zonnepanelen sunhunter

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Iemand enige ervaring met de zonnepanelen genaamd sunhunter ?
Vandaag in een bladje gezien van een bijlage van het nieuwsblad.
Quotes:
- "Bovendien leveren de panelen een rendement van maar liefst 200% tegenover het dakoppervlak"
- "Geen ballast en/of verankering nodig"
En ze kunnen vlak geplaatst worden ...

Reacties

bedankt voor de info

Uit de site (http://www.sunhunter.eu/sunhunter.intro.NL.html) blijkt in tegenstelling tot klassieke systemen dat deze sunhunter vlak op het dak kan worden geplaatst, zodat je de panelen niet meer op een afstaand hoeft te plaatsen, de voordelen spreken toch voor zich.
Op mijn klein dak kan ik dus veel meer panelen plaatsen. Ik heb reeds een offerte aangevraagd en de panelen kunnen bekijken. Dit ziet er super uit.

Hallo Jan,

Mijn schoonbroer, en ik ook, zijn op zoek naar prijsindicaties voor Sunhunter : Eerlijk gezegd denk ik dat ze aan de hogere kant liggen qua prijs / Wattpiek, maar dat wil ik ergens bevestigd, of tegengesproken, zien ...

bedankt alvast
Olaf J.

Ik heb ook prijs opgevraagd hiervoor.

Toch een paar bedenkingen hierbij:

1. Er moet dus blijkbaar een witte onderlaag gelegd worden voor het reflecteren van het zonlicht dat door de buizen gaat en de helling mag niet groter dan 1% zijn

Nu heb ik serieus mijn twijfels over het al dan niet vuil/groen worden van die ondermat om het zo maar te noemen.
Zij beweren 10 jaar garantie te geven hierop, maar ik geloof niet dat die ondermat zo sprankelend wit zal blijven door regen en vuil dat blijft liggen hierop omdat de helling gewoon te klein is.
Bij IRS zeggen ze simpel; alles kan vuil worden?
Wat gaat het vermogen zijn als die ondermat vuil is?
Want het systeem rekent er op dat het gereflecteerd zonlicht mee helpt aan de productie. Dus als dat wegvalt, over hoeveel vermogen spreken we dan nog? 30/40% minder?

Wat als je zo een groot oppervlak hebt liggen op plat dak en er scheelt iets in het midden? Je kan er niet meer aan.
De heleboel dus loskoppelen en afbreken om er aan te komen.
Idem als net daar in het midden de ondermat vuil is.
Schoonmaken is dus ook niet zo simpel.
Wie gaat dat komen doen? Als ik de installateur elke keer moet teruglaten komen voor dat, dan gaat dit een heel dure grap worden.

De prijs die ik heb gekregen was 6,7 eur/Wp ex btw.
Ik vind dit zeer duur voor een innovatief systeem.

Voor de rest spreekt het mij ook aan, maar ik ga toch de kat uit de boom kijken en ik wil eerste harde bewijzen zien dat dit systeem doet wat zij beweren.
Ik vind de praktische kant een heel stuk minder innovatief.

Pieter,

ik vind jouw opmerking volledig terecht. Een aantal installateurs waren hier ook over bezig op het zonstraal forum, waar ze wisten te vertellen dat alle data uit de datasheets kwamen en niet uit objectieve testen door een aantal meetstations.

Het oogt wel mooi op papier, maar we hebben al veel verhalen gekregen over nieuwe produkten met mega opbrengsten.

Misschien kan je Electrabel wel een loer draaien met hun PV comfort systeem. Als ze voor 90€ per jaar 1 keer moeten komen en alles schoonmaken ben je goed af. lees hier meer over het PV comfort http://www.zonneblog.be/?p=130

Mvg,
Peter
http://www.zonneblog.be

Voor 90 euro per jaar komen ze om de 2 (TWEE!) jaar je installatie onderhouden!

Van hun website:

Regelmatige reiniging

Uw panelen worden om de twee jaar grondig gereinigd door een vakman.

Onderhoud van de omvormer

De omvormer is het meest gevoelig aan slijtage en moet dus tijdig onderhouden worden. De dienst Electrabel PV Comfort zorgt ervoor dat dit tweejaarlijks gebeurt. U hoeft zelf niet te denken aan de reiniging en het onderhoud! Wij nemen tijdig contact met u op.

ik heb ook al heel wat onderzoek gedaan naar zonnepanelen
en de opbrengst ervan , mijn besluit staat vast ik kies wel
degelijk voor de sunhunter van de firma irs ik denk dat ik
ook zo het meeste rendement zal hebben voor de oppervlakte
van mijn dak , in het begin zal het wat duurder zijn maar
na een jaartje heb ik dat al zeker terug verdiend

Normaal gezien, als alles doorgaat, zullen installatie van
155KWp plaatsen op industriebouw, normaal binnen 2 maanden
te plaatsen

toen ik de sunhunter voor het eerst zag was ik direct geintrsseert in dit product
dit omdat je het horizontaal moet plaatsen
meer panelen op een plat dak(dus meer stroom)
en vooral het is niet zichtbaar van op afstand(wat is er aan het gebeuren met het straatbeeld!)
dus is het mogelijk leg ze dan plat

het schijnt dat dunne filmpanelen maar 15 jaar meegaan. Heeft iemand een idee of dit ook geldt voor die solyndra panelen?

Beste,

Wij zijn zelf groothandel in bouwmaterialen en verdelen o.a. IRS dakbedekking. Vorig jaar hebben wij met IRS een overeenkomst gesloten voor de verdeling van de solar systemen regio Waasland en omstreken (Oost-Vlaanderen). Wij zijn trots te kunnen zeggen dat wij 1 van de eerste klanten van IRS zijn: Door onze jarenlange samenwerking met IRS kunnen wij stellen dat IRS een zeer betrouwbare leverancier is en als deze met iets nieuws op de markt komen dit steeds kwalitatief een schot in de roos is. Wij willen op dit forum beamen dat IRS een zeer betrouwbare leverancier is. Bij ons wordt de SunHunter geplaatst door de vakman, dakdekker die het gewoon is om TPO te kleven(d.i. reflectiemembraam). Voor een vrijblijvende offerte staan wij graag tot uw dienst via nathalie@thoen.be
Neem tevens een kijkje naar onze website: www.thoen.be en downlaod de Sunhunter catalogus

Een kleine bedenking bij de prijs van 6,7 eur/Wp ex BTW.
Ik weet dat we nu enkele maanden verder zijn maar ik denk niet dat de prijzen veel gedaald zijn.
Ik heb onlangs een offerte gekregen waar men 4,8 eur/Wp ex BTW vraagt. Als je bij verschillende installateurs gaat kijken dan zal je vast en zeker goedkoper vinden dan 6,7 euro.
Graag zou ik ook willen vermelden dat ze bij I.R.S. zelf duurder zijn dan 4,8 eur/Wp ex BTW.

Sorry maar bij vorig commentaar was ik niet ingelogd.
Ik heb nog vergeten vermelden dat de prijs van 4,8 eur/Wp ex BTW wel degelijk is voor panelen van 182Wp en dat het alles inclusief is ( installatie, reflectiemembraan, omvormer, keuring, .... )

Beste, kunt U mij de naam van het bedrijf even doorsturen via deze aub ? Voor deze prijs ben ik kandidaat.

Ik ben ook onder de indruk van het zogenaamde groter vermogen van deze zonnecellen, ik zou er eventueel een dunne plaat blinkende inox onderleggen;

vermoedelijk heb ik aldus een zekerheid dat het onderrendement niet afneemt. goedkoop zal dit niet zijn, maar voor wat hoort wat is mijn conclusie.

Dank bij voorbaat

 Maximum helling is 7% geen 1%

Sunhunter...

 

Zijn er ergens duidelijke datasheets beschikbaar van de panelen? Hoeveel Wp onder de geikte omstandigheden? Wat is de spanning, stroom, temp coff., ...?

Er word nog steeds geen duidelijke data gegeven.

Er word wel over gediscuteerd. het enigste was ze wel waar maken is (zeer waarschijnlijk..nog niet gecontroleerd ;-)   --- Lage dakbelasting. ---stormvast---(tot dat tegendeel is bewezen)   en die 200 % meer energie(opbrengst).....tot nu toe lijkt het minder te zijn. En kwa prijs pfff...als je gewone panelen (onderhoek,en met afstand) monteert kan je meestal meer Wp aanleggen.   Natuurlijk zal soms er een constructie gemaakt moeten worden maar met die prijs zal je goedkoper zijn (in 90%van de gevallen)en meer energie opwekken dan met Sunhunter. Tenzij ze de prijs goed laten zakken.   Ps die witte ondergrond moet je schoon maken( zo niet dan krijg je schaduw effect zoals bij gewone installaties ,en zal die string minder opleveren).   Dus als je de witte ondergrond moet schoon maken, dan zou het wel handig zijn om loop paden tussen de panelen te houden( niet te zien bij voorbeelden van Sunhunter.   Zie http://zonstraal.forumup.be/viewtopic.php?t=1405&mforum=zonstraalDaar reken we ook terug wat Sunhunter doet per m2 Groetjes  

Je vergeet blijkbaar dat die panelen niet op de witte ondergrond liggen maar 30cm erboven hangen, ik heb net een offerte gevraagd, maar bij het bekijken van ons dat was er een probleem de helling mag niet meer bedragen dan 7° en niet 1° zoals je vermeld, over de prijs kan ik je niets meedelen omdat die nog niet gekend is door mij, 1 ding weet ik wel: het mag al iets duurder zijn want de opbrengst is een stuk hoger, ik kwam met andere mono-kristalijne aan max 7000 kWh/ jaar, ik verbruik er +/- 14.000 omdat alles elektrisch is inclusief de verwarming, met sunhunter zal ik toch wel een stuk meer opbrengst hebben hetgeen zich ook vertaald in groencertificaten en minder kost aan de stroomleverancier. Wordt vervolgd.

Dag sonja, ik ben eveneens geinteresseerd in Sunhunter, maar ben  nog maar net bezig met deze materie, vermits ik alles moet uitzoeken had ik graag geweten hoe sunhunter je bevalt (of niet).

Ik ben bezig met het bouwen van drie passieve appartementen (massiefbouw) in Kapellen. Hierbij zijn Sunhunters voorzien op het plat dak. Het is juist dat de gegevens van rendement vaag zijn maar ik kon niet voorbij gaan aan alle voordelen die dit systeem biedt. Alleen al de belasting op de dakafwerking en de onderliggende 45 cm PUR isolatie was voormij al een overtuigend argument. De meerkost was ongeveer 4.000€ tegeonover de klassieke panelen. Op esthetisch vlak was het ook een stap vooruit daar zij minder storen dan de schuine opstelling van de klassieke panelen, laat staan een trakking systeem (dan lijkt het een beetje op een grondradar)

Graag had ik iedereen die op deze site komt feliciteren en willen verwittigen. Als je alleen maar koopt als je de beste prijs/renement/kwaliteit verhouding wil hebben zal je vermoedelijk nooit of te laat kopen.

Als aannemer/bouwer moet je roeien met de riemen die je hebt(lees voorhanden zijn) bekijk het zoals het autoaanbod, in 1900 was dit pover en héél beperkt. Dank zij de kopers van toen heb je nu een ongelooflijke keuze van auto's. Van Hummer tot Aircar. Dit gaat ook op voor de nieuwe energiebesparende middelen en de millieuvrindelijke materialen.

Nog even mijn persoonlijk voorstel voor de fanatieke millieuvrienden, stop met zo kortzichtig iedereen te bekritiseren, bedrijven te saboteren en 4x4 te "ontluchten". Ik ben overtuigd van jullie verstandelijke capaciteiten en jullie werklust. Waarom beginnen jullie niet samen bedrijven die alleen betaalbare en duurzamen materialen en technieken verkopen. Was het geen slogan van de millieuvrienden op MTV,nl.: if you're no part of the solution, than you're part of the problem.

GEWOON DOEN!! ;-) 

pascal

<< Nog even mijn persoonlijk voorstel voor de fanatieke millieuvrienden, stop met zo kortzichtig iedereen te bekritiseren, bedrijven te saboteren en 4x4 te "ontluchten". Ik ben overtuigd van jullie verstandelijke capaciteiten en jullie werklust. Waarom beginnen jullie niet samen bedrijven die alleen betaalbare en duurzamen materialen en technieken verkopen. Was het geen slogan van de millieuvrienden op MTV,nl.: if you're no part of the solution, than you're part of the problem. >>

dus, je mag dus 4x4 rijders niet bekritiseren, of onnuttige, onzinnige of gevaarlijke producten als je geen bedrijf hebt dat alleen betaalbare en duurzamen materialen en technieken verkoopt?

ik ben het eens dat je geen kritiek moet gaan leveren als je zelf een onverantwoorde energievreter bent. maar velen op het forum hier doen hun uiterste best om hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken en proberen ook anderen aan te zetten dit te doen, terwijl hun buur misschien energie door ramen en deuren buitengooit.

niet iedereen heeft de mogelijkheid een bedrijf op te zetten, dat vereist kennis, beetje zakelijk instinct, en wat kapitaal. maar heeft wie dat niet kan dan geen recht van spreken?

hans d

Beste Hans,

Je hebt gelijk, iedereen heeft recht op een mening en mag deze kenbaar maken, wat ik ook gedaan heb. Nu kan je stellen dat ik behoor bij de slechte groep, 4x4, slecht geïsoleerd huis enz. Mea Culpa, maar we werken eraan. Het inige dat ik duidelijk wil maken is dat wanneer ik de berichten in de media hoor over het beschadigen van 4x4's, bedrijven enz. om duidelijk te maken dat er een mentaliteitswijziging moet komen, ik persoonlijk géén vriendelijke gevoelens koester tegenover de aanstichters van deze daden en hen als gewone misdadigers beschouw. Kortzichtig? Misschien, maar dit geldt ook voor de daders van deze acties. Of heiligt het doel de middelen. Stel dat morgen de benadeelden ook besluiten om de wet met de voeten te treden en de lucht uit een bandenleeglater laten lopen door er een wiel op te zetten of welke actie.

citaat:

"wij hebben de aarde niet geerfd van onze voorouders maar in bruikleen van onze kinderen"

(ik dacht van A. de Saint Exupery)

g

met vriendelijke groet,

Pascal

dag pascal

voor mij is het simpel, ieder het zijne, en hoe dom iemands keuze ook mag schijnen, niemand kan daar het recht aan ontlenen om zelf vonissen uit te voeren, want beschadigingen aanbrengen komt daar op neer.

akties tegen 4x4 voeren of tegen bedijven die bv milieu en andre wetten met de voeten treden is een andre zaak, maar mag nooit tot gewelddaden leiden, althans voor mij toch niet, ik ben overtuigd pacifist, al zullen sommigen dat naief van me vinden.

wat het citaat betreft, ik dacht dat het van marcuse komt, maar dat is ook een fransman :)

hans d