Gevel aan westzijde impregneren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

Mijn gevelstenen aan de westzijde van mij woning zijn continu vochtig, deze muur is geisoleerd met rockwool waarbij de spouw volledig is gevuld.
Binnen in huis heb ik op een paar onregelmatige plaatsen ook tekenen van vochtdoorslag, waarschijnlijk een slecht geplaatste spouwhaak of mortelresten tussen de isolatie.

Ik vermoed dat de isolatiewaarde van deze muur in de praktijk een stuk lager is dan wat het theoretisch zou moeten zijn.

Kan je dit probleem oplossen door de muur te impregneren? Moet je de muur dan eerst chemisch reinigen? Woning is 12 jaar oud.

Iemand ervaringen, tips, ...

Reacties

Reinigen alvorens te impregneren is wel aan te bevelen.
Mocht de vervuiling mee vallen kan het ook wel direct.

Let wel dat als de muur heel vochtig (verzadigt)is het impregneermiddel niet goed kan intrekken.
Het scheelt zeker wel en ook in energieverbruik, vocht wat er intrekt hoeft ook niet verdampt te worden. deels verdampen zal door de buitenomgeving gebeuren maar een ander deel door je binnenomgeving.

volgende product gebruikt met schitterend resultaat hierbij technische fice

http://www.akemi.be/images/dynamic/1437296-TMB_Steinimpraegnierung.pdf