Welke verwarmingsketel en waarom

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Ik heb een oude verwarmingsketel van Radson,28 jr oud, en een grote boiler voor het warmwater, vaillant. Ik heb nu zeer snel warm water in de kraan en hoge druk. Het huis dat dient verwarmt te worden is een rijhuis met garage-1steVerdiep-2deVerdiep, totaal 150 mm.

Deze installatie zou ik willen vervangen door een condensatie ketel van 26 of 30kw, met de voorwaarde van behoud van de druk op het water en snel warmwater (bijv binnen de 10sec)

Men biedt mij aan : ofwel vaillant zonder reservoir of een Atag met kleine reservoir. Vaillant 3.000 euro en Atag 4.150 euro, geplaatst.

Sommige mensen zeggen mij dat ik veel van het comfort zal verliezen van de boiler die ik nu heb.

Wat is de juist beslissing?

Bedankt voor een antwoord aan een leek

Reacties

Als je voor een Daalderop kiest, heb je warm water in overvloed. Deze heb je in 24, 32 en 40 kw met ingebouwde boiler.

overvloed zou ik ni durven zeggen.met externe boiler altijd meer debiet
mvg jean

Ik durf dat wel te zeggen,de boiler krijg je gewoon niet leeg bij een daalderop

David, u verkoopt zeker Daalderop

Een combi-ketel van 26 - 30 Kw is zeker in staat snel en genoeg water te leveren.
Overigens lijkt mij een 30 Kw. ketel te groot voor uw huis.
Als u naar een 22 - 24 Kw combi-ketel gaat, dan zou een ketel kiezen met een klein reservoir.
Pigion

Hihi, nee ik verkoop geen Daalderop.
Maar we zijn er gewoon tevreden van, enkel de modulatie van 7 tot 24 kw zou iets beter mogen zijn.

Wel ik ben het eens met David,de Daalderop is inderdaad een zeer goede combinatie,kost wel wat meer dan de doorsnee maar is uitgerust met een rood koperen boiler,met 24 kw heb je genoeg en dan moduleert hij ook beter bij lage belastingen

Ik heb sinds kort ook een Daalderop, maar ben hier verre van tevreden mee. De boiler is meer dan voldoende maar de herrie die de ketel maakt houdt ons 's nachts wakker. Daalderop is hiervoor al langs geweest maar zei dat dit normaal was. Ik beveel dus zeker geen Daalderop aan!

Natascha,

Het is zeker niet normaal dat je ketel je s'nachts uit je slaap haalt,dat een technieker zo'n uitspraken doet is niet leuk,ik zou Daalderop hiervoor opnieuw kontakteren maar is het wel de ketel of zijn het misschien je leidingen die een tikkend geluid maken bij iedere opwarming en afkoeling?

Mvg Nick