anderen kan ik ook prijs bevragen.

Hoe zit dat eigenlijk met dit project ?
Heeft eenieder nu zijn LEDlampen thuis ontvangen en ingezet, en ... content ?

Geef aub eens wat feedback.

Ze moeten nog binnenkomen vraag het maar aan Kurt

Gisteren alles keurig via de post ontvangen.
Bedankt, Kurt, vooral voor de tijd die je hierin investeerde.

Groetjes,
Frank

De CREE's hangen er en ze zijn qua lichtkleur inderdaad te vergelijken met halogeen. Je zou absoluut niet zeggen dat het LEDs zijn. Ze zijn wel iets anders dan de vorige spots: stralingshoek is wat groter en ze zijn een klein beetje langer (ik schat hoogstens 1 cm).

Anyway: zeeeeer content van.

De bollampen van 2.5W geven ook een warm wit en zijn ideaal op de plaatsen waar licht regelmatig es aan/uit gaat, bv op de overloop van de trap enzo. Alleen krijg ik ze niet in alle socketten gedraaid. Ik vermoed dat mijn goedkope brico socketten net iets te diep zijn (maar dat is op te lossen).

Hoi Jan,

JIj hebt dus van die bollekes leds gekocht? Welke gloeilampen vervang je daar mee? 25W, 50W

Mvg,
Peter
http://www.zonneblog.be

Ik vervang er de 25W lampen mee. Ze geven minder licht dan een 25W lamp maar meer dan genoeg voor de plaatsen waar ze moeten dienen.

Garantieprobleempje.
LeditLight vermeldt op al zijn documenten een garantie van 1 jaar. Daarmee doen ze echter te kort aan de europese wetgeving, in voege sinds 1 januarie 2005, die voor alle gebruiksgoederen, aangekocht in de europese unie, een wettelijke garantie voorziet van (minimum) 2 jaar. Op deze wettelijke garantie valt niet af te dingen.

Alleen voor tweedehandsartikelen of als leditlight zijn spots niet verkoopt als beroepsmatige activiteit geldt een garantie van 1 jaar.

http://www.eccbelgie.be/NL/infocenter/news.asp?u=82

Kurt, kun je LeditLight vragen zijn vermelding op de documenten in overeenstemming te brengen met zijn wettelijke verplichtingen?

Ben toch nog ALTIJD aan het wachten op de VELE deelnemers aan dit project om HUN bevindingen te laten weten?
Vond dat deze tread toendertijd elke dag bovenaan stond maar verder hoor ik echt niet veel. Iedereen heeft zijn lampen toch reeds ontvangen hoop ik EN in gebruik?

GRAAG een beetje FEEDBACK !

Dank

Walter,

Je kan van mij feedback krijgen, alhoewel ik niet deelnam aan deze groepsaankoop.

Ik heb drie 3x2W cree GU10 (220V) spots, ik schat sinds een 9-tal maanden (ook van bij leditlight).

Mijn ervaringen:
voordelen:
* mooi, warm licht, moeilijk (maar niet onmogelijk) te onderscheiden van halogeen
* voorlopig nog geen enkel kwaliteitsprobleem
* nauwelijks dieper dan een halogeenspot (in tegensteling tot spaarlamp-spots)
* onmiddellijk vol lichtvermogen
* weinig warmteontwikkeling

nadelen:
* minder lichtopbrengst dan gewenst (ergens tussen 25W en 35W halogeen equivalent)
* vrij smalle lichtbundel

Ik zou ze opnieuw kopen, maar enkel en alleen op welbepaalde plaatsen willen gebruiken: voor accentverlichting, niet als hoofdverlichting.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

Marc

dag walter,
wij hebben nu ongeveer 2 jaar geleden bijna alle inbouwhalogeenspots vervangen door megamanspaarspots. Hoe je het ook draait of keert: die geven minder licht en hebben een zekere opwarmtijd.
Bij de groepsaankoop hebben we 5 cree ledspots besteld om wat uit te testen. De ervaringen van gommer kan ik allemaal onderschrijven, er springen er echter 2 uit: de lichtkleur is vele male beter dan de megaman spaarspots, en het onmiddellijke volle lichtvermogen is weer een verademing.
Hét grote nadeel vind ik de prijs: 27,5 euro is echt wel veel. En trouwens de megaman spaarspots gaan lang mee, dus die blijven nog wel een tijdje hier (ondertussen daalt de led prijs hopelijk

Ook ongeveer akkoord met hoger. Tevreden van de lampen.

Maar Kurt, ik wacht nog op de papieren die ge nog ging opsturen. Iets verkeerd gelopen bij de post?

Bedankt voor de bevindingen.

Had inderdaad verwacht dat de resultaten nogal zouden meevallen want die spots zijn wel behoorlijk goed.

Samengevat, de punten die nog iets mogen verbeteren :
* minder lichtopbrengst dan gewenst (ergens tussen 25W en 35W halogeen equivalent)
* vrij smalle lichtbundel
* Prijs van de spots !!!

Graag NOG reacties maar bij voorkeur ENKEL over die CREE lampjes van leditlight, vooral zij die mee hebben gedaan aan de groepsaankoop.

Ik heb 6 3x2w gu10 lampjes gekocht en 4 ervan boven de eetkamer gemonteerd. De lichtopbrengst is zeer behoorlijk en omdat ik de 4 lampjes vrij dicht bij elkaar heb gemonteerd is het tafelblad goed verlicht. De lichtbundel is inderdaad vrij smal. De kleur bevalt me, het is heel gezellig licht.

Ik moet er eerlijkheidshalve wel bij vertellen dat één van de lampjes kapot sprong bij de eerste ontsteking. De zekering van de verlichting sprong ook af wat wijst op een kortsluiting in het lampje.

Kurt heeft de factuur opgestuurd zodat ik het kapotte lampje en een kopie van de factuur kan opsturen naar de leverancier. Ik ga ervan uit dat dit probleemloos wordt vervangen. Ik houd jullie op de hoogte.

Toen ik de leverancier hiervan op de hoogte bracht, sprak hij inderdaad maar van 1 jaar garantie.

In elk geval wil ik Kurt nog bedanken voor het geleverde werk.

Jan.

12 volt. Betere koeling

Alleen dit soort LED's zijn de beste. High density LED's per geel lampje. Bijna 100 Lumen per Watt.

Betere koeling en niet steeds een apart omvormer, gelijkrichter, etc.

http://www.miniinthebox.com/de/g4-6w-550-570lm-6000-6500k-natuerliche-w…