problemen met Vaillant-ecoTEC plus

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Sinds afgelopen zondag zitten we zonder verwarming en zonder warm water. Onze Vaillant-ketel viel de laatste tijd regelmatig ineens uit en geeft dan de foutmelding "F75". Meestal kon mijn man de ketel dan terug aan de praat krijgen door hem aan- en uit te zetten.

Maar sinds zondag geeft hij geen kik meer.
Nu is vandaag iemand van Vaillant geweest die zei dat er geen (of bijna geen) druk op onze leidingen zat, wat de loodgieter vandaag heeft kunnen oplossen. Maar... de ketel wil nog altijd niet starten. Hij geeft nu de foutmelding "F32".

Iemand die ons kan helpen??? Onze ketel is nog maar 3 jaar oud. Zou het een fout zijn in het toestel???
Bedankt!!

Reacties

Inge,

De storing F.32 bij de ecotec wil zeggen dat je een probleem hebt met de ingebouwde ventilator van de ketel,meestal is het de drukschotel boven in de ketel die verontreinigd is kijk steeds de waterdruk na want deze zou niet lager dan 1 bar mogen zijn trouwens je hebt bij zo'n recente ketel toch zeker een gebruiksaanwijzing en daar staan de storingen in beschreven,deze kan je ook downloaden op www.vaillant.be

mvg Nick

volgende foutmelding

F32Ventilator blokkeert, stekker van de ventilator slecht contact, Hallsensor defect, fout in de kabelbaan,
elektronica defect.

F.75
Bij het opstarten van de pomp wordt geen drukverschuiving herkend
Waterdruksensor of/en pomp defect
Te weining water in toestel; instelbare bypass nakijken

diagnose; heeft de loodgieter inderdaad een lek gevonden?