Let op bij wie u pellets of pelletkachel koopt!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Indien u op zoek bent naar een pelletkachel, let op met wie u in zee gaat!
Ik kocht 2jaar geleden een pelletkachel bij Bertrand De Loof, toen werkzaam bij 'Stoomop'uit Kuurne, op voorwaarde dat die gratis zou geleverd en geplaatst worden. Enkele maanden later kwam een zelfstandig verdeler uit de streek de pelletkachel plaatsen, maar ik kreeg een factuur van vervoers-en plaatsingskosten gepresenteerd.
Aangezien intussen het werk van Stroomop intussen uitgeleverd was aan zelfstandigen, kwam met die mondelinge afspraak niet meer na!
Bertrand De Loof werkt inmiddels zelfstandig in Bornem. Toen ik hem op een beurs in september2007 tegenkwam, confronteerde ik hem met zijn niet nagekomen afspraken.
Geen probleem zei hij; ik wil het goedmaken door u 500kg gratis pellets te leveren(de meerprijs voor de plaatsing bedroeg veel meer).
nu, april 2008 nog steeds geen 500kg ontvangen. Als ik bel, krijg ik eerder een antwoordapparaat aan de lijn, dan hemzelf.
Indien hij antwoord, heeft hij telkens een uitleg waarom hij mijn niet kunnen contacteren of leveren heeft, dat gaat van een faillissement van een leverancier, een andere zit juist in Italië, zijn PC is gecrasht,.... Hij had op 4april2008 zelfs een afspraak gepland voor levering, waarna ik verlof nam om aanwezig te zijn, maar hij liet zich gewoon niet meer horen.

Vandaar dat ik iedereen wil waarschuwen voor malafide verkopers zoals Bertrand De Loof.

Van de pelletkachel zelf ben ik tevreden, maar neem een zwaarder model dan dat men u voorstelt.

Reacties

Dat zwaarder model is een slechte raad: je kachel zal niet laag genoeg kunnen moduleren om de ganse dag gezapig door te kunnen branden waardoor hij regelmatig moet starten-stoppen.
Ik heb net een stroommeting gedaan bij het starten van een pelletkachel en dat is zomaar eventjes 250 Watt gedurende 5 minuten (ontstekingskaars). Daarnaast is het starten-stoppen veel vervuilender dan continue moduleren, en last but not least, een zwaardere kachel kost meer. Je mag content zijn dat die verkopers U geen duurdere kachel willen aansmeren.
Steek dat geld liever in extra isolatie.

Dat is het eerste wat ik hier van hoor. Destijds bij Demo One kachel aangekocht.

Toyotacorolla

Wat is dat nu voor gezever; gratis levering en plaatsing. Werkt gij ook gratis?

Nu moet een verkoper dus best niet ingaan op van die onbillijke voorstellen. Dus daar zit hij fout.

Leveren en plaatsen zit toch bij de meeste pelletkachels (alsook speksteenkachels dacht ik) in de prijs inbegrepen. Of je dit dan 'gratis' moet noemen is een ander paar mouwen.

Het dan achteraf toch gaan aanrekenen is gewoon bedrog.

afspraak is wel afspraak
maar 500eyro om te leveren en plaatsen zoals ik hier al heb gelezen is gewoon diefstal bij zo een dure kachel waar de winst nafenant zal zijn
maar ja gratis voor een zelfstandige,moet heeeel veel zijn

Yves ik heb gehoord dat Demo-One niet meer bestaat
We hebben zelf daar ook een kachel gekocht.
Wat als het zo is met de service en de garantie.
Dus raad ik iedereen aan om een toestel te kopen bij een gevestigde firma. Want er zijn er heel veel die nu plotseling pelletkachels verkopen. Ook al die verschillende merken.

Ik heb al iemand gevonden die mijn pelletkachel perfect heeft afgesteld, alhoewel ik daar mijn kachel niet heb gekocht. Is nog een jong bedrijf, waarvan de eigenaar zelf pellets vervaardigd.

Toyotacorolla

een bedenking:

op het forum is er een soort ethische norm die stelt dat er geen reclame/merknamen worden genoemd. mijns insziens impliceert dit dat er dan ook geen anti-reclame mag worden gemaakt???....

wie zegt trouwens dat hier geen concurrent aan t werk is...

Joost,

Ik kon het niet beter geformuleerd hebben!

Wij hebben vorig jaar een pelletkachel gekocht bij Demo One. Wij zoeken nu iemand om deze eens deftig te kunnen nazien en af te regelen. Het is een pellbox van Edil Kamin. Heeft er iemand raad voor mij?

we hebben onlangs een pelletkachel aangeschaft. Vooraleer de bestelling te plaatsen vroegen we wat de prijs voor levering en installatie zou zijn (incl. materialen). De verkoper bevestigde ons mondeling "een paar honderd Euro".
Thans krijgen wij de rekening voor plaatsing gepresenteerd : 1.770 Euro. Dit alles kost dus ongeveer nog eens even veel als de kachel zelf.
Kan er ons iemand een vergelijkingspunt geven want we vinden deze som uiteraard uitermate hoog!

Wat hebben ze allemaal moeten doen voor de installatie?
Gewoon brengen en aansluiten op een bestaande schouw kan niet zoveel kosten.

Hebben ze misschien ook een hele schouw (lucht aanvoer/ rook afvoer) moeten aanpassen of installeren?

monique,

zo een dingen spreek je toch niet mondeling af, op papier laten zetten voor de bestelling te plaatsen

Stefan

amaai zoveel

wij hebben 2 pelletkachels gekocht , en die hebben ze gratis komen leveren en plaatsen !!

Ik heb ook ongeveer dat bedrag betaald, maar bij mij hebben ze een flexibel gestoken en een totaal nieuwe schouw gemaakt.

@Monique,

Bij wie heb je die kachel gekocht?

Mvg,

Steven