isolatie volle muren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

hoi

Ik zit ik met een twijfelgeval.
Zelf ben ik bezig met een woningrenovatie.
Het gaat over een rijwoning met volle buitenmuren.
De oude vloer is uitgegraven(zavel) en vervangen door een 12
cm dikke betonplaat.
Nu heb ik nog 15cm over om 8cm PUR te laten spuiten en 7 cm chappe te plaatsen.

Maar om de muren te isoleren (jammer genoeg kan ik niet anders dan aan de binnenzijde) ben ik aan het twijfelen.
Ik dacht aan een kader te maken en Pur te spuiten in het kader en uitbekleden met gyprocplaaten. Op deze manier heb ik geen isolatieonderbrekingen.

Waarom zou ik het anders doen en met welk materiaal, want sommigen noemen PUR vergif en wil ik wel weten waarom.
Blijven er gassen vrijkomen?

Er is geen probleem met opstijgend vocht.

Alvast bedankt en vriendelijke groeten

Reacties

Dag Sven,
ik weet niet of het kan, maar kan je geen ander materiaal gebruiken?
Ik vind PUR nogal griezelig, en ik weet niet hoe dat er na 25 jaar uitziet ( brokkelig ofzo...is daar een test van anyone?)
als je voldoende dikte hebt, dan kan je mss celullose overwegen? Dat is een vrij goedkoop materiaal, ivm andere isolatiematerialen. Wij hebben het in ons dak, en zijn er heel tevreden over. Die kamers daar voelen ontzetten aangenaam...Cellulosevlokken zijn los inspuitbaar, en je krijgt dus ook een naadloze vulling...
Tis maar een idee hé....
Groetjes
en succes
Cindy

waarom geen pur :

anders in de zomer te warm.
De pur zal geen warmte bufferen, dus je muren kunnen ook geen warmte opslaan.
Pur is ook niet vochtbufferend, dus als je dampscherm ergens niet ok is, of er is toch ergens een opstijgend vochtprobleempje, dan kan je schimmels krijgen.
Gebruik de zoekfunktie eens op mijn naam of op pavatex, pavatherm, pavadentro.
dan vind je mjn uitleg en voor foto's
Kijk eens op onze fotowebsite hoe wij het doen:

http://picasaweb.google.com/Walter.Veerle/OpDeMuggenberg#

Andere optie is zoals cindy zegt: een lattenwerk+ dampscherm volspuiten met cellulosevlokken dan technische ruimte en dan gyproc of fermacell.

Of gewoon lattenwerk met daartussen rotswol, glaswol of houtwol al je het ecologisch wil doen. Daarover een dampscherm geplaatst volgens de regels van de kunst. Daarna niet te vergeten de leidingsspouw die je eventueel ook nog kan isoleren + binnenafwerking.

Isolatie onderbrekingen met een minerale wol of houtwol zal je niet direct hebben. De vezels haken mooi in elkaar als je een beetje proper werkt, de naad is nihiel. Je kan ook 2 kleinere diktes laten overlappen.

Ik zou die PUR toch als laatste oplossing overwegen. Ik weet ook niet of het zoeel goedkoper al zijn. Hoeveel kost 8cm PUR? En wat is de isolatiewaarde van gespoten PUR?

Let ook op de koudebruggen aan haaksemuren of plafond, dagkanten van de ramen als je langs binnen isoleerd.

"Pur is ook niet vochtbufferend, dus als je dampscherm ergens niet ok is, of er is toch ergens een opstijgend vochtprobleempje, dan kan je schimmels krijgen."

Volgens mij heeft het vochtbufferend vermogen van cellullose een voordeel in houtconstructies. ('uitdrogingspotentiaal').

Als je het gebruikt op een muur met opstijgend vocht, zal m.i. de hygroscopische werking van cellullose ervoor zorgen dat je cellullose binnen de korste keren volledig nat is.

Geert

Ik zou nog eerder PUR platen gebruiken dan PUR spuiten, alhoewel geen één van beide een milieuvriendelijke oplossing is...